Criteriul National

Dintotdeauna ne dorim ceva ”sigur și adevărat”…

Dintotdeauna ne dorim ceva ”sigur și adevărat”…
februarie 20
10:00 2018

1

Unde ? Aici pe Pământ….Cine oare ne-a setat să vrem de la alții, de la Lumea în care trăim …. certitudine și adevăr?

Vedem cu toții că „adevărurile ” de ieri sunt considerate azi „minciuni”. Cu alte cuvinte, fiecare etapă din viață și din istorie posedă… adevărurile ei !

Cei care au ajuns la aceasta constatare, cunosc deja faptul că ” Vremea-i stăpâna mea și-a ta „. Dorințele și visele noastre se vor putea realiza în limitele impuse de împrejurările externe, dar și de capacitatea fiecăruia de a reacționa la acești factori.

Nu există rețetă cum să ne trăim viața ! Fiecare are libertatea de a alege.Fiecare trăiește dupa cum simte, după cum gândește și după cum poate !

Spre exempl… În zadar va fi indemnul sa nu mai cheltuim fiecare, lunar, o treime din salariu(minim 500 lei/) pe țigări și să nu mai cumpărăm medicamente după reclamele de la televizor ! Niciun fumător și niciun „bolnav” nu vor renunța deoarece este prea înrădăcinată în minte ideea că altfel nu se simte bine.
Vă întreb pe fiecare deschis…Ați observat mai mulți fumători împreună ? Fumatul e pentru aceștia un fel de ritual ! Ei își exprimă prin mimică și gesturi stări extraordinare, cu o paletă la fel de complexă ce trece de la tristețe, la un fel de gândire profundă,neuitând niciodată de orice avânt cu caracter mai mult sau mai puțin revoluționar!
De aceea,chiar dacă insist cu întrebarea, oare cine ar putea să le ia asemenea bucurii?
Da, ar comenta unii,cei obișnuiți numai să primeasc- : STATUL ! El sa faca să -i schimbe !
Dar, să nu uităm ! Pe de o parte, nu-i treaba Statului, iar , pe de alta parte, „plăcerile” sunt surse importante de câștig pentru toți !
Revenind la subiect, siguranța și adevarul au fost și vor fi „la purtător”, cu variații majore provocate de vremeurile în care trăim.

Dar dacă statul, partidul ne vrea aceleași lucruri și noi nu le înțelegem, nu le pricepem sau nu dîm importanța cuvenită?

El-dilema-del-voto-3

Partidul e cel fără de care nu merge roata societății . ”Partidul e-n toate” , cum adevărat grăia poetul Mihai Beniuc, ignorat pentru că a viețuit în epoca socialistă.
Puterea politică ne orânduiește, atât ziua de azi , cât mai ales pe aceea de…mâine.
Când vom învăța să me dorim ceva ”sigur și adevărat”, atunci vom alege, prin votul nostru puterea politica cea mai potrivită intereselor celor mulți ?
Speranțe deșarte daca ne gândim că un partid este o grupare de oameni constituită pentru a reprezenta , în primul rând, interesele de grup , cu scopul declarat de a prelua puterea și a conduce astfel societatea.
Evenimentele trăite în democratia noastră originală ne arată că suntem în căutarea unui partid ideal căruia să-i dăm mandat ca să conducă în numele nostru și pentru noi. Nu există însă niciun fel de sancțiuni pentru situația ăn care ca am fost înșelați. Acest mecanism al echivalenței prestațiilor nu va fi vreodată, fiindca tot un partid va trebui să legifereze PRINCIPIUL.
Organizațiile civice, ong-urile, sindicatele, așa cum se prezintă… par a fi anexele partidelor, pepiniera de „cadre”.
Cum ieșim din acest labirint ? Tot „Partidul” este calea și ruta!

De aceea,prin libertatea de a ne dori siguranța și adevărul, aș spune că fericit este cel care are masă, casă și nu-i robul ori stăpânul nimănui !

Sursa foto : BettingInside.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 20 Februarie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu