Criteriul National

Doc – Conducerile Primarie si a Politiei Rutiere, CRIMINALI cu acte in regula! community – mucles

Doc – Conducerile Primarie si a Politiei Rutiere, CRIMINALI cu acte in regula! community – mucles
septembrie 25
05:47 2016

111

 

Accidentul de aseara de pe blvd. Mamaia (zona Capitol) s-a petrecut cu doar cateva minute inainte sa trec eu cu bicicleta prin acelasi loc. Din masina se auzeau gemetele celor incarcerati si ale soferului care saracul si-a dat duhul pana sa vina echipajele smurd (ambulanta si descarcerare). Am asistat la toata operatiunea de salvare si descarcerare, pentru sofer din pacate nu a exsitat nici o sansa, becul tensiometrului a pulsat doar pe rosu, deci nu a avut puls deloc in timpul interventiei de resuscitare. Echipajul de descarcerare arata ca o trupa de prichidei pispirei imbracati de carnaval, daca pornea claxonul masinii, picau toti ca popicele, a durat mai mult de 20 de minute pana cand tanara de pe bancheta din spate a fost eliberata. Politstii sositi la fata locului sunt ce-i pe ca-i filmam noi (eu si Daniel) cand trandaveau la umbra. Tanarul din dreapta soferului a scapat cu doar cateva zgarieturi.

Cei mai multi privesc aceste nenumarate tragedii de pe sosele si nu inteleg ca cineva trebuie sa aiba o raspundere in justitie ori macar una morala. Au murit niste oameni intr-un accident, cine este de vina? Parintii care nu i-au educat, scoala, edilii care nu le ofera alternativa velo, RATC care arata ca-n Burkina Faso sau administratiile politei si primariei care nu monteaza radare fixe pentru a stavili mania pentru viteza a multor tineri?

imagine-articol0_46842

Acum un an de zile am discutat personal cu conducerea Politiei Rutiere care s-a scuzat imediat pentru lipsa radarelor fixe pe motiv ca primaria nu le da bani. Am depus in scris la dansii o sesizare pentru a primi un raspuns oficial pe aceasta tema si m-au instiintat ca si-au facut datoria de nepasatori: ,,am anuntat primaria, gata, ne-am facut treaba” si primaria bineinteles ca nu a dat nici un raspuns. Se intampla tragedia din 3 martie 2016 cand doi tineri au decedat intr-un accident cauzat de excesul de viteza si ma duc la conferinta de presa a lui Fagadau sa-l intreb cine sunt raspunzatorii morali ai accidentului si daca a primit notificarea mea inaintata politie legata de radarele fixe (detalii – video). Plin de intelepciune, la prima intrebare Fagadau a ramas mut cateva secunde, iar la a doua a reactionat repede: ,,legislatie insatabila in domeniu” si a inceput sa rada apoi cu alti jurnalisti pe tema pretului ceasului de la mana. PSD are deputati si senatori care pot propune legi, era mai stabila poate legislatia cand s-a autorizat mall-ul din parc dar culmea este ca legistlatie exsita. Iasiul avea deja in lucru un proiect la vremea respectiva si acum deja sunt montate 20 de radare fixe.

Administratia locala nu intelege un lucru important. Sunt raspunzatori de calitatea vietii si sanatatea cetatenilor. Sunt atat de idioti cei mai multi dintre ei incat au impresia ca daca ofera vouchere si pui congelati inainte de alegeri, pot apoi sa se costumeze ca niste gay rasfatati si sa-si bata joc de un oras intreg. Nu este asa, eu ii consider criminali si pentru tragedia de aseara (nu doar ca trebuiau sa stie dar au fost in plus atentionati in scris ca trebuie sa dezvolte proiecte de control si penalizare a celor vitezomani) si merita dati in judecata pentru omor din culpa pentru ca permit si accepta haosul din trafic cu mainile in san. Sper ca legislatia este stabila in domeniu si daca este posibil o voi face cat de curand.

Daca maine as organiza un protest pe aceasta tema, probabil ca as fi singurul participant sau insotit de 3-4 prieteni apropiati, dar cand se intampla tragedia, se tavaleste toata lumea pe jos. Daca as fi trecut cu 2-3 min mai devreme cu bicicleta in zona nu as fi avut nici o sansa. Cum populatia este atenta mai mult la tv si supermarket si daca in justite nu se poate demola cercul de catastrofe administrative, eu din pacate nu cred pot locui in acest oras din simplul motiv ca vreu sa supravietuiesc.

redactarea – andrei chivu

 

dd

 

foto accident: ziarul  Telegraf

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo