Criteriul National

Din 11 septembrie se reiau atacurile asupra Educației Naționale

Din 11 septembrie se reiau atacurile asupra Educației Naționale
septembrie 19
22:24 2017

interzis

A debutat un nou an școlar. În urmă cu un an, promisiunile au curs gârlă din partea social-democraților, care au spus că vor polei școlile cu aur, că vor dota elevii cu zeci de mii de tablete, că vor mări salariile cadrelor didactice, că vor face, că vor drege.

După un an, sacul este gol. Mai gol decât în urmă cu un an, pentru că din 11 septembrie 2017 îi primește pe elevii de clasa a V-a fără manuale pe bănci.

Fatidica zi de 11 septembrie… În anul 2001, civilizația se cutremura sub atentatele teroriste din S.U.A. Turnurile gemene se prăbușeau, Pentagonul a fost și el ținta unui atac, mii de oameni și-au pierdut viața. Atacul asupra civilizației, cauzat de lipsa educației. Pentru că numai un om needucat sau prost educat poate atenta asupra semenului său. Practic, la baza atacului din 11 septembrie 2001 a stat un atac la baza educației.

Azi, la 16 ani de la atacurile teroriste din S.U.A., asistăm la un atac asupra Educației Naționale. Unde? În România. Elevii încep școala fără manuale pe bănci, tabletele promise s-au evaporat, laptele, cornul, fructele și legumele se află în fază de licitație, profesorii își mai trag pe ei costumele ponosite și își pun pantofii scâlciați.

Așa cum se arată în comunicatul de azi al FSLI, România este țara din Uniunea Europeană cu cei mai puțini bani alocați Educației Naționale: 248 de euro pe cap de locuitor, față de 1400 de euro cât este media europeană. FSLI mai susține că „Guvernul nu a trecut clasa în fața noastră, a dascălilor, dar nici în fața voastră, a elevilor.”

Programele școlare sunt vraiște, conținutul manualelor este jenant, manualele alternative sunt o mizerie, unitățile de învățământ sunt niște bombe cu ceas. 

guvern-juramant

Toată această stare de fapt ne îndreptățește să afirmăm că 11 septembrie 2017 reprezintă ziua în care în România are loc un atentat asupra Educației Naționale.

Cine sunt teroriștii? Membrii Guvernului, mânați din spate de incompetentul ministru de profil Liviu Marian Pop.

 

 

 

sala1

Sursa foto : Arhiva personala a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro