Criteriul National

Dincolo de imediat…

Dincolo de imediat…
ianuarie 14
20:59 2017
Vechi și nou în lumea virtuală 
x
 
   O întâmplare trăită într-un sat departe de lume , în urma cu jumătate de secol, mi-a revenit în minte atunci când am încercat să mă familiarizez cu noțiuni de cuantică, respectiv cu lumea de dincolo de simțuri.
  Pe scurt , în acest sat cu oameni harnici trăia și o femeie singură, trecută de tinerețe, care reușise să-și adauge o cameră la bucătaria în care locuia. Sătenii au observat mutarea în camera cea nouă , dar nu înțelegeau de ce nu a pus și perdea la ferestră .Întrebată de un vecin cum de nu are perdea, aceasta i-a răspuns :                                            
      – Ba… am perdea și una tare frumoasa.
- Unde-i că nu o vedem ?
E la magazin, unde stă foarte bine, nu se afumă ca la mine.
 
   Noi, cei din era IT-iului, am spune că săteanca , fără cunoștințe de fizica cuantică, trăia concomitent în două REALITĂȚI : cea a simțurilor, materială și cea virtuală, ceea ce-i asigura echilibrul perfect în viață. Nu intrase în depresie că nu avea atârnată perdeaua la camera cea nouă, muncea și se comporta natural ca și cum fusese instruită anume să înțeleagă simultaneitatea lumilor : una vizibilă și alta posibilă, fără a rămâne blocată în una dintre ele.
 
   Cu alte cuvinte, ceea ce știa că nu-i posibil nu-și dorea, însă avea intuitiv viziunea POSIBILULUI care poate deveni realitate când te aștepți mai puțin. Construia neîncetat în lumea fizică și „ținea legătura” cu Lumea Virtuală, cu mijloace numai de ea știute, luptand permanent pentru starea de echilibru , echilibru care este chiar VIAȚA. 
 
În loc de concluzie : Atunci când nu aveți ceea ce vă doriți, nu fiți triști, zâmbiți . Ce-i al tău stă foarte bine în magazin . Când vrei sa ai „timp”…ai să treci să- L aduci acasă ! 
    Un zâmbet e o rază de soare pentru sufletul nostru !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo