Criteriul National

Din ce cauza imi sangereaza gingiile?

Din ce cauza imi sangereaza gingiile?
iunie 24
15:07 2020

De cele mai multe ori, sangerarea gingiilor este cauzata de dezvoltarea placii bacteriene sau de indepartarea necorespunzatoare a acesteia. Placa bacteriana contine germeni care ataca tesutul sanatos din jurul dintilor. Daca aceasta nu este indepartata dupa fiecare periaj dentar cu ajutorul atei dentare, va provoca inflamarea si iritarea gingiilor, ceea ce poate duce la sangerare in momentul spalarii dintilor si nu numai. In acest caz avem de-a face cu gingivita, prima etapa a bolii gingivale.

Gingivita este de obicei o afectiune nedureroasa, iar sangerarea gingiilor poate fi singurul simptom. Alte semne pot include: gingii inflamate si rosii, respiratie urat mirositoare, gust rau persistent in gura, subtierea dintilor si chiar schimbarea muscaturii (malocluzie). Boala gingivala, aflata in primul stadiu, poate fi tratata complet. Prin urmare, este important sa nu ignori sangerarea gingiilor si sa iti faci o programare imediata la un cabinet stomatologic.

Tartrul dentar si parodontoza.

In cazul in care nu este indepartata, placa bacteriana se intareste pe suprafata dintilor transformandu-se in tartru, devenind astfel imposibil de inlaturat doar cu periuta de dinti sau cu ata dentara. Daca nu este indepartata prin detartraj in cabinetul stomatologic, va afecta intens gingiile, determinand retragerea lor de pe dinti (retractie gingivala). Odata ce are loc retractia gingivala, se pot forma goluri intre dinti si gingii, dar si buzunare de bacterii si germeni nocivi ce vor ataca si mai mult gingiile si tesutul osos ce sustin dintii. In acest momemnt, gingivita a progresat in starea mai grava numita parodontoza.

Parodontoza, denumita si parodontita, poate cauza pierderea dintilor si a tesutului osos. Pe langa faptul ca provoaca abcese dureroase, probleme de masticatie si aspect inestetic al danturii, parodontoza este, de asemenea, legata de probleme mai grave de sanatate, inclusiv de un risc crescut de diabet si boli de inima, precum si de riscuri ridicate de dezvoltare a complicatiilor in timpul sarcinii.

Cum pot stopa sangerarea gingiilor?

Este foarte important ca, inca de la primele semne de sangerari gingivale, sa iti faci o programare la un medic stomatolog pentru o evaluare parodontala amanuntita. In urma evaluarii, stomatologul iti va face un detartraj si un periaj profesional, te va indemna sa urmezi un regim de ingrijire dentara special si, in cazul in care te confrunti cu o boala gingivala avansata, iti va prescrie un tratament parodontoza pentru eliminarea bacteriilor si insanatosirea gingiilor.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul National

Criteriul National

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul