Criteriul National

Dinţii drepţi – moft sau necesitate

Dinţii drepţi – moft sau necesitate
septembrie 10
13:19 2019

Fapt: Poți avea ceea ce societatea consideră un zâmbet „frumos” și totuși să ai nevoie de aparat dentar .

Există persoane care, la prima vedere, au dinții integri și aparent drepți și care nu ar necesita un aparat ortodontic doar din motive estetice. Indiferent de vârstă, aparatul dentar iţi va oferi dinţi drepţi şi un zâmbet frumos.

Ce este aparatul dentar?

Un aparat dentar reprezintă sistemul prin intermediul căruia medicul ortodont aplică o forță pe dinți pentru a-i deplasa în poziția corectă și a schimba dinamica și relația dintre aceștia, obținând astfel un rezultat funcțional și estetic.

Aparatele dentare ajută atât la ȋmbunătăţirea aspectului cuiva, cât şi la corectarea unei liste lungi de probleme dentare care pot fi cauzate de dinţii prost aliniaţi sau de muşcătura incorectă. Printre aceste probleme se numără uzarea smalţului dentar, cariile excesive ȋn zonele ȋn care dinţii nu pot fi curătaţi din cauza ȋnghesuirii, ocluziile, nealinierea maxilarului, etc. Aparatele dentare se folosesc ȋnca de pe vremea lui Hipocrate. Chiar şi grecii antici ştiau ca dinţii drepţi nu numai că sunt mai frumoşi, dar, de asemenea, promovează o sănătate mai bună.

Câte tipuri de aparate dentare există?

Medicul ortodont are acum la dispoziție o varietate de metode de tratament, în funcție de particularitatea fiecărui caz și de rezultatele dorite

Aparate dentare fixe

v  Aparat dentar clasic:           – aparat dentar metalic: este cel mai des ȋntâlnit tip de aparat şi este confecţionat din oţel inoxidabil. Are un preţ mai scăzut ȋn comparaţie cu celelalte tipuri de aparate dentare fixe şi poate fi personalizat cu ajutorul unor elastice colorate. Este şi cel mai eficient tip de aparat.

 

v  Aparat dentar estetic:     – aparat dentar ceramic: oferă un grad sporit de confort deoarece  presiunea exercitată este mai uşoară, iar timpul de acomodare este mai scurt. Sunt mult mai discrete deoarece brackeţii şi arcurile de legătură sunt semi-transparente sau de aceeaşi culoare cu dintele;

                                                         –  aparat dentar safir: sunt mai estetice decat celelalte tipuri de aparate dentare, pentru că sunt transparenţi iar vizibilitatea brackeţilor este redusă. Aceştia se lipesc de dinţi şi preiau culoarea lor naturală. Sunt foarte solide şi au capacitatea de a se fixa extrem de puternic pe dinte. Datorită materialului din care sunt confecţionaţi brackeţii şi a microparticulelor de zirconiu de pe spatele acestora, asigură o bună aderenţă şi pot fi utilizaţi ȋn orice tip de tratament ortodontic.

Aparate dentare mobile pot fi îndepărtate și aplicate în orice moment de către pacient.

  •         Gutierele dentare sunt ca niște mănuși transparente pentru dinți, sunt fizionomice și purtate cu multă conștiinciozitate dau rezultate rapide. Putem trata o serie de probleme precum migrații minore ale dinților, dinți cu spații mici între ei, ocluzii (mușcături) incorect aliniate, în funcție de serveritatea problemei.

Cum determinăm dacă aparatul dentar este o necesitate medicala sau o soluție cosmetica?

Dinții nealiniați și o mușcătură incorectă pot afecta mai mult decât aspectul zâmbetului tău. Următoarele condiții pot fi corectate prin ortodontie:

  •         Impedimente de vorbire
  •         Durere maxilară
  •         Dificultate de mestecat și de mâncat
  •         Apnee de somn cauzată de respirația bucală și sforăit
  •         Șlefuirea sau încleștarea dinților
  •         Afectarea gingiilor şi carii

Pacienții care prezintă oricare dintre simptomele de mai sus trebuie să se adreseze medicului stomatolog pentru a determina cauza stării lor. 

Vorbeşte cu medicul stomatolog

Dinţii şi gingiile sănătoase, structura facial ȋmbunătăţită şi stima de sine sporită sunt doar câteva din numeroasele avantaje ale corectării dinţilor cu aparat ortodontic. 

Există mai multe tipuri de tratamente ortodontice, inclusiv zâmbetele Invisalign.

Ce preț are un aparat dentar?

Probabil vă întrebați ce preț are un aparat dentar? Costurile serviciilor ortodontice sunt cu 15-20% mai mici față de Franța, Germania și Elveția, cu aproximativ 30% față de Anglia și cu 20% mai mici comparativ cu SUA.

În clinica stomatologica Life Dental Spa costul tratamentului depinde de durata lui și de nevoile fiecărui pacient.

Obțineți o consultație

Un ortodont vă poate ajuta să obțineți zâmbetul sănătos pe care îl meritați. Veniti sa ne cunoastem !

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul