Criteriul National

Doc – Conducerile Primarie si a Politiei Rutiere, CRIMINALI cu acte in regula! community – mucles

Doc – Conducerile Primarie si a Politiei Rutiere, CRIMINALI cu acte in regula! community – mucles
septembrie 25
05:47 2016

111

 

Accidentul de aseara de pe blvd. Mamaia (zona Capitol) s-a petrecut cu doar cateva minute inainte sa trec eu cu bicicleta prin acelasi loc. Din masina se auzeau gemetele celor incarcerati si ale soferului care saracul si-a dat duhul pana sa vina echipajele smurd (ambulanta si descarcerare). Am asistat la toata operatiunea de salvare si descarcerare, pentru sofer din pacate nu a exsitat nici o sansa, becul tensiometrului a pulsat doar pe rosu, deci nu a avut puls deloc in timpul interventiei de resuscitare. Echipajul de descarcerare arata ca o trupa de prichidei pispirei imbracati de carnaval, daca pornea claxonul masinii, picau toti ca popicele, a durat mai mult de 20 de minute pana cand tanara de pe bancheta din spate a fost eliberata. Politstii sositi la fata locului sunt ce-i pe ca-i filmam noi (eu si Daniel) cand trandaveau la umbra. Tanarul din dreapta soferului a scapat cu doar cateva zgarieturi.

Cei mai multi privesc aceste nenumarate tragedii de pe sosele si nu inteleg ca cineva trebuie sa aiba o raspundere in justitie ori macar una morala. Au murit niste oameni intr-un accident, cine este de vina? Parintii care nu i-au educat, scoala, edilii care nu le ofera alternativa velo, RATC care arata ca-n Burkina Faso sau administratiile politei si primariei care nu monteaza radare fixe pentru a stavili mania pentru viteza a multor tineri?

imagine-articol0_46842

Acum un an de zile am discutat personal cu conducerea Politiei Rutiere care s-a scuzat imediat pentru lipsa radarelor fixe pe motiv ca primaria nu le da bani. Am depus in scris la dansii o sesizare pentru a primi un raspuns oficial pe aceasta tema si m-au instiintat ca si-au facut datoria de nepasatori: ,,am anuntat primaria, gata, ne-am facut treaba” si primaria bineinteles ca nu a dat nici un raspuns. Se intampla tragedia din 3 martie 2016 cand doi tineri au decedat intr-un accident cauzat de excesul de viteza si ma duc la conferinta de presa a lui Fagadau sa-l intreb cine sunt raspunzatorii morali ai accidentului si daca a primit notificarea mea inaintata politie legata de radarele fixe (detalii – video). Plin de intelepciune, la prima intrebare Fagadau a ramas mut cateva secunde, iar la a doua a reactionat repede: ,,legislatie insatabila in domeniu” si a inceput sa rada apoi cu alti jurnalisti pe tema pretului ceasului de la mana. PSD are deputati si senatori care pot propune legi, era mai stabila poate legislatia cand s-a autorizat mall-ul din parc dar culmea este ca legistlatie exsita. Iasiul avea deja in lucru un proiect la vremea respectiva si acum deja sunt montate 20 de radare fixe.

Administratia locala nu intelege un lucru important. Sunt raspunzatori de calitatea vietii si sanatatea cetatenilor. Sunt atat de idioti cei mai multi dintre ei incat au impresia ca daca ofera vouchere si pui congelati inainte de alegeri, pot apoi sa se costumeze ca niste gay rasfatati si sa-si bata joc de un oras intreg. Nu este asa, eu ii consider criminali si pentru tragedia de aseara (nu doar ca trebuiau sa stie dar au fost in plus atentionati in scris ca trebuie sa dezvolte proiecte de control si penalizare a celor vitezomani) si merita dati in judecata pentru omor din culpa pentru ca permit si accepta haosul din trafic cu mainile in san. Sper ca legislatia este stabila in domeniu si daca este posibil o voi face cat de curand.

Daca maine as organiza un protest pe aceasta tema, probabil ca as fi singurul participant sau insotit de 3-4 prieteni apropiati, dar cand se intampla tragedia, se tavaleste toata lumea pe jos. Daca as fi trecut cu 2-3 min mai devreme cu bicicleta in zona nu as fi avut nici o sansa. Cum populatia este atenta mai mult la tv si supermarket si daca in justite nu se poate demola cercul de catastrofe administrative, eu din pacate nu cred pot locui in acest oras din simplul motiv ca vreu sa supravietuiesc.

redactarea – andrei chivu

 

dd

 

foto accident: ziarul  Telegraf

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro