Criteriul National

Dobânzi negative şi mai mari sau alte sute de miliarde de Euro tipăriţi!

Dobânzi negative şi mai mari sau alte sute de miliarde de Euro tipăriţi!
martie 07
18:22 2016

Dobânzile negative ar putea scădea şi mai mult în zona Euro iar stimulul monetar ar putea creşte cu mai multe miliarde de euro lunar. Presiunea venită din partea pieţelor financiare a crescut mult în ultima perioada şi Mario Draghi, preşedintele BCE, va trebui să anunţe măsuri concrete de stimulare monetară.

BCE

La G20 nu au fost anuntâţate măsuri concrete de stimulare economică

In acest week-end, a avut loc reuniunea la nivel inalt a oficialilor a 20 cele mai industrializate tari: G20. Cel mai dezbatut subiect a fost evolutia economica a Chinei si eventualele politici de stimulare economica/monetara implementate global. Din pacate insa, in urma evenimentului nu s-a concretizat nimic substantial iar cei care au asteptat o reactie globala a autoritatilor in fata noii crize economice au ramas doar cu asteptari. Deocamdata, singurele pachete de stimulare vor fi tot cele implementate mai mult sau mai putin local de unele Banci Centrale.

In prezent, strict cantitativ, cel mai mare pachet de stimulare este implementat de Banca Centrala Europeana. In acest moment, BCE „tipareste” electronic aproximativ 1000 miliarde de euro anual – cu toate acestea banii nu au avut pana acum un impact semnificativ asupra economiei Europene care este influentata negativ de scaderea economica a Chinei.

Banca Centrala Europeana a promis noi masuri de stimulare monetara

La ultima sedinta de politica monetara, Mario Draghi a promis ca va creste pachetul de stimulare in incercarea de a contracara efectele noii crize economice. Foarte multi investitori din pietele financiare estimeaza ca raspunsul autoritatilor nu va intarzia dar, pana acum nu s-a anuntat nimic la o scara globala. Din acest motiv, BCE trebuie sa suplineasca intrucatva si lipsa de activitate a altor autoritati, asa ca asteptarile sunt mari. In cazul de fata, asteptari mari inseamna noi miliarde de euro si eventual dobanzi negative semnificativ mai mari. Orice altceva risca sa transmita investitorilor un semnal negativ si ar putea duce la noi scaderi puternice in pietele financiare.

 

 

Radu Ciofu, 
Analist Financiar Senior
Admiral Markets Sucursala Romania, Str. Buzesti 74, Et.9
Bucuresti, Romania
Mobil:(+40) 758 046 789
Fix:(+40) 21 315 15 13
E-mail: radu.ciofu@admiralmarkets.com
Web: http://www.admiralmarkets.ro

Sursa foto http://www.admiralmarkets.ro/

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnului Analist Financiar Senior Admiral Markets, Radu Ciofu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul