Criteriul National

Documentul de Marți 13, Ora 13:13 (Partea a II a)

octombrie 13
14:07 2015

 

Slide 2

In partea a doua a acestui document am făcut referire la câteva lucruri pe care eu le consider de mare importanță pentru elevii, studenții, părinții, bunicii și cadrele didactice și comunitate în general din Medgidia. 

Ținând cont de faptul că majoritatea oamenilor doresc să afle ce se poate face pentru a crea un numar relativ mare de locuri de muncă și care să fie bine plătite și totodată să creeze joburi part-time pentru elevi și studenți, și în același timp să ofere idei de afaceri viabile pe care mai multe firme din localitate și regiune pot să le facă, cu finanțare prioritară din parte UE, am decis să continui în acest document oferindu-vă o serie de informații pe care aveți nevoie să le știți.

 

Având în vedere că pe lângă acest proiect vor fi implementate și alte proiecte unice, iar în paralel vom organiza în diverse weekend-uri cursuri de scurtă durată care au drept scop să atragă grupuri de elevi și studenți din județe vecine precum Călărași, Ialomița și Tulcea și cu această ocazie,

așa cum vom demonstra în documentul pe care îl vom trimite partenerilor cu care vom implementa astfel de proiecte în Medgidia, atunci când vom organiza acele cursuri de scurtă durată, evenimente școală și multe alte proiecte de transfer de know-how la care vom face referire într-un alt material, se vor crea pentru prima dată in istorie, in Medgidia, locuri de muncă bine plătite și joburi part time pentru elevi și studenți în domeniile turism, transport, alimentație publică, catering, industrie piscicolă, agricultură, construcții, industrie ecologică, afaceri imobiliare, artizanat, publicitate, activitate de copywriting, mass-media, grafică, producție multimedia, activități de public speaking și filologie (Franceză, Engleză), relații publice internaționale, activități de marketing,

Oportunitati de afaceri in Constanta 3

servicii de pază și servicii de securitate și supraveghere automatizate, activități hand made, servicii de curățenie, servicii de tâmplărie, fierărie, sudură, instalații electrice și electronice aplicate în scenografie și logistică specială de care este nevoie în activitatea de transfer de know-how, crearea de recuzită și logistică specială realizate, manual folosite la evenimentele de transfer de know-how.

Pentru prima data în istoria orașului meu natal o bună parte din cei care fac naveta ca să găsească un loc de munca în Constanța și care să fie și prost plătit vor putea să câștige bani în diverse weekend-uri atunci când se vor organiza astfel de evenimente și în felul acesta să obțină și un alt venit pe lângă salariu.

Fiindcă în activitatea economică lucrurile sunt combinate între ele, pe lângă aceste locuri de muncă care vor fi create cu această ocazie, vor fi sute de alte joburi care vor apărea în zeci de alte domenii care au legătura în mod direct cu acestea.

În acest scop există un alt tip de proiect care va fi implementat și care are legătura cu urmatoarele:

Ținând cont ca până la data de 31 Decembrie 2015 România deține statutul de țară gazdă a Capitalei Europene a Tineretului, vom organiza la Medgidia, Vama Veche, Costinești și Delta Dunării în diverse wekenduri o serie de evenimente care au drept scop realizarea unui transfer de know-how de către echipa de lucru din Medgidia, elevi și studenți, care până atunci vor învăța anumite lucruri despre care vom vorbi, și apoi către grupuri de profesori și elevi din Bulgaria care vor veni într-o etapă a acestui proiect să învețe anumite lucruri în Medgidia la care vom face referire cu altă ocazie.

Plecând de la premisa faptului că grupurile de lucru, elevi și studenți din Medgidia vor fi remunerate pentru ceea ce vor face, iar participanții din Bulgaria vor avea nevoie de servicii de cazare, masă, pază, entertainment, atunci și cu această ocazie acest proiect va atrage venituri care vor veni dintr-o altă țară și în același timp va crea locuri de muncă bine plătite, pentru un numar relativ mare de cetățeni și totodată oferi joburi part-time pentru elevi și studenți

.Slide 3

În felul acesta un număr relativ mare de cetățeni din orașul meu natal, nu vor mai fi nevoiți să facă naveta în condiții foarte dificile și să meargă la Constanța să muncească pentru un salariu de nimic, va fi pentru prima dată când un cetățean din Medgidia se va gândi la o soluție ce va demonstra în ce fel acești oameni,

care până atunci au fost obligați să facă naveta și să lucreze în condițiile pe care doar ei le știu, vor putea găsi o alternativă de a putea câștiga și alți bani pe lângă salariul pe care ei îl au acum, făcând împreună cu copii lor, care în acest moment sunt elevi sau studenți, ceva care să le aduca satisfacție și bucurie pentru toată familia.

Pe lângă această realitate de care până acum nu s-a vorbit sau dacă se vorbește, în acest moment nu s-au găsit soluții pentru a le rezolva, avem un număr foarte mare de elevi și studenți, care atunci când termină liceul sau facultatea rămân în Constanța căutând un loc de muncă și

care de multe ori este așa de prost plătit încât nu le ajunge nici măcar să își asigure cazarea și masa și din cauza aceasta părinții sunt obligați să îi ajute cu pachete, cu bani din ce le rămân din salarii, pensii și alte venituri pe care ei le obțin.

Doresc ca la finalul acestui document să le mulțumesc tuturor celor care urmăresc cu atenție acest subiect și un altul la care voi face referire într-un document viitor.

În aceeași ordine de idei, în speranța că aceste realități ce au fost prezentate în rândurile de mai sus i-au făcut pe cei care aveau obligația să le rezolve, au conștientizat aceste lucruri, atunci agenții economici care sunt dornici să dinamizeze activitatea pe care o desfășoară în acest moment ca să aibe o creștere a vânzărilor într-un timp relativ scurt pot ajunge să acceseze cu prioritate fonduri europene, și în felul acesta să poată contribui și ei într-un timp foarte scurt la crearea de locuri de muncă de care este nevoie în orașul Medgidia.

Redacţia ziarului Criteriul Naţional şi autoarea acestui document- domnişoara Carmen Veronica Turcu

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul