Criteriul National

Dincolo de imediat…

Dincolo de imediat…
ianuarie 14
20:59 2017
Vechi și nou în lumea virtuală 
x
 
   O întâmplare trăită într-un sat departe de lume , în urma cu jumătate de secol, mi-a revenit în minte atunci când am încercat să mă familiarizez cu noțiuni de cuantică, respectiv cu lumea de dincolo de simțuri.
  Pe scurt , în acest sat cu oameni harnici trăia și o femeie singură, trecută de tinerețe, care reușise să-și adauge o cameră la bucătaria în care locuia. Sătenii au observat mutarea în camera cea nouă , dar nu înțelegeau de ce nu a pus și perdea la ferestră .Întrebată de un vecin cum de nu are perdea, aceasta i-a răspuns :                                            
      – Ba… am perdea și una tare frumoasa.
- Unde-i că nu o vedem ?
E la magazin, unde stă foarte bine, nu se afumă ca la mine.
 
   Noi, cei din era IT-iului, am spune că săteanca , fără cunoștințe de fizica cuantică, trăia concomitent în două REALITĂȚI : cea a simțurilor, materială și cea virtuală, ceea ce-i asigura echilibrul perfect în viață. Nu intrase în depresie că nu avea atârnată perdeaua la camera cea nouă, muncea și se comporta natural ca și cum fusese instruită anume să înțeleagă simultaneitatea lumilor : una vizibilă și alta posibilă, fără a rămâne blocată în una dintre ele.
 
   Cu alte cuvinte, ceea ce știa că nu-i posibil nu-și dorea, însă avea intuitiv viziunea POSIBILULUI care poate deveni realitate când te aștepți mai puțin. Construia neîncetat în lumea fizică și „ținea legătura” cu Lumea Virtuală, cu mijloace numai de ea știute, luptand permanent pentru starea de echilibru , echilibru care este chiar VIAȚA. 
 
În loc de concluzie : Atunci când nu aveți ceea ce vă doriți, nu fiți triști, zâmbiți . Ce-i al tău stă foarte bine în magazin . Când vrei sa ai „timp”…ai să treci să- L aduci acasă ! 
    Un zâmbet e o rază de soare pentru sufletul nostru !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro