Criteriul National

DINCOLO DE PERDEA-PAMFLET

DINCOLO DE PERDEA-PAMFLET
aprilie 08
11:14 2020

received_214479836533927
DINCOLO DE PERDEA
PAMFLET

Aşa cum era de aşteptat, având în vedere propagarea virusului ucigaş, starea de urgenţă s-a prelungit cu încă o lună. Şi dacă la început ni se comunicase că va dura trei săptămâni, acum, prudente desigur, autorităţile noastre s-au ferit de prognoza cum că peste o lună s-ar putea ca acest COVID să-şi ia catrafusele şi să plece. Nu. S-a făcut, însă, bilanţul oraşelor, al spitalelor devenite între timp focare de infecţie. S-a anunţat sec mărirea amenzilor şi s-a stipulat purtarea obligatorie a măştii, a unei eşarfe, a unui fular la gură şi la nas în localitaţile devenite focar.
Prevenim oare în felul acesta răspândirea virusului? În niciun caz. Dacă medicii care au echipamente speciale se infectează în contact cu o persoană bolnavă, ce şansă putem avea noi dacă, din nefericire, întâlnim una? Eu cred că nu avem nicio şansă.
„Nu se tratează efectul, ci cauza”, ar zice un medic care se respectă, şi aceeaşi părere o împărtăşesc şi eu. Dacă într-adevăr s-ar fi dorit ca România să nu ajungă din urmă Italia, Spania etc. la numărul de infectaţi, morţi, izolaţi, carantinaţi trebuia ca de la bun început să nu li se permită conaţionalilor noştri intrarea în ţară. Punct.
Ce folos că îi primim dacă aduc cu ei molima şi intră în carantină?! Ce motiv au au să vină acum? Paştele? Şi dacă intră în carantină două săptămâni, care este şmenul?
Eu cred că dincolo de această atitudine se ascunde cu totul altceva. În mod intenţionat nu au fost informaţi ce îi aşteaptă, prin omisiune, desigur, pentru ca cei care au scăpat de sub control virusul ucigaş să îşi atingă scopul. Un scop bine definit, şi anume acela de a îngenunchea Uniunea Europeană din punct de vedere economic, financiar, demografic.
Aşadar, să privim şi dincolo de perdea pentru a înţelege că nimic nu este întâmplător, dar mai ales să nu mai înghiţim pe nemestecate gogoşile fierbinţi ce ni le serveşte mass-media la ore de maximă audienţă.
Dixit!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul