Criteriul National

Dobânzi negative şi mai mari sau alte sute de miliarde de Euro tipăriţi!

Dobânzi negative şi mai mari sau alte sute de miliarde de Euro tipăriţi!
martie 07
18:22 2016

Dobânzile negative ar putea scădea şi mai mult în zona Euro iar stimulul monetar ar putea creşte cu mai multe miliarde de euro lunar. Presiunea venită din partea pieţelor financiare a crescut mult în ultima perioada şi Mario Draghi, preşedintele BCE, va trebui să anunţe măsuri concrete de stimulare monetară.

BCE

La G20 nu au fost anuntâţate măsuri concrete de stimulare economică

In acest week-end, a avut loc reuniunea la nivel inalt a oficialilor a 20 cele mai industrializate tari: G20. Cel mai dezbatut subiect a fost evolutia economica a Chinei si eventualele politici de stimulare economica/monetara implementate global. Din pacate insa, in urma evenimentului nu s-a concretizat nimic substantial iar cei care au asteptat o reactie globala a autoritatilor in fata noii crize economice au ramas doar cu asteptari. Deocamdata, singurele pachete de stimulare vor fi tot cele implementate mai mult sau mai putin local de unele Banci Centrale.

In prezent, strict cantitativ, cel mai mare pachet de stimulare este implementat de Banca Centrala Europeana. In acest moment, BCE „tipareste” electronic aproximativ 1000 miliarde de euro anual – cu toate acestea banii nu au avut pana acum un impact semnificativ asupra economiei Europene care este influentata negativ de scaderea economica a Chinei.

Banca Centrala Europeana a promis noi masuri de stimulare monetara

La ultima sedinta de politica monetara, Mario Draghi a promis ca va creste pachetul de stimulare in incercarea de a contracara efectele noii crize economice. Foarte multi investitori din pietele financiare estimeaza ca raspunsul autoritatilor nu va intarzia dar, pana acum nu s-a anuntat nimic la o scara globala. Din acest motiv, BCE trebuie sa suplineasca intrucatva si lipsa de activitate a altor autoritati, asa ca asteptarile sunt mari. In cazul de fata, asteptari mari inseamna noi miliarde de euro si eventual dobanzi negative semnificativ mai mari. Orice altceva risca sa transmita investitorilor un semnal negativ si ar putea duce la noi scaderi puternice in pietele financiare.

 

 

Radu Ciofu, 
Analist Financiar Senior
Admiral Markets Sucursala Romania, Str. Buzesti 74, Et.9
Bucuresti, Romania
Mobil:(+40) 758 046 789
Fix:(+40) 21 315 15 13
E-mail: radu.ciofu@admiralmarkets.com
Web: http://www.admiralmarkets.ro

Sursa foto http://www.admiralmarkets.ro/

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnului Analist Financiar Senior Admiral Markets, Radu Ciofu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo