Criteriul National

Document – ,,D-le Fagadau, daca tot va ascundeti ca o pisicuta, de ce nu aparati drepturile animalelor?”

octombrie 29
20:30 2015

 

poza_29_oct

Astazi 29 octombrie 2015 incepand cu ora 9:00 AM a avut loc un protest in fata primariei Constanta cauzat de lipsa grava a masurilor administrative fata de problema cainilor comunitari. Numai anul acesta au fost eutanasiati 3293 de caini (document atasat) in coditiile in care eutanasierea a fost suspendata (document atasat) iar primaria deconteaza in continuare cu bani grei aceste crime impotriva patrupedelor.

y

Exista numeroase fotografii care ilustreaza dezastrul de la Biobaza din cartierul km 4-5. Chiar jurnalisti ai ziarului nostru au fotografiat zeci de caini in custile minuscule cand legea prevede clar maxim patru caini in sase metri patrati, pantele de scurgere catre exteriorul custilor. Bineinteles ca aceste norme nu sunt respectate si exista dovezi fotografice chiar cu mancare amestecata cu fecale.

Astfel, de dimineata la prima ora un grup de iubitori de animale s-a postat in fata primariei pentru a cere explicatii in legatura cu abuzurile care continua la biobaza si cu cazul Bursuc, care dupa 5 luni nu are inca nici un rezultat al vreunei anchete asa cum a promis primarul interimar Decebal Fagadau. Bursuc este cunoscut datorita handicapului sau locomotor si a ingrijrii primite de catre un om al strazii cu care avea o relatie foarte apropiata. A fost ridicat de pe strada si omorat in cateva ore fara nici un fel de investigatii.

sorin

 

Protestul a fost initiat de reprezentatul grupului civic Baricada Verde – Sorin Belu, unul dintre putinii activisti care a luptat si pentru drepturile animalelor ani de zile cu administratia constanteana axata parca inexistenta in plan de reprezentare publica in ultimii 10-15 ani. La protest au mai luat parte importantii activistii precum Codrut Burdrujan dar si reprezentantului partidului M10 – Mihai Petre dar si tineri reprezentanti PRU ai opozitiei locale.

Grupul protestar s-a facut auziti cu vuvuzele, fluiere si toba si au cerut in prima instanta, utilizand portavocea, sa coboare un reprezentant al primarie, cel mai bine interimarul Fagadau,  pentru a da explicatii in legatura cu probelemele acuzate. Bineinteles ca nu a coborat nimeni, asa ca unul dintre protestatari, Andrei Chivu, a luat portavocea, s-a postat sub fereastra primarului Fagadau sosit mai bine de o ora in institutie si i-a transmis: ,,dle Fagadau imi este deja lehamite sa venim iar la dumneavoastra sa va explicam conditiile minimale de civilizatie pentru un oras in 2015, nu aveti nici un dram de bun-simt sa coborati sa ne spuneti de ce nu faceti nimic pentru animale torturate sau omorate. Nu ati facut nici o ancheta si lipsa de compasiune fata de animale denota un nivel de civilizatie foarte scazut. Sunteti o rusine nu doar pentru cetateni, sunteti o rusine si pentru sutele de functionari care muncesc in conditii grele in aceasta primarie: sase- sapte persoane in camere de zece metri patrati cu teancuri urise de dosare pe masa si asta numai pentru ca mentineti in functiile de conducere incompetetnii din perioada Mazare.”

Daca comunitatea nu ia atitudine fata de aceste situatii, nivelul de civilzatie din pacate va ramane la o cota foarte scazuta pentru ca Justitia are prea multe cazuri de coruptie si alte abuzuri si nu poate acoperii toate tragediile zilelor noastre intr-un timp foarte scurt.

stire tv Litoral     si     relatare video participant Codrut Burdujan

Am luat parte la acest protest sustinand cauza cainilor comunitari!

documente

 

colaj

 

12195841_1083480081684990_8423472782249784828_n 12195931_1083480098351655_5782052748119146219_n IMG_1118 untitleddd

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul