Criteriul National

Dintotdeauna ne dorim ceva ”sigur și adevărat”…

Dintotdeauna ne dorim ceva ”sigur și adevărat”…
februarie 20
10:00 2018

1

Unde ? Aici pe Pământ….Cine oare ne-a setat să vrem de la alții, de la Lumea în care trăim …. certitudine și adevăr?

Vedem cu toții că „adevărurile ” de ieri sunt considerate azi „minciuni”. Cu alte cuvinte, fiecare etapă din viață și din istorie posedă… adevărurile ei !

Cei care au ajuns la aceasta constatare, cunosc deja faptul că ” Vremea-i stăpâna mea și-a ta „. Dorințele și visele noastre se vor putea realiza în limitele impuse de împrejurările externe, dar și de capacitatea fiecăruia de a reacționa la acești factori.

Nu există rețetă cum să ne trăim viața ! Fiecare are libertatea de a alege.Fiecare trăiește dupa cum simte, după cum gândește și după cum poate !

Spre exempl… În zadar va fi indemnul sa nu mai cheltuim fiecare, lunar, o treime din salariu(minim 500 lei/) pe țigări și să nu mai cumpărăm medicamente după reclamele de la televizor ! Niciun fumător și niciun „bolnav” nu vor renunța deoarece este prea înrădăcinată în minte ideea că altfel nu se simte bine.
Vă întreb pe fiecare deschis…Ați observat mai mulți fumători împreună ? Fumatul e pentru aceștia un fel de ritual ! Ei își exprimă prin mimică și gesturi stări extraordinare, cu o paletă la fel de complexă ce trece de la tristețe, la un fel de gândire profundă,neuitând niciodată de orice avânt cu caracter mai mult sau mai puțin revoluționar!
De aceea,chiar dacă insist cu întrebarea, oare cine ar putea să le ia asemenea bucurii?
Da, ar comenta unii,cei obișnuiți numai să primeasc- : STATUL ! El sa faca să -i schimbe !
Dar, să nu uităm ! Pe de o parte, nu-i treaba Statului, iar , pe de alta parte, „plăcerile” sunt surse importante de câștig pentru toți !
Revenind la subiect, siguranța și adevarul au fost și vor fi „la purtător”, cu variații majore provocate de vremeurile în care trăim.

Dar dacă statul, partidul ne vrea aceleași lucruri și noi nu le înțelegem, nu le pricepem sau nu dîm importanța cuvenită?

El-dilema-del-voto-3

Partidul e cel fără de care nu merge roata societății . ”Partidul e-n toate” , cum adevărat grăia poetul Mihai Beniuc, ignorat pentru că a viețuit în epoca socialistă.
Puterea politică ne orânduiește, atât ziua de azi , cât mai ales pe aceea de…mâine.
Când vom învăța să me dorim ceva ”sigur și adevărat”, atunci vom alege, prin votul nostru puterea politica cea mai potrivită intereselor celor mulți ?
Speranțe deșarte daca ne gândim că un partid este o grupare de oameni constituită pentru a reprezenta , în primul rând, interesele de grup , cu scopul declarat de a prelua puterea și a conduce astfel societatea.
Evenimentele trăite în democratia noastră originală ne arată că suntem în căutarea unui partid ideal căruia să-i dăm mandat ca să conducă în numele nostru și pentru noi. Nu există însă niciun fel de sancțiuni pentru situația ăn care ca am fost înșelați. Acest mecanism al echivalenței prestațiilor nu va fi vreodată, fiindca tot un partid va trebui să legifereze PRINCIPIUL.
Organizațiile civice, ong-urile, sindicatele, așa cum se prezintă… par a fi anexele partidelor, pepiniera de „cadre”.
Cum ieșim din acest labirint ? Tot „Partidul” este calea și ruta!

De aceea,prin libertatea de a ne dori siguranța și adevărul, aș spune că fericit este cel care are masă, casă și nu-i robul ori stăpânul nimănui !

Sursa foto : BettingInside.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 20 Februarie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro