Criteriul National

Display pentru laptop – tipuri

Display pentru laptop – tipuri
decembrie 10
19:31 2017

Laptopurile sunt disponibile pe piata sub toate marimile si formele, intr-o sumedenie de configuratii. Poate fi destul provocator identificarea unui laptop potrivit. Dar si mai dificila poate fi cautarea unui display pentru laptop pentru inlocuirea unuia defect sau spart. Intelegerea principiilor ce stau la baza unui display de laptop, va poate ajuta sa faceti o alegere iteligenta.

Marimea unui display pentru laptop

Laptopurile variaza de la ecrane foarte mici (netbookuri cu ecran de 10 inch – proiectate in special pentru navigare pe internet si procesare tip basic a texttului) si pana la ecrane foarte generoase de 17 inch si chiar peste. Fiecare display pentru laptop are avantajele sale – dar in general cand cumparati un laptop trebuie sa va ganditi la ce veti face cu el. Un display pentru laptop mai mare poate fi util pentru programe de editare grafica si pentru lucrari video, in timp ce ecranele mai mici sunt asociate automat cu un laptop de dimensiuni mai mici, mai usor si mai versatil.

slide display onlaptop

Tipuri de afisare

Cand ne referim la tipul de afisare ecranele de laptop pot fi LCD, LED, VGA, CCFL, XVGA, VGA. Este important sa intelegeti la ce se refera acestea. Displayurile de laptop sunt toate LCD (cu cristale lichide) si au doua tipuri de sursa de lumina: LED sau CCFL. CCFL (in traducere lampi fluorescente cu catod rece) reprezinta o tehnologie de iluminare folosita pentru proiectarea unei imagini pe ecranul LCD. Diodele cu emitere de lumina (sau LED-uri) emit lumina, dar intr-un mod diferit de ecranul CCFL. CCFL tinde sa proiecteze lumina de la o lampa din spatele ecranului, in timp ce LED-urile pot fi plasate in jurul ecranului, din loc in loc – ceea ce face ca in mod automat ecranele sa fie mai subtiri si mai usoare.

Rezolutie

Pe langa tehnologia de iluminare backlight, un display pentru laptop se masoara si in functei de rezolutie – mai exact numarul de pixeli pe care ii poate afisa. Ecranele pc-urilor urmeaza sistemul de rating ancorat pe VGA (adica matrice grafica video). Displayurile VGA afiseaza informatii de 640 x 480 pixeli. XGA (matrice grafica extinsa) se afiseaza la 1024 x 768 pixeli, iar laptopurile moderne variaza de la WXGA (XGA wide) cu rezolutie la 1280 x 780 pixeli si pana la QXGA (XGA cuantic) cu rezolutie 2048 x 1536 pixeli.

Aveti nevoie de un display pentru laptop dar inca nu stiti cum sa identificati modelul perfect compatibil cu cei spart? Service Onlaptop va sta la dispozitie cu numeroase solutii de montare, reparatie si inlocuire ecrane de laptop. Pentru oferta completa de servicii va asteptam pe site.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro