Criteriul National

DOCUMENT Angajații Spitalului Județean din Cluj, obligați să se testeze pentru COVID-19 cu bani din buzunar – Sanatate

DOCUMENT Angajații Spitalului Județean din Cluj, obligați să se testeze pentru COVID-19 cu bani din buzunar – Sanatate
octombrie 07
12:35 2020
​Angajații Spitalului Județean din Cluj sunt obligați să se testeze pentru COVID-19 contra cost – 150 de lei pentru un test – cu bani din buzunar, dacă au lipsit din unitatea sanitară mai mult de 7 zile consecutiv. Măsura apare într-o adresă semnată de managerul spitalului, Petre Șușcă, pe data de 2 octombrie. Adresa a fost făcută publică de Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, s-a stabilit ca regulă obligatorie pentru personalul care lipsește de la locul de muncă cel puțin 7 zile calendaristice consecutive să se testeze la reîntoarcerea la muncă cu 24/48 de ore înainte de a reveni și să comunice rezultatul testului la medicul șef / asistenta șefă / șeful de serviciu și la SPIAAM pentru a primi avizul de reîntoarcere. Costul testului pentru personalul contractual este de 150 de lei”, se arată în adresa semnată de managerul spitalului.


Adresa semnată de managerul Spitalului Județean Cluj, Petre Șușcă:

Emanuel Ungureanu acuză faptul că este vorba despre un abuz al managerului spitalului din Cluj și că acesta „își face de cap”, deoarece „are spate politic puternic, din Caracatița care este în spatele lui fac parte patru politicieni versați, unii mai populari, alții, mari șpăgari. Ioan Rus, Emil Boc, Florin Stamatian și Daniel Buda, sunt cei 4 oameni influenți care îl mențin în funcție pe Petrică Șușca în ciuda abuzurilor repetate comise de acesta și care au fost documentate de mine în interpelări, rapoarte ale corpului de control al Ministerului Sănătății, plângeri penale la DNA și alte parchete.”

Emanuel Ungureanu mai spune că a cerut Ministerului Sănătății, „oficial, din nou, a 14-a oară în 4 ani, demiterea lui Petre Șușcă”. Spitalul Județean Cluj este în subordinea Ministerului Sănătății.

Adresa oficială către Ministerul Sănătății:

„În atenția Ministerului Sănătății, domnului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru

Obiectul întrebării: Abuz din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petru Șușca

Domnule ministru Tătaru, prin adresa 31659 din 2 octombrie, transmisă de către managerul Spitalului Județean Cluj, Petru Șușca, în atenția personalului medico-sanitar din acest spital, acesta atrăgea atenția angajaților că sunt obligați să se testeze anti Covid 19 cu un test efectuat cu 24/48 de ore înainte de întoarcerea în spital, dacă angajatul a lipsit de la locul de muncă mai mult de 7 zile consecutiv. Mai mult decât atât, în aceeași adresă managerul Șușca indica faptul că angajații trebuie să-și plătească acest test și că ar costa 150 de lei.

Domnule ministru al Sănătății, a trecut campania electorală, acum nu mai sunteți sub presiunea europarlamentarului Daniel Buda, a deputatului PNL Stamatian sau a primarului Emil Boc, care este la al 5 lea mandat, duceți până la capăt demersul legal și curajos de a-l demite pe managerul Șușca. Puteți să rezistați mai mult de 3 ore de data aceasta la presiunile politice, știu că puteți.

Șușca o să continuie abuzurile și lipsa de decizie din partea dumneavoastră are consecințe nefaste zilnice.

Vă doresc înțelepciune în aplicarea legii și vă rog să-mi comunicați ce măsură ați luat împotriva acestui nou abuz comis de Petru Șușca?

Cu respect, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților”

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul