Criteriul National

Din Babilon în România…Editorial

Din Babilon în România…Editorial
aprilie 06
07:50 2017

Acest editorial este de fapt o actualizare a unor întâmplări şi fapte din anul 2011.

bb

 

Babilonia românească este remarcabilă. Stau şi mă întreb cum de este posibil ca parlamentul să aprobe legi care sfidează principalele articole din constituţie. Mai precis vezi legea pentru coplată în asistenţa sanitară şi mai ales la desfinţarea unor spitale, când în CONSTITUŢIA ROMÂNIEI la Art. 34. – (1). „Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.”, iar la (2). „Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.” La ce mai foloseşte Consttuţia dacă Parlamentul o încalcă, Curtea Constituţioanală o interpretează după structura politică a a membrilor săi, Preşedintele se face că nu vede sau chiar mai mult, cere revizuirea EI căci a gafat când a făcut declaraţii pe marginea atitudinii Guvernului prin Ministrul său de resort?

Noi plătim foarte bine o serie de angajaţi care sunt desemnaţi de către cetăţen să-i apere interesele, drepturile şi libertăţile. Plătim ca proştii, pentru că aceşti slujbaşi îşi apără drepturile lor, interesele lor şi libertatea lor. Aceşti slujbaşi ne râd în faţă şi motivează fie că nu avem o clasă politică matură, fie că de .. este om şi mai greşeşte şi el, fie că nu au puterea în mână şi nu pot acţioan etc.

Dacă mergeţi la un tribunal oare care şi asistaţi la un proces penal, în care acuzatul ar dori să utilizeze acest fel de argumente, pe lângă pedeapsa pe care o merită i se mai adaugă 2-3 ani de detenţie pentru că a sfidat legile ţării şi mai ales Constituţia.

Babilon

De ce este posibil aşa ceva? Pentru că noi acceptăm ca în faţa noastră cei responsabili să se prezinte ca nişte CRAINICI SPORTIVI care transmit un meci la radio, în care doar comentează ce au văzut sau speră că au văzut. Nu am văzut un politician care ocupă peste 2/3 din ecranul televizorului să vină cu soluţii, să ia atitudine la fărădelegile petrecute sau care se pun la cale. Fie se lamentează că nu poate, fie încearcă să argumenteze că este necesar să încalce Constituţia pentru că nu avem altă soluţie.

Dacă un om simplu motivează că a furat o pâine din galantar că nu avea ce să dea de mâncare copiilor, deci a încălcat legea este pedepsit cu temniţă grea şi nu este iertat cu nimic de gestul său reprobabil. Dacă un contabil motivează în faţa unui comisar de la garda financiară că nu a putut să întocmească bilanţul contabil al firmei din cauză că …. este aspru sancţionat şi apoi demis.

rom

Noi nu ne întristăm cu nimic căci Ministrul Sănătăţii face varză sistemul sanitar românesc, că Dânsul acţionează conform zicalei Domnului Becali ca o HAHALERĂ, ci aşteptăm probabil să distrugă totul şi să ne invite la tratamente în Austria sau Ungaria. Dacă acest om, pentru că a încălcat Constituţia ar fi arestat, ar motiva că fiind supraponderal nu suportă regimul de detenţie. Noi aşa de blajini cum suntem l-am crede, am fi miloşi cu destinul său şi l-am propune Guvernului să-l numească ambasador în Martinica.

Cred că acest comportament jalnic pe care îl manifestăm în raport cu spiritul civic ne face să ne merităm crucea pe care o ducem. Mă gândesc că a venit momentul să punem capăt indiferenţei şi să acţionăm ca cetăţeni care sunt instruiţi şi cunosc foarte bine ce rol au în societate. Dacă fiecare dintre Dumneavoastă ar analiza cu Constituţia în mână ce a făcut până în prezent Ministrul Învăţământului, al Culturii, al Mediului, al Economiei, al Justiţiei etc. o să constataţi că toţi încalcă Constituţia şi noi tăcem mâlc. Este oare normal ca acest lucru să se întâmple într-o ţară europeană care se mândreşte cu o istorie de peste 2000 de ani şi cu un popor născut creştin?

babilonia mic

Sursa foto LinkedInwww.keyword-suggestions.comGelu Ștefan Diaconu

Prof. Univ. Dr. Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo