Criteriul National

Discursuri, jocuri şi interese politice

Discursuri, jocuri şi interese politice
mai 18
09:44 2019

cover

Motto ” Politica – e teatrul vietii , un mare teatru ; pana la un punct , politica se confunda cu viata insasi ; numai prin POLITICA se poate provoca schimbarea, in rau sau in bine” (Parafraza adnotata dupa „Gorila” de Liviu Rebreanu)

Discursuri, discursuri, la sat si la oras, la televizor si-n casele noastre…Toate bune si frumoase, sunt activitati legale, propaganda electorala pentru alegerea eurodeputatilor . Poporul a retinut promisiunile, in special fermierii si cei limitrofi autostrazilor virtuale care vor traversa de la sud la nord, de la est la vest Romania, insa le este teama ca discursurile politice raman vorbe, dupa cum se intampla si-n trecut, dupa cum ne spune urmatorul banc :
La invatamantul politic inainte de 1989 ,ideologul le vorbea cursantilor ca toti sunt pe drumul construirii comunismului, a unui viitor luminos, s.a.m.d. si trebuie sa raspundem prezent la chemarea Partidului. La final , intreaba daca s-au inteles obiectivele de urmat . Un cursant se ridica si intreba : Am inteles pe ce drum vom inainta, dar noi ce mancam ? Ideologul raspunde ” politic” : Tovarasi, fiti disciplinati, pe drum nu se mananca !
Omul obisnuit crede ce vede si mai ales ceea ce poate pune pe masa. Din cate i s-a spus ca o sa se intample daca voteaza pe cei care exercita azi puterea in Romania, nu observa nimic bun, dimpotriva, costul vietii este din ce in ce mai scump, iar maririle de salariu au fost anulate de cresterea preturilor, la unele produse alimentare cresterea si cu 40%.
S-apoi… omul stie ca , pe langa nevoia de hrana si locuinta, are nevoie de bani pentru ingrijirea sanatatii si rezolvarea chestiunilor care tin de administratia locala. Numai crede in nimc bun, cand constata ca oriunde merge, la spital, la fisc, la judecata, pateste ca oaia care umbla prin scaieti; in tot scaietele trebuie sa lase o suvita de lana, mai mare sau mai mica dupa cum o fi si scaietele.
Aceste nevoi primare trebuie rezolvate ! Pentru aceasta este obligatoriu ca respectarea legilor sa fie insotita de respectarea normelor morale de sus si pana jos. Fara moralitate, orice lege sfarseste a ramane litera moarta.
Despre aceste aspecte fundamentale , ce-ti retinut din discursurile politice, electorale, recente ?
Suntem invitati politicos sa nu tulburam discursurile din timpul campaniei electorale , fiindca pe drumul catre Parlamentul european, toti romanii trebuie sa fie civilizati… De acord…insa civilizatia este incompatibila cu lipsa locurilor de munca si migratia milioanelor de romani pentru a cauta resursele de supravietuire.
Spectacolul politic oferit de majoritatea „actorilor ” in incercarea unora de a concentra si controla toate Cele TREI PUTERI ale statului constitutional democratic, este in plina desfasurarea. Se va spune ca lupta politica este fara oprire, asa cum -i viata !

europeanhypocrisy
Fiind vorba de lupta , toate mijloacele sunt „justificate „, adica cei care le folosesc sunt fara vina, scopul declarat fiind ” apararea Democratiei „. Aparent, toate bune si frumoase , numai ca „adevarurile” dezvaluite prin emisiunile televizate de lunga durata, sunt de scurta durata, Opozitia servindu-ne „adevarurile” ei .
Si asa , din adevar in adevar , in concret nu vedem schimbari in bine in viata noastra, dimpotriva, nori cenusii si negri la orizont.
Noua, celor multi, „beneficiarii virtuali” ai luptei politice, ne-a ramas intreg doar ” DREPTUL la INDIGNARE „.
Cu toate ca este un drept aflat in patrimoniu fiecarui cetatean, nu este inscris in Constitutie ca drept fundamental, tocmai pentru a nu fi marginit.
Ar mai fi la indemana Speranta, insa si aceasta a fost restrictionata prin formularea alin(4) a art.51 din Constitutie , articol care prevede Dreptul de petitionare : ” Autoritatile publice au obligatia sa raspunda la petitii in termenele si in conditiile stabilite potrivit legii .”
Spun – Speranta restrictionata- fiindca petitiei nu i se da REZOLVARE, de cele mai multe ori te trimite altundeva.
Exemplele lamuresc .
Accesul la serviciul public – energie electrica si gaze naturale- este reglementat prin lege in asa fel incat nu poti avea racordatata casa decat la implinirea termenului de 12 luni de la incheierea contractului. In acest domeniu exista „monopol”, judetele tarii au fost date unor SRL-uri, care stabilesc unilateral clauzele contractului ,exclusiv in favoarea lor, iar tu , solicitant, fiind un CLIENT CAPTIV ai doua variante : vrei asa, bine. Vrei sa adaugi vreo clauza in limitele legii si pentru limpezirea drepturilor si obligatiilor, nu se poate.
7
Cui sa te plangi ?
In final, plimbat la ANRE, la Oficiul pentru protectia consumatorului, vei ajunge la instanta de judecata, unde e nevoie de bani, timp, nervi si surprize ca la orice proces.
De ce asa ?
Interese de grup folosesc legea ,adoptata pentru cetateni , asa cum le este favorabil. Aplicarea Legii a devenit, in multe cazuri, un fel de lucru la menghina . „Se desface si si strange in raport de obiectul pus in ea ! ”
Ce altceva ne-a ramas cu adevarat decat Deptul la indignare ? Cand vom vedea o viata mai buna si fiecare roman va avea siguranta zilei de maine ?

Sursa foto : SearchNewsGlobal – WordPress.com,Outside The Beltway,www.politicspoliticspolitics.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 18 Mai 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei