Criteriul National

Document – ,,D-le Fagadau, daca tot va ascundeti ca o pisicuta, de ce nu aparati drepturile animalelor?”

octombrie 29
20:30 2015

 

poza_29_oct

Astazi 29 octombrie 2015 incepand cu ora 9:00 AM a avut loc un protest in fata primariei Constanta cauzat de lipsa grava a masurilor administrative fata de problema cainilor comunitari. Numai anul acesta au fost eutanasiati 3293 de caini (document atasat) in coditiile in care eutanasierea a fost suspendata (document atasat) iar primaria deconteaza in continuare cu bani grei aceste crime impotriva patrupedelor.

y

Exista numeroase fotografii care ilustreaza dezastrul de la Biobaza din cartierul km 4-5. Chiar jurnalisti ai ziarului nostru au fotografiat zeci de caini in custile minuscule cand legea prevede clar maxim patru caini in sase metri patrati, pantele de scurgere catre exteriorul custilor. Bineinteles ca aceste norme nu sunt respectate si exista dovezi fotografice chiar cu mancare amestecata cu fecale.

Astfel, de dimineata la prima ora un grup de iubitori de animale s-a postat in fata primariei pentru a cere explicatii in legatura cu abuzurile care continua la biobaza si cu cazul Bursuc, care dupa 5 luni nu are inca nici un rezultat al vreunei anchete asa cum a promis primarul interimar Decebal Fagadau. Bursuc este cunoscut datorita handicapului sau locomotor si a ingrijrii primite de catre un om al strazii cu care avea o relatie foarte apropiata. A fost ridicat de pe strada si omorat in cateva ore fara nici un fel de investigatii.

sorin

 

Protestul a fost initiat de reprezentatul grupului civic Baricada Verde – Sorin Belu, unul dintre putinii activisti care a luptat si pentru drepturile animalelor ani de zile cu administratia constanteana axata parca inexistenta in plan de reprezentare publica in ultimii 10-15 ani. La protest au mai luat parte importantii activistii precum Codrut Burdrujan dar si reprezentantului partidului M10 – Mihai Petre dar si tineri reprezentanti PRU ai opozitiei locale.

Grupul protestar s-a facut auziti cu vuvuzele, fluiere si toba si au cerut in prima instanta, utilizand portavocea, sa coboare un reprezentant al primarie, cel mai bine interimarul Fagadau,  pentru a da explicatii in legatura cu probelemele acuzate. Bineinteles ca nu a coborat nimeni, asa ca unul dintre protestatari, Andrei Chivu, a luat portavocea, s-a postat sub fereastra primarului Fagadau sosit mai bine de o ora in institutie si i-a transmis: ,,dle Fagadau imi este deja lehamite sa venim iar la dumneavoastra sa va explicam conditiile minimale de civilizatie pentru un oras in 2015, nu aveti nici un dram de bun-simt sa coborati sa ne spuneti de ce nu faceti nimic pentru animale torturate sau omorate. Nu ati facut nici o ancheta si lipsa de compasiune fata de animale denota un nivel de civilizatie foarte scazut. Sunteti o rusine nu doar pentru cetateni, sunteti o rusine si pentru sutele de functionari care muncesc in conditii grele in aceasta primarie: sase- sapte persoane in camere de zece metri patrati cu teancuri urise de dosare pe masa si asta numai pentru ca mentineti in functiile de conducere incompetetnii din perioada Mazare.”

Daca comunitatea nu ia atitudine fata de aceste situatii, nivelul de civilzatie din pacate va ramane la o cota foarte scazuta pentru ca Justitia are prea multe cazuri de coruptie si alte abuzuri si nu poate acoperii toate tragediile zilelor noastre intr-un timp foarte scurt.

stire tv Litoral     si     relatare video participant Codrut Burdujan

Am luat parte la acest protest sustinand cauza cainilor comunitari!

documente

 

colaj

 

12195841_1083480081684990_8423472782249784828_n 12195931_1083480098351655_5782052748119146219_n IMG_1118 untitleddd

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo