Criteriul National

Display pentru laptop – tipuri

Display pentru laptop – tipuri
decembrie 10
19:31 2017

Laptopurile sunt disponibile pe piata sub toate marimile si formele, intr-o sumedenie de configuratii. Poate fi destul provocator identificarea unui laptop potrivit. Dar si mai dificila poate fi cautarea unui display pentru laptop pentru inlocuirea unuia defect sau spart. Intelegerea principiilor ce stau la baza unui display de laptop, va poate ajuta sa faceti o alegere iteligenta.

Marimea unui display pentru laptop

Laptopurile variaza de la ecrane foarte mici (netbookuri cu ecran de 10 inch – proiectate in special pentru navigare pe internet si procesare tip basic a texttului) si pana la ecrane foarte generoase de 17 inch si chiar peste. Fiecare display pentru laptop are avantajele sale – dar in general cand cumparati un laptop trebuie sa va ganditi la ce veti face cu el. Un display pentru laptop mai mare poate fi util pentru programe de editare grafica si pentru lucrari video, in timp ce ecranele mai mici sunt asociate automat cu un laptop de dimensiuni mai mici, mai usor si mai versatil.

slide display onlaptop

Tipuri de afisare

Cand ne referim la tipul de afisare ecranele de laptop pot fi LCD, LED, VGA, CCFL, XVGA, VGA. Este important sa intelegeti la ce se refera acestea. Displayurile de laptop sunt toate LCD (cu cristale lichide) si au doua tipuri de sursa de lumina: LED sau CCFL. CCFL (in traducere lampi fluorescente cu catod rece) reprezinta o tehnologie de iluminare folosita pentru proiectarea unei imagini pe ecranul LCD. Diodele cu emitere de lumina (sau LED-uri) emit lumina, dar intr-un mod diferit de ecranul CCFL. CCFL tinde sa proiecteze lumina de la o lampa din spatele ecranului, in timp ce LED-urile pot fi plasate in jurul ecranului, din loc in loc – ceea ce face ca in mod automat ecranele sa fie mai subtiri si mai usoare.

Rezolutie

Pe langa tehnologia de iluminare backlight, un display pentru laptop se masoara si in functei de rezolutie – mai exact numarul de pixeli pe care ii poate afisa. Ecranele pc-urilor urmeaza sistemul de rating ancorat pe VGA (adica matrice grafica video). Displayurile VGA afiseaza informatii de 640 x 480 pixeli. XGA (matrice grafica extinsa) se afiseaza la 1024 x 768 pixeli, iar laptopurile moderne variaza de la WXGA (XGA wide) cu rezolutie la 1280 x 780 pixeli si pana la QXGA (XGA cuantic) cu rezolutie 2048 x 1536 pixeli.

Aveti nevoie de un display pentru laptop dar inca nu stiti cum sa identificati modelul perfect compatibil cu cei spart? Service Onlaptop va sta la dispozitie cu numeroase solutii de montare, reparatie si inlocuire ecrane de laptop. Pentru oferta completa de servicii va asteptam pe site.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu