Criteriul National

Directia in cariera – cat de dificila este alegerea acesteia?

Directia in cariera – cat de dificila este alegerea acesteia?
august 16
12:14 2018

Schimbarea este constanta, predominanta, inevitabila. O experimentam o viata intreaga pe masura ce acumulam experienta.
Pentru majoritatea dintre noi, aceste schimbari sau tranzitii sunt, in mod caracteristic, familiare. In mod similar, acceptam schimbari in carierele noastre, asteptand o cale familiara, liniara de avansare in cadrul unei organizatii, in cadrul aceleiasi industrii.

Aceasta paradigma tipica descrie scara de cariera traditionala.

Cu toate acestea, s-a produs o schimbare de paradigma. Schimbarea este in continuare constanta, raspandita si inevitabila, dar acum este mai rapida si mai raspandita, deoarece schimbarea ne largeste si ne aprofundeaza capacitatea de a ne conecta.

Internetul, acum un instrument mai degraba decat un fenomen, si tehnologia, insusi rapid evoluand, permit comunicarea instantanee. Avem acces global, astfel incat relatiile noastre si perspectivele noastre se extind.

Ce defineste pivotul carierei si care este valoarea sa ca strategie de incadrare in directia carierei tale? Cum gestionati realizarile dvs. pentru a le traduce in moneda activelor transferabile? Care sunt oportunitatile si beneficiile atat pentru tine ca si angajat, cat si pentru noul angajator?

Un pivot este o schimbare in directie. In sport, cum ar fi baschet sau arte martiale, are loc un pivot cu un picior inradacinat in loc, pe masura ce celalalt picior se muta intr-un spatiu diferit. Pivotul nu poate fi executat decat daca piciorul plantat asigura stabilitate.

Ganditi-va la piciorul de ancorare ca fundatie a valorilor, experientelor si realizarilor acumulate, care ofera echilibru si forta, pe masura ce piciorul celalalt se muta intr-o zona noua.
Ambele lucreaza pentru a realiza schimbari, precum si stabilitate. Cand va pivotati in cariera, nu aruncati ceea ce ati acumulat in abilitati si experiente; mai degraba, acestea sunt fundamentele care va ajuta sa va deplasati intr-o noua directie.

Pe masura ce va simtiti mai confortabil cu schimbarea, incertitudinea, conexiunile noi si imprejurimile in care va aflati, deveniti agitati in abordarea conditiilor de schimbare.
Noile circumstante, interactiunile si provocarile intalnite in timpul unui pivot ofera oportunitati de a va creste gradul de constientizare a perspectivelor altora, precum si de a va prezenta flexibilitatea si deschiderea spre inovare.

In plus, pe masura ce va confruntati in mod eficient cu factorii de stres si recuperati rapid, va demonstrati rezistenta in timp ce persista fata de viziunea dvs.
In final, schimbarea este un factor benefic pentru fiecare dintre noi, de altfel este cea care iti ofera sansa de a te conecta, dezvolta si integra in noi grupuri, contribuind in mod excelent la cariera aleasa.

Directia se poate schimba la orice varsta, atata timp cat iti asiguri deciziile, astfel incat sa nu ajungi intr-un punct fara rezolvare si insatisfactie profesionala.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei