Criteriul National

Dobânzi negative şi mai mari sau alte sute de miliarde de Euro tipăriţi!

Dobânzi negative şi mai mari sau alte sute de miliarde de Euro tipăriţi!
martie 07
18:22 2016

Dobânzile negative ar putea scădea şi mai mult în zona Euro iar stimulul monetar ar putea creşte cu mai multe miliarde de euro lunar. Presiunea venită din partea pieţelor financiare a crescut mult în ultima perioada şi Mario Draghi, preşedintele BCE, va trebui să anunţe măsuri concrete de stimulare monetară.

BCE

La G20 nu au fost anuntâţate măsuri concrete de stimulare economică

In acest week-end, a avut loc reuniunea la nivel inalt a oficialilor a 20 cele mai industrializate tari: G20. Cel mai dezbatut subiect a fost evolutia economica a Chinei si eventualele politici de stimulare economica/monetara implementate global. Din pacate insa, in urma evenimentului nu s-a concretizat nimic substantial iar cei care au asteptat o reactie globala a autoritatilor in fata noii crize economice au ramas doar cu asteptari. Deocamdata, singurele pachete de stimulare vor fi tot cele implementate mai mult sau mai putin local de unele Banci Centrale.

In prezent, strict cantitativ, cel mai mare pachet de stimulare este implementat de Banca Centrala Europeana. In acest moment, BCE „tipareste” electronic aproximativ 1000 miliarde de euro anual – cu toate acestea banii nu au avut pana acum un impact semnificativ asupra economiei Europene care este influentata negativ de scaderea economica a Chinei.

Banca Centrala Europeana a promis noi masuri de stimulare monetara

La ultima sedinta de politica monetara, Mario Draghi a promis ca va creste pachetul de stimulare in incercarea de a contracara efectele noii crize economice. Foarte multi investitori din pietele financiare estimeaza ca raspunsul autoritatilor nu va intarzia dar, pana acum nu s-a anuntat nimic la o scara globala. Din acest motiv, BCE trebuie sa suplineasca intrucatva si lipsa de activitate a altor autoritati, asa ca asteptarile sunt mari. In cazul de fata, asteptari mari inseamna noi miliarde de euro si eventual dobanzi negative semnificativ mai mari. Orice altceva risca sa transmita investitorilor un semnal negativ si ar putea duce la noi scaderi puternice in pietele financiare.

 

 

Radu Ciofu, 
Analist Financiar Senior
Admiral Markets Sucursala Romania, Str. Buzesti 74, Et.9
Bucuresti, Romania
Mobil:(+40) 758 046 789
Fix:(+40) 21 315 15 13
E-mail: radu.ciofu@admiralmarkets.com
Web: http://www.admiralmarkets.ro

Sursa foto http://www.admiralmarkets.ro/

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnului Analist Financiar Senior Admiral Markets, Radu Ciofu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo