Criteriul National

Divagatiile lui Basescu la B1 TV

Divagatiile lui Basescu la B1 TV
aprilie 07
05:50 2015

Despre subiectul cetatenia moldoveneasca:

Basescu: Este o speculație teoria potrivit căreia aș vrea cetățenia moldovenească pentru a candida la Chișinău

Traian Băsescu a respins luni teoria potrivit căreia intenționează să-și ia cetățenia moldovenească pentru a candida la Președinția Republicii Moldova și, odată ajuns președinte, în eventualitatea unei uniri, să redevină din nou președintele României.

„Nu, nu am făcut-o (cerere pentru obținerea cetățeniei moldovenești — n.r.). Nu, astea sunt speculații de oameni, aș spune chiar, uneori cu un nivel redus de responsabilitate. Cum să te poți gândi că un fost președinte al României se face președinte al Republicii Moldova, unește patriile. Nu, cele două țări se vor uni ori de nevoie, ori de bunăvoie. De bunăvoie în vreo 20 de ani, de nevoie și mâine, poate”

Lupta anticoruptie si arestarile DNA-ului din ultima vreme

Basescu: Sunt excese ale procurorilor cu arestările preventive. Nu exclud condamnări nedrepte

Traian Băsescu a declarat că există o listă lungă de probleme pe care le are justiţia în momentul de faţă, arătând că sunt excese ale procurorilor, în privinţa arestărilor preventive şi că nu exclude” posibilitatea să se creeze condamnări nedrepte”.

Lupta anticorupţie trebuie să continue, pentru că a erodat statul. Ce mi-aş dori acum este ca aceste instituţii să nu facă abuzuri, să nu intre într-un mod triumfalist de a aborda justiţia, de spectacol, făcut pe seama demnităţii oamenilor”, a declarat fostul preşedinte la B1 TV, arătând că există ”o listă lungă de probleme pe care le are justiţia în momentul de faţă”.

Astfel, el a afirmat că sunt”nişte excese ale procurorilor cu arestările preventive”.

Potrivit lui Băsescu, ceea ce se întâmplă este ”un tip de justiţie care se face sub o presiune formidabilă”, precizând că ”prelungirea măsurii se face necinstit”.

”Denunţul a dobândit valoare de probă. Nu pentru astfel de justiţie am luptat. Nu am explicaţie de ce se întâmplă aşa, la câteva luni după ce am terminat mandatul”, a mai afirmat Băsescu.

Potrivit fostului preşedinte, un om reţinut şi dus la arestare la Înalta Curte e primit ”cu un cortegiu de presă şi cu informaţii date presei”.

Justitie: Exista ofiteri acoperiti printre magistrati

Traian Băsescu a declarat că problemele din justiţie sunt din cauză că mulţi procurori „au trecut” judecători şi inculpaţii apar tot în faţa procurorilor „deşi au robă de judecători” şi că există ofiţeri acoperiţi printre magistraţi care, astfel, sunt şantajabili.

Basescu: Eu consideram la finalul mandatului, fără să apară acest spectacol al umilirii oamenilor, că există probleme care trebuie rezolvate pas cu pas. Ele sunt în interiorul structurii. Una din ele e că atunci când a fost criza de judecatori, foarte multi procurori s-au transformat în judecători. Au dat examene. (…)Plecând de la această realitate, prea mulţi procurori trecuţi în calitatea de judecători, foarte mulţi inculpaţi se trezesc în faţă tot cu un procuror, deşi are robă de judecător. E destul de răspândită”.

Iohannis si Ponta

Băsescu: Iohannis şi Ponta n-au niciun interes să rămân în politică. Sunt un cetăţean liber fluierat de nişte golani

Huiduit la ultimele apariţii publice, Traian Băsescu spune că este vorba de „echipa de zgomote a lui Voiculescu”, comentând însă că este o presiune pentru ca el să iasă din politică, nici Klaus Iohannis, nici Victor Ponta neavând niciun interes ca el să rămână.

 

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo