Criteriul National

Documentul de Marţi 13, Ora 13:13 (Partea a III-a)

octombrie 13
16:08 2015

 

  DATORITĂ GRAVITĂŢII UNOR ASTFEL DE SITUAŢII CE AU FOST PREZENTATE AZI, MARŢI, 13 OCTOMBRIE, ORA 13:13,  DORESC SĂ VORBESC DESPRE O ASTFEL DE REALITATE

a

Din cauza problemelor la care am făcut referire în documentele anterioare am decis ca azi, Marţi, 13 Octombrie, să prezint astfel de situaţii despre care nu se vorbeşte sau dacă se vorbeşte nu se prezintă soluţii practice care să ajute la rezolvarea lor într-un timp foarte scurt.

Din aceste motive, multe din proiectele care se vor afla în curând pe masa de lucru a Doamnei Alina Păvăleanu cât şi a Doamnei Mioara Gârbă Ţuţu, 

în calitate de parteneri cu care le vom implementa, vor avea ca scop să creeze un număr relativ mare de locuri de muncă şi joburi part time pentru elevi şi studenţi, şi în acelaşi timp să arătam mai multor companii din Medgidia ce au de făcut, ca începând de acum să poată dezvolta proiecte similare şi să creeze în acelaşi timp şi ei, un număr relativ mare de locuri de muncă şi joburi part time pentru studenţi.

Aceasta este singura soluţie de a rezolva problemele cu care se confruntă cetăţenii din Medgidia.

În acest context vă pot spune că oraşul poate avea toate străzile asfaltate, gropi de gunoi amenajate, poduri consolidate, garduri vopsite, instalaţii sanitare modernizate, sisteme de alimentare cu apă noi, instituţii publice văruite, borduri vopsite, iluminat public până la ora 13 ziua si beznă după ora 19, nu ajută la îmbunătăţirea nivelului de trai,

Oportunitati de afaceri Constanta

ca atare, un loc de muncă bine plătit şi joburi part time pentru elevi şi studenţi trebuie să fie considerate o prioritate, pentru că numai aşa se va putea îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, acest lucru rezultă dintr-o logică foarte simplă. Oraşul poate avea toate străzile asfaltate, gropi de gunoi amenajate, poduri consolidate, garduri vopsite, instalaţii sanitare modernizate, instituţii publice văruite, borduri vopsite, 

dacă aceste lucruri sunt realizate, dar cetăţenii nu au suficienţi bani pentru nevoile pe care le au în viaţa de zi cu zi, atunci chiar dacă vor trăi într-o localitate bine amenajată aşa cum se întâmplă în alte ţări, dar fără un loc de muncă bine plătit şi joburi part time pentru elevi şi studenţi şi alte alternative prin intermediul cărora cei care lucrează şi primesc salarii mici, să poată găsi alte variante de a câştiga şi alţi bani, viaţa cetăţenilor din Medgidia niciodată nu va fi altfel decât ceea ce a fost până acum.

Din cauza aceasta, multe dintre proiectele care deja se află la masa de lucru a partenerilor cu care vom colabora în vederea implementării lor, au ca şi scop să ofere mediului de afaceri din Medgidia un anumit tip de know-how prin intermediul căruia un număr cât mai mare de agenţi economici din localitate să poată contribui şi ei la crearea de locuri de muncă bine plătite de care este nevoie.

b

Din această cauză, am propus încă de acum partenerilor să avem întâlniri într-un timp cât mai scurt posibil cu agenţii economici care sunt dornici să dinamizeze activitatea pe care o desfăşoară în acest moment şi să aibe o creştere a vânzărilor într-un timp relativ scurt, să ajungă să acceseze cu prioritate fonduri europene, iar în felul acesta să poată contribui şi ei într-un timp foarte scurt la crearea de locuri de muncă de care este nevoie în oraşul meu natal, în aşa fel încât concetăţenii noştri să numai fie nevoiţi să facă naveta şi să se ducă în alte oraşe, să lucreze în condiţii dificile şi cu salarii foarte mici.

Luând în considerare faptul ca adevărul doare, iar din acest motiv ceea ce am prezentat în acest document pe unii îi va deranja, tocmai de aceea am ales să fie prezentat azi, în ziua de Marţi, 13 Octombrie, la ora 13:13, întrucât în felul acesta voi avea un pretext să spun de ce am făcut referire la o astfel de realitate cunoscută de toată lumea, dar la care din păcate nu a fost găsită rezolvare nici până acum.

La finalul acestui document, doresc să mulţumesc celor care au avut răbdarea să-l parcurgă până la capăt, şi totodată doresc să reamintesc faptul că am alocat timp ca să-l redactez, deoarece mie şi altor oameni din oraşul meu natal, chiar ne pasă de ceea ce se întâmplă în oraşul nostru.

Ca atare, dacă dumneavoastră vă aflaţi în lista celor care doresc ca proiectele la care am făcut referire să fie implementate cât mai curând în oraşul nostru, o să vă rugăm să urmăriţi informaţiile pe care în curând le vom prezenta în două platforme, despre care vă vom informa şi în felul acesta să puteţi şti ce va trebui să faceţi, ca să vă bucuraţi şi beneficia de avantajele pe care astfel de proiecte vi le vor putea oferi.

Redacţia ziarului Criteriul Naţional şi autoarea acestui document- domnişoara Carmen Veronica Turcu

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo