Criteriul National

Din 11 septembrie se reiau atacurile asupra Educației Naționale

Din 11 septembrie se reiau atacurile asupra Educației Naționale
septembrie 19
22:24 2017

interzis

A debutat un nou an școlar. În urmă cu un an, promisiunile au curs gârlă din partea social-democraților, care au spus că vor polei școlile cu aur, că vor dota elevii cu zeci de mii de tablete, că vor mări salariile cadrelor didactice, că vor face, că vor drege.

După un an, sacul este gol. Mai gol decât în urmă cu un an, pentru că din 11 septembrie 2017 îi primește pe elevii de clasa a V-a fără manuale pe bănci.

Fatidica zi de 11 septembrie… În anul 2001, civilizația se cutremura sub atentatele teroriste din S.U.A. Turnurile gemene se prăbușeau, Pentagonul a fost și el ținta unui atac, mii de oameni și-au pierdut viața. Atacul asupra civilizației, cauzat de lipsa educației. Pentru că numai un om needucat sau prost educat poate atenta asupra semenului său. Practic, la baza atacului din 11 septembrie 2001 a stat un atac la baza educației.

Azi, la 16 ani de la atacurile teroriste din S.U.A., asistăm la un atac asupra Educației Naționale. Unde? În România. Elevii încep școala fără manuale pe bănci, tabletele promise s-au evaporat, laptele, cornul, fructele și legumele se află în fază de licitație, profesorii își mai trag pe ei costumele ponosite și își pun pantofii scâlciați.

Așa cum se arată în comunicatul de azi al FSLI, România este țara din Uniunea Europeană cu cei mai puțini bani alocați Educației Naționale: 248 de euro pe cap de locuitor, față de 1400 de euro cât este media europeană. FSLI mai susține că „Guvernul nu a trecut clasa în fața noastră, a dascălilor, dar nici în fața voastră, a elevilor.”

Programele școlare sunt vraiște, conținutul manualelor este jenant, manualele alternative sunt o mizerie, unitățile de învățământ sunt niște bombe cu ceas. 

guvern-juramant

Toată această stare de fapt ne îndreptățește să afirmăm că 11 septembrie 2017 reprezintă ziua în care în România are loc un atentat asupra Educației Naționale.

Cine sunt teroriștii? Membrii Guvernului, mânați din spate de incompetentul ministru de profil Liviu Marian Pop.

 

 

 

sala1

Sursa foto : Arhiva personala a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo