Criteriul National

Document – ,,D-le Fagadau, daca tot va ascundeti ca o pisicuta, de ce nu aparati drepturile animalelor?”

octombrie 29
20:30 2015

 

poza_29_oct

Astazi 29 octombrie 2015 incepand cu ora 9:00 AM a avut loc un protest in fata primariei Constanta cauzat de lipsa grava a masurilor administrative fata de problema cainilor comunitari. Numai anul acesta au fost eutanasiati 3293 de caini (document atasat) in coditiile in care eutanasierea a fost suspendata (document atasat) iar primaria deconteaza in continuare cu bani grei aceste crime impotriva patrupedelor.

y

Exista numeroase fotografii care ilustreaza dezastrul de la Biobaza din cartierul km 4-5. Chiar jurnalisti ai ziarului nostru au fotografiat zeci de caini in custile minuscule cand legea prevede clar maxim patru caini in sase metri patrati, pantele de scurgere catre exteriorul custilor. Bineinteles ca aceste norme nu sunt respectate si exista dovezi fotografice chiar cu mancare amestecata cu fecale.

Astfel, de dimineata la prima ora un grup de iubitori de animale s-a postat in fata primariei pentru a cere explicatii in legatura cu abuzurile care continua la biobaza si cu cazul Bursuc, care dupa 5 luni nu are inca nici un rezultat al vreunei anchete asa cum a promis primarul interimar Decebal Fagadau. Bursuc este cunoscut datorita handicapului sau locomotor si a ingrijrii primite de catre un om al strazii cu care avea o relatie foarte apropiata. A fost ridicat de pe strada si omorat in cateva ore fara nici un fel de investigatii.

sorin

 

Protestul a fost initiat de reprezentatul grupului civic Baricada Verde – Sorin Belu, unul dintre putinii activisti care a luptat si pentru drepturile animalelor ani de zile cu administratia constanteana axata parca inexistenta in plan de reprezentare publica in ultimii 10-15 ani. La protest au mai luat parte importantii activistii precum Codrut Burdrujan dar si reprezentantului partidului M10 – Mihai Petre dar si tineri reprezentanti PRU ai opozitiei locale.

Grupul protestar s-a facut auziti cu vuvuzele, fluiere si toba si au cerut in prima instanta, utilizand portavocea, sa coboare un reprezentant al primarie, cel mai bine interimarul Fagadau,  pentru a da explicatii in legatura cu probelemele acuzate. Bineinteles ca nu a coborat nimeni, asa ca unul dintre protestatari, Andrei Chivu, a luat portavocea, s-a postat sub fereastra primarului Fagadau sosit mai bine de o ora in institutie si i-a transmis: ,,dle Fagadau imi este deja lehamite sa venim iar la dumneavoastra sa va explicam conditiile minimale de civilizatie pentru un oras in 2015, nu aveti nici un dram de bun-simt sa coborati sa ne spuneti de ce nu faceti nimic pentru animale torturate sau omorate. Nu ati facut nici o ancheta si lipsa de compasiune fata de animale denota un nivel de civilizatie foarte scazut. Sunteti o rusine nu doar pentru cetateni, sunteti o rusine si pentru sutele de functionari care muncesc in conditii grele in aceasta primarie: sase- sapte persoane in camere de zece metri patrati cu teancuri urise de dosare pe masa si asta numai pentru ca mentineti in functiile de conducere incompetetnii din perioada Mazare.”

Daca comunitatea nu ia atitudine fata de aceste situatii, nivelul de civilzatie din pacate va ramane la o cota foarte scazuta pentru ca Justitia are prea multe cazuri de coruptie si alte abuzuri si nu poate acoperii toate tragediile zilelor noastre intr-un timp foarte scurt.

stire tv Litoral     si     relatare video participant Codrut Burdujan

Am luat parte la acest protest sustinand cauza cainilor comunitari!

documente

 

colaj

 

12195841_1083480081684990_8423472782249784828_n 12195931_1083480098351655_5782052748119146219_n IMG_1118 untitleddd

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo