
Aşa cum era de aşteptat, având în vedere propagarea virusului ucigaş, starea de urgenţă s-a prelungit cu încă o lună. Şi dacă la început ni se comunicase că va dura trei săptămâni, acum, prudente desigur, autorităţile noastre s-au ferit de prognoza cum că peste o lună s-ar putea ca acest COVID să-şi ia catrafusele şi să plece. Nu. S-a făcut, însă, bilanţul oraşelor, al spitalelor devenite între timp focare de infecţie. S-a anunţat sec mărirea amenzilor şi s-a stipulat purtarea obligatorie a măştii, a unei eşarfe, a unui fular la gură şi la nas în localitaţile devenite focar.
Prevenim oare în felul acesta răspândirea virusului? În niciun caz. Dacă medicii care au echipamente speciale se infectează în contact cu o persoană bolnavă, ce şansă putem avea noi dacă, din nefericire, întâlnim una? Eu cred că nu avem nicio şansă.
„Nu se tratează efectul, ci cauza”, ar zice un medic care se respectă, şi aceeaşi părere o împărtăşesc şi eu. Dacă într-adevăr s-ar fi dorit ca România să nu ajungă din urmă Italia, Spania etc. la numărul de infectaţi, morţi, izolaţi, carantinaţi trebuia ca de la bun început să nu li se permită conaţionalilor noştri intrarea în ţară. Punct.
Ce folos că îi primim dacă aduc cu ei molima şi intră în carantină?! Ce motiv au au să vină acum? Paştele? Şi dacă intră în carantină două săptămâni, care este şmenul?
Eu cred că dincolo de această atitudine se ascunde cu totul altceva. În mod intenţionat nu au fost informaţi ce îi aşteaptă, prin omisiune, desigur, pentru ca cei care au scăpat de sub control virusul ucigaş să îşi atingă scopul. Un scop bine definit, şi anume acela de a îngenunchea Uniunea Europeană din punct de vedere economic, financiar, demografic.
Aşadar, să privim şi dincolo de perdea pentru a înţelege că nimic nu este întâmplător, dar mai ales să nu mai înghiţim pe nemestecate gogoşile fierbinţi ce ni le serveşte mass-media la ore de maximă audienţă.
Dixit!
Sursa foto: https://google.com
Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național