Criteriul National

Directia in cariera – cat de dificila este alegerea acesteia?

Directia in cariera – cat de dificila este alegerea acesteia?
august 16
12:14 2018

Schimbarea este constanta, predominanta, inevitabila. O experimentam o viata intreaga pe masura ce acumulam experienta.
Pentru majoritatea dintre noi, aceste schimbari sau tranzitii sunt, in mod caracteristic, familiare. In mod similar, acceptam schimbari in carierele noastre, asteptand o cale familiara, liniara de avansare in cadrul unei organizatii, in cadrul aceleiasi industrii.

Aceasta paradigma tipica descrie scara de cariera traditionala.

Cu toate acestea, s-a produs o schimbare de paradigma. Schimbarea este in continuare constanta, raspandita si inevitabila, dar acum este mai rapida si mai raspandita, deoarece schimbarea ne largeste si ne aprofundeaza capacitatea de a ne conecta.

Internetul, acum un instrument mai degraba decat un fenomen, si tehnologia, insusi rapid evoluand, permit comunicarea instantanee. Avem acces global, astfel incat relatiile noastre si perspectivele noastre se extind.

Ce defineste pivotul carierei si care este valoarea sa ca strategie de incadrare in directia carierei tale? Cum gestionati realizarile dvs. pentru a le traduce in moneda activelor transferabile? Care sunt oportunitatile si beneficiile atat pentru tine ca si angajat, cat si pentru noul angajator?

Un pivot este o schimbare in directie. In sport, cum ar fi baschet sau arte martiale, are loc un pivot cu un picior inradacinat in loc, pe masura ce celalalt picior se muta intr-un spatiu diferit. Pivotul nu poate fi executat decat daca piciorul plantat asigura stabilitate.

Ganditi-va la piciorul de ancorare ca fundatie a valorilor, experientelor si realizarilor acumulate, care ofera echilibru si forta, pe masura ce piciorul celalalt se muta intr-o zona noua.
Ambele lucreaza pentru a realiza schimbari, precum si stabilitate. Cand va pivotati in cariera, nu aruncati ceea ce ati acumulat in abilitati si experiente; mai degraba, acestea sunt fundamentele care va ajuta sa va deplasati intr-o noua directie.

Pe masura ce va simtiti mai confortabil cu schimbarea, incertitudinea, conexiunile noi si imprejurimile in care va aflati, deveniti agitati in abordarea conditiilor de schimbare.
Noile circumstante, interactiunile si provocarile intalnite in timpul unui pivot ofera oportunitati de a va creste gradul de constientizare a perspectivelor altora, precum si de a va prezenta flexibilitatea si deschiderea spre inovare.

In plus, pe masura ce va confruntati in mod eficient cu factorii de stres si recuperati rapid, va demonstrati rezistenta in timp ce persista fata de viziunea dvs.
In final, schimbarea este un factor benefic pentru fiecare dintre noi, de altfel este cea care iti ofera sansa de a te conecta, dezvolta si integra in noi grupuri, contribuind in mod excelent la cariera aleasa.

Directia se poate schimba la orice varsta, atata timp cat iti asiguri deciziile, astfel incat sa nu ajungi intr-un punct fara rezolvare si insatisfactie profesionala.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu