Criteriul National

Diferentele dintr-o centrala cu combustibil solid si celelalte tipuri

Diferentele dintr-o centrala cu combustibil solid si celelalte tipuri
septembrie 13
10:20 2018

Cei care cauta sa isi cumpere o centrala noua pentru incalzirea locuintei au la indemana mai multe optiuni: centrale cu combustibil solid (lemne, carbuni, peleti, brichete samd), centrale pe gaz sau centrale electrice. Fiecare tip vine atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje. Drept urmare, alegerea nu se face foarte usor.

De aceea dorim sa facem aceasta comparatie intre centralele cu combustibil solid si celelalte tipuri de centrale. Practic, vrem sa raspundem la intrebarea urmatoare: cu ce sunt mai bune centralele cu combustibil solid decat restul tipurilor?

Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare, atunci vei afla raspunsul continuand lectura acestui articol.

De ce sa alegi o centrala cu combustibil solid in defavoarea celorlalte tipuri

Pe www.stropuva-romania.ro vei gasi mai multe modele de centrale care folosesc combustibil solid si fiecare model este tentant. Asta deoarece tot pe acelasi site vei gasi si mai multe review-uri de clienti multumiti sau chiar de la instalatori. Insa cu siguranta ai in vedere si celelalte tipuri de centrale, asa ca nu vrei sa iei o decizie fara sa ai in calcul fiecare avantaj si dezavantaj al fiecarui tip de centrale.

O centrala cu combustibil solid iti ofera independenta

Un prim avantaj al centralelor care folosesc combustibil solid este acela ca ofera independenta. Mai exact, nu vei depinde de un furnizor de gaze sau energie electrica, ci iti vei procura singur combustibilul pentru centrala. Astfel, nu vor exista probleme cu incalzirea atunci cand apar defectiuni la reteaua de gaze sau la cea electrica.

Independenta vine insa si cu responsabilitatea de a cauta cele mai bune oferte pentru carbuni, lemne sau peleti, in functie de tipul centralei pe care il cumperi. De asemenea, vei mai avea nevoie si de un spatiu suplimentar pentru a depozita combustibilul.

Mai putina poluare

Nu multi se gandesc si la mediu atunci cand aleg o centrala, insa acest lucru ar trebui sa fie un detaliu important. Asta mai ales in contextul in care poluarea a ajuns la un nivel ingrijorator, iar efectele le resimtim cu totii.

Ei bine, centralele pe baza de combustibil solid sunt considerate a fi mai putin poluante decat centralele pe energie electrica sau pe gaz. Iar daca iti pasa de mediul care te inconjoara, vei tine cont si de acest detaliu atunci cand vei alege tipul centralei tale.

Randament sporit

Centralele Stropuva folosesc un tip de ardere lent, tip lumanare, iar drept urmare randamentul este unul sporit. Totodata, autonomia este una satisfacatoare. Cu o singura alimentare cu lemne, o centrala are o autonomie de pana la 30 de ore. Iar daca optezi pentru alimentarea cu carbuni, atunci autonomia poate fi de pana la 5 zile.

Astfel, chiar daca in cazul centralelor electrice sau pe gaz nu trebuie sa te ocupi de alimentare, aceasta nu pare o problema in cazul centralelor Stropuva. Iar asta pentru ca alimentezi o data iar apoi te bucuri de o locuinta calduroasa o perioada indelungata de timp.

Mai multa siguranta

Daca in cazul centralelor pe gaz ai nevoie de autorizatie, centralele pe combustibil nu necesita nici un fel de aprobare. Iar asta deoarece reprezinta o metoda de incalzire mai sigura, riscul de explozie fiind mult mai redus. Nu acelasi lucru poate fi spus si in cazul centralelor pe gaz, cu care trebuie sa avem mare grija.

Mai putine costuri pentru incalzire

Incalzirea folosind combustibil solid este recomandata ca fiind una dintre cele mai economice. Iar daca privim fluctuatia preturilor la gaze sau la energie electrica, care au tot crescut de-a lungul anilor, putem declara fara retineri ca este mai ieftin sa iti incalzesti casa cu o centrala pe combustibil solid.

Acestea fiind spuse, este clar faptul ca exista o multime de motive pentru care ar trebui sa alegi o centrala Stropuva pe combustibil solid.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu