Criteriul National

Dintotdeauna ne dorim ceva ”sigur și adevărat”…

Dintotdeauna ne dorim ceva ”sigur și adevărat”…
februarie 20
10:00 2018

1

Unde ? Aici pe Pământ….Cine oare ne-a setat să vrem de la alții, de la Lumea în care trăim …. certitudine și adevăr?

Vedem cu toții că „adevărurile ” de ieri sunt considerate azi „minciuni”. Cu alte cuvinte, fiecare etapă din viață și din istorie posedă… adevărurile ei !

Cei care au ajuns la aceasta constatare, cunosc deja faptul că ” Vremea-i stăpâna mea și-a ta „. Dorințele și visele noastre se vor putea realiza în limitele impuse de împrejurările externe, dar și de capacitatea fiecăruia de a reacționa la acești factori.

Nu există rețetă cum să ne trăim viața ! Fiecare are libertatea de a alege.Fiecare trăiește dupa cum simte, după cum gândește și după cum poate !

Spre exempl… În zadar va fi indemnul sa nu mai cheltuim fiecare, lunar, o treime din salariu(minim 500 lei/) pe țigări și să nu mai cumpărăm medicamente după reclamele de la televizor ! Niciun fumător și niciun „bolnav” nu vor renunța deoarece este prea înrădăcinată în minte ideea că altfel nu se simte bine.
Vă întreb pe fiecare deschis…Ați observat mai mulți fumători împreună ? Fumatul e pentru aceștia un fel de ritual ! Ei își exprimă prin mimică și gesturi stări extraordinare, cu o paletă la fel de complexă ce trece de la tristețe, la un fel de gândire profundă,neuitând niciodată de orice avânt cu caracter mai mult sau mai puțin revoluționar!
De aceea,chiar dacă insist cu întrebarea, oare cine ar putea să le ia asemenea bucurii?
Da, ar comenta unii,cei obișnuiți numai să primeasc- : STATUL ! El sa faca să -i schimbe !
Dar, să nu uităm ! Pe de o parte, nu-i treaba Statului, iar , pe de alta parte, „plăcerile” sunt surse importante de câștig pentru toți !
Revenind la subiect, siguranța și adevarul au fost și vor fi „la purtător”, cu variații majore provocate de vremeurile în care trăim.

Dar dacă statul, partidul ne vrea aceleași lucruri și noi nu le înțelegem, nu le pricepem sau nu dîm importanța cuvenită?

El-dilema-del-voto-3

Partidul e cel fără de care nu merge roata societății . ”Partidul e-n toate” , cum adevărat grăia poetul Mihai Beniuc, ignorat pentru că a viețuit în epoca socialistă.
Puterea politică ne orânduiește, atât ziua de azi , cât mai ales pe aceea de…mâine.
Când vom învăța să me dorim ceva ”sigur și adevărat”, atunci vom alege, prin votul nostru puterea politica cea mai potrivită intereselor celor mulți ?
Speranțe deșarte daca ne gândim că un partid este o grupare de oameni constituită pentru a reprezenta , în primul rând, interesele de grup , cu scopul declarat de a prelua puterea și a conduce astfel societatea.
Evenimentele trăite în democratia noastră originală ne arată că suntem în căutarea unui partid ideal căruia să-i dăm mandat ca să conducă în numele nostru și pentru noi. Nu există însă niciun fel de sancțiuni pentru situația ăn care ca am fost înșelați. Acest mecanism al echivalenței prestațiilor nu va fi vreodată, fiindca tot un partid va trebui să legifereze PRINCIPIUL.
Organizațiile civice, ong-urile, sindicatele, așa cum se prezintă… par a fi anexele partidelor, pepiniera de „cadre”.
Cum ieșim din acest labirint ? Tot „Partidul” este calea și ruta!

De aceea,prin libertatea de a ne dori siguranța și adevărul, aș spune că fericit este cel care are masă, casă și nu-i robul ori stăpânul nimănui !

Sursa foto : BettingInside.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 20 Februarie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei