Criteriul National

Din pădurile noastre se fură… ca-n codru!!!

Din pădurile noastre se fură… ca-n codru!!!
ianuarie 31
10:00 2016

5688252760_fc7f9fa9bf_b

”Fiind băiet păduri cutreieram…” Marele Eminescu, poetul nepereche, a scris acest vers simplu, dar nemuritor. Citeşti şi simţi foşnetul frunzelor, freamătul copacilor, ecoul paşilor pierduţi pe cărări neumblate, susurul izvoarelor dătătoare de viaţă.
Pădurea, Raiul pe Pământ, unde trăieşti pe deplin libertatea, fără reguli, numai tu, cu gândurile tale şi… nemărginirea.
Pădurile de care, din păcate, nu ne vom mai bucura prea mult timp. Spune-mi: ”Codru-i frate cu românul!”
Dar ce frate îşi trădează fratele, îi ciunteşte frumuseţea, îi mutilează sufletul pentru nişte comisioane ”grase”?
Cât de nebun să fii să vrei să stăpâneşti numai tu zeci de mii de hectare de pădure? Să pui graniţe necuprinsului, ca apoi să poţi să-ţi exploatezi proprietatea după bunul tău plac?
Câte vieţi crezi că trăieşti, tu şi familia ta moştenitoare, să te faci stăpânul atâtor avuţii? Şi cum rămâne cu ”Noi nu ne vindem ţara?”, când tăiaţi copacii falnici din inima pădurii pentru străini??? Dar voi v-aţi vândut şi sufletul pentru bani. Lăcomia voastră vă subjugă zi de zi.
Cum de rupeţi din frumoasa noastră ţară bucăţică cu bucăţică, fără să vă gândiţi ce le răpiţi copiilor voştri? Ce faceţi cu avuţia ţării?
REVOLTĂ e un sentiment blând pe care îl simte un copil crescut la ţară, durere pentru dezamăgirea părinţilor şi bunicilor noştri, pentru care pădurea este sfântă, pentru faptul că niciun copil nu va mai beneficia de binefacerile pădurii. RUŞINE, RUŞINE, de mii de ori RUŞINE!!! Vă blesteamă trunchiurile goale, sărăcite de bogăţia vârfurilor care parcă străpung cerul, pe care voi i-aţi doborât fără milă!
Pădurea arată ca un câmp de luptă unde soldaţii, nimiciţi de duşmani, zac fără suflare. Cel puţin aceştia au avut posibilitatea să se apere.
Pădurarii au protestat, dar cine să-i ia în seamă??? Şi câţi din ţara asta, pădurari, politicieni, sau ce-or mai fi ei, nu au profitat de pe urma pădurilor??? Numai Dumnezeu care face minuni poate se îndură şi pune stavilă lăcomiei, fărădelegilor acestor ”oameni”…
Fă-i, Doamne, să-i lase acestui încercat popor tot ceea ce i-a aparţinut dintotdeauna!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro