Criteriul National

Diversiunea,problema sau batjocura (Partea I)

Diversiunea,problema sau batjocura (Partea I)
februarie 08
14:35 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

FB_IMG_1454537278258

Pentru constănţeni, atunci când se propune și chiar se anunță un titlu precum acesta – “Diversiunea, problema și batjocura ” parcă nu –i mai surprinde cu nimic,deoarece pentru aceștia,din păcate , astfel de expresii cât si situațiile ce rezultă din ele au devenit „la ordinea zilei”,făcând parte din rutina vieților.
Ca de exemplu, după ce a fost aprobat un buget pe care, dupa opinia noastră a fost realizat în batjocură, domnul Decebal Făgădău a făcut un anunț care a provocat consternare în rândul societății academice , a mediului de afaceri cât şi a opiniei publice în general.

Într-un moment în care cetățenii și companiile plătitoare de taxe și impozite umflate așteptau să audă de la edilul interimar din Constanța soluțiile prin intermediul care :
1) Să poată atrage veniturile din surse externe în aşa fel încât să elimine acele cifre ZERO ce apar la capitolul activități economice
 2) Un eventual plan de acțiune care să ajute mediului de afaceri în care hotelierii să atragă turiştii în extrasezon
 3) Să anunțe încheierea unui eventual parteneriat cu diverse instituții de învățământ și să elaboreze proiecte care să atragă în diverse weekend-uri în care elevii care asistă la unele cursuri de scurtă durată să fie combinate cu produse turistice de un anumit fel

4) Să elaboreze un concept de proiect în care să permită Primăriei să presteze o serie de proiecte și în felul acesta să poată atrage mai multe venituri sub această formă și să nu mai bage mâinile așa de adânc în buzunarele cetăţenilor şi a firmelor!

Ce anume credeți că s-au gândit?

Având în vedere ca în bugetul municipalităţii ce a fost deja aprobat în dreptul activităţii economice banii proveniți de la Uniunea Europeană se menționează și se scrie cifra ZERO,din momentul în care domnul interimar cu pretenții de primar a precizat că va face un anunț foarte importantpentru mediul afacerilor și  societății academice din Constanța – s-a crezut că se va face referire la ceea ce a fost prezentat în cele patru puncte din paragraful anterior.

Cu toate acestea,din momentul în care în loc ca domnul Decebal Făgădău să vorbească despre astfel de lucruri sau macar sa anunțe o eventuală intenție de a lucra împreună cu mediul de afaceri și instituțiile de învățământ pentru a atrage investitorii ,turiștii în extrasezon și în mod special în diverse weekend-uri,lucrurile stau altcumva.

Așadar,ca să ajungă să se implementeze unele proiecte care pe lângă faptul că vor permite Primariei să păstreze o serie de servicii unor entități terțe ce vor crea și locuri de muncă, a declarat ca va aduce o firmă din străinătate care va fi plătită cu o caruţă de bani să întreprindă ceea ce redacția ziarului nostru a catalogat-o ca find o acţiune de spălare a imaginii lor.
De aici rezultă o întrebare… Credeți că un astfel de anunț făcut de către edilul,de șeful Constanţei a fost doar o simplă întâmplare ?

Și ca o completare vine a doua întrebare...În ce fel de categorie ați putea să încadrați o astfel de situaţie descrisă mai sus ?

Nu vrem să vă zdruncinăm în niciun fel,dar nu prea putem rămâne impasibili și fără reacție…Totuși. în semn de solidaritate ar trebui să ne aducem aminte de toate diversiunile , problemele și batjocurile repetate ce s-au perpetuat de mai bine de 10 ani în care mulți au avut de suferit regimul mazariot ce a lăsat anumite urme și „răni” adânci.

Ținând cont că mulți dintre dumneavoastră, în răspunsul pe care ni-l veți oferi o să spuneți că astfel de acțiuni pe care cetățenii au început să le condamne cu  vehemență pot intra în lista de multiple diversiuni ce maschează situația reală …,problemele există dar domnul interimar nu are de gând să le rezolve sau să găsească o soluție.

De asemenea până şi batjocura la adresa cetăţenilor şi a firmelor este atent întreținută .Atunci ne bucurăm de faptul că, încă de la primul paragraf al acestui material am demonstrat în felul nostru original faptul că subiectul despre care vi l-am propus are legătura cu titlul ales.
Acum ca sa puteţi înțelege mai bine paragrafele ce urmează o sa vă atragem atenţia asupra unui lucru pe care fiecare dintre dumneavoastră în calitate de cetățeni îl veți putea exercita- dreptul la vot.Ar trebuie sa l știți până la alegerile de la începutul lunii iunie!
Există o serie de adevăruri despre care anumite grupuri de interese ascunse nu doresc sa le cunoașteți..
Din aceste motive se întreprind anumite acțiuni ce au drept scop de a arunca praf în ochii cetățenilor în așa fel încât sa nu se vadă ceea ce trebuie și să se creadă doar la ceea ce li se spune…

port

Pare incredibil dar aici nu facem nicio referire sau aluzie la praful în ochi ce e dispersat și purtat în atmosferă de vânt!De aceea suntem nevoiți să facem referire la un alt fel de praf care intră pe unde intră și apoi afectează în mod grav viața atât a celor care- l consumă în mod conștient cât și un număr foarte mare de copii și adolescenți inocenți care ajung în posesia unor astfel de substanțe din cauza neglijenței sau chiar cu complicitatea celor care ar trebui sa facă de așa manieră încât copii ,adolescenții dumneavoastră sa nu poată avea contact cu o asemenea nenorocire.
Având în vedere pericolul unei astfel de realități,la cât de inventivi sunt cei care se află în spatele unor situații despre care cu siguranţă vom vorbi cu alte ocazi , se poate întâmpla sa fie gândit un Master Plan al portului Constanța.În acest mod,poate sa fie realizat fără niciun fel de autorizație de mediu și considerente economice.

Dorim în numele tuturor redactorilor acestui ziar independent de opinie și atitudine să tragem un serios semnal de alarmă și să nu interpretați prea lejer cele propuse în acest material.

Totodată,din cauza faptului că scopul unui astfel de document poate să fie acela de a împiedica realizarea unui tunel către Columbia și altuia care să facă o legătură directa cu  orașul Amesterdam vă mai reținem atenţia cu ceva.
Acesta este unul din puținele argumente ce poate fi prezentate de către cei care se află în spate unui astfel de document și care ne pot convinge că merită să alocăm timp sa scriem un articol despre așa ceva.

Slide 1 În altă ordine de idei un așa zis Master Plan în transport care poate să fie întocmit fără nicio autorizație de mediu și legatura cu activitățile economice din regiune ,pentru noi poate fi catalogat ca find un praf în ochi care se aruncă ,o perdea de fum care se lansează ,una din diversiunile ce se fac în așa manieră. În timp ce se pierde vremea cu un astfel de subiect, anumite grupuri de interese fac anumite lucruri care o să ajungă să afecteze în mod grav viața cetățenilor.
Ținând cont că astfel de diversiuni sunt lansate ca sa facă rating ziarelor și opinia publica să vorbească atunci ca sa-I putem face pe astfel de grupuri ascunse de interese să creadă ca cei care fac parte din colectivul ziarului nostru nu sunt „stupid people” de pe lista lor ,am făcut ceea ce au așteptat și anume să vorbim despre un astfel de subiect .Dar aceasta nu este tot deoarece ca sa ajutăm și pe alții să se ridice în grad, o să revenim și cu un alt articol despre acest subiect pentru că în felul acesta o sa se raporteze șefilor…sucesul unei astfel de misiuni.

Până atunci,plecând de la realitatea faptului că cetățenii nu sunt dotați cu tehnologia de ultimă oră ca sa poată vedea tot ce intră și pleacă din Portul Constanța ,atunci le facem o invitație celor curioși să meargă în diverse locuri unde se vinde fără număr atât țigări legale,țigări de contrabandă cât și pliculețe… și atunci veți înțelege pe deplin atât acest conținut al acestui articol cât şi următorul.

Vă mulțumim pentru răbdare și atenția acordată!

Redacția ziarului Criteriul Național

Sursa foto www.wall-street.ro,www.railwaypro.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo