Criteriul National

Documentul de Marţi 13, Ora 13:13 (Partea I)

octombrie 13
12:40 2015

 

    AVERTISMENT

Acest document a fost difuzat în ziua de Marţi, 13 Octombrie, la ora 13:13.

Pentru cei care ştiu ce înseamnă cifra prezentată în titlu…pentru ceilalţi, dacă aveţi curiozitatea să parcurgeţi acest text veţi avea ce anume urmări!

Realitatea a demonstrat ceva. Tocmai de aceea am obligaţia că înainte să vă prezint conţinutul de mai jos vă voi da un mic avertisment.

Acest document nu se adresează tuturor, ci doar celor care au capacitatea de a vedea lucrurile altfel decât au fost prezentate până acum.

Slide1

Înainte de a vă prezenta conţinutul acestui document, pentru cei care încă nu mă cunosc, le spun că sunt Carmen Veronica Turcu şi de mai bine de 7 luni de zile, împreună cu un grup de autori, cercetători, profesionişti în educaţie, ştiinţă pedagogică, marketing, comunicare specială am realizat un anumit tip de cercetare privind comportamentul cititorilor din anumite regiuni din USA.

Luând în considerare că, printre altele, pentru ei ziua de 13 care pică în ziua de Marţi sau Vineri reprezintă ceva pe care dumnevoastră, cititorii din România şi cititorii acestui ziar online, nu le puteţi înţelege…

În mod normal azi aveam programat sa le transmit Doamnei Alina Păvăleanu şi Doamnei Mioara Gîrbă Ţuţu un concept de proiecte care sunt organizate în California şi care vor fi implementate în premieră în România, având drept scop să creeze un boom mediatic.

Bulgaria 71

Ţinând cont că scopul unui astfel de boom mediatic este de a face ca principalele televiziunii şi mijloace de mass-media centrale, să trimită reprezentanţii lor din Constanţa să filmeze ceea ce se va întampla la Medgidia, atunci din momentul în care am văzut pe calendar ca azi este ziua de Marţi şi a picat pe data de 13am renunţat să le mai trimit doamnelor Alina Păvăleanu şi Mioara Gârbă Ţuţu, proiectele respective.

Aceste proiecte vor avea, printre alte scopuri, atragerea de venituri din alte judeţe şi ţări vecine, şi dacă atunci când vom organiza cursuri de scurtă durată nu va veni un număr relativ mare de participanţi, nu se vor crea suficiente locuri de muncă şi joburi part time pentru elevi şi studenţi atunci cei care deja sunt invidioşi pe ceea ce se va întâmpla în oraşul meu natal vor putea să spună: 

“Da Domnule, dacă au trimis un proiect de inspiraţie Californiană în ziua de Marţi 13, sfidând crezul americanilor, atunci au primit răsplata pe măsură.”

Slide1 (1)

Proiectul pe care-l avem la masa de lucru şi care trebuia trimis azi, prevede printre altele, lansarea proiectului “ORA DE RECREAŢIE”, conform unui concept ce a fost folosit şi în diverse alte ţări ale UE, pregătirea gratuită a unor grupuri de elevi care vor putea să devină mici speakeri, traineri , prezentatori de conferinţe, entertaineri, pentru o serie de evenimente ce vor fi realizate sub forma de “Evenimente şcoală”,  mici operatori tehnici care vor aduce o contribuţie semnificativă,

atunci când se vor organiza cursuri de scurtă durată la care vor participa şi grupuri de elevi ce vor veni din anumite oraşe din Bulgaria şi Grecia, mici operatori care vor aduce contribuţie într-o activitate de producţie multimedia, exact aşa cum se întâmplă şi într-un proiect care este implementat cu mare succes în Florida şi care ne-a fost recomandat de către un colaborator care lucrează într-o companie de mare anvergură din Constanţa.

Având în vedere importanţa pe care aceste lucruri o are  atât pentru elevi, studenţi, părinţi, mediul de afaceri şi comunitate în general din Medgidia , voi reveni cu mai multe informaţii în partea a doua a acestui document ce va fi publicat tot azi, Marţi, 13 Octombrie, ora 13:13.

Redacţia ziarului Criteriul Naţional şi autoarea acestui document- domnişoara Carmen Veronica Turcu

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo