Criteriul National

Doi studenți, vedete în Franța după ce au creat „Tinderul prezidențial” – Gadget

Doi studenți, vedete în Franța după ce au creat „Tinderul prezidențial” – Gadget
ianuarie 12
15:37 2022
Doi studenți sunt noile vedete ale presei din Franța datorită unei aplicații pe care au dezvoltat-o și pe care o prezintă drept „Tinderul prezidențial”, scrie La Libre Belgique.

Grégoire Cazcarra, student la ESCP Business School din Paris, și prietenul său François Mari, student la HEC Paris își datorează succesul aplicației „Elyze” pe care au poreclit-o „Tinderul prezidențial”.

Inspirată din celebra aplicație de întâlniri, dezvoltatorii săi afirmă că ea le permite tinerilor francezi să reia legătura cu politica.

„Funcționează într-adevăr ca Tinder”, afirmă Cazcarra. „Parcurgeți propunerile candidaților de pe smartphone-ul dvs.. Pe baza voturilor dvs., se generează un clasament și aplicația vă arată de care candidat sunteți cel mai apropiat”, explică tânărul.

Pe scurt, în fața fiecărei propuneri din programele candidaților oficiali, utilizatorul își poate indica fie acordul, dezacordul sau neutralitatea sa.

Evident, cu cât „punctează” mai mult propunerile, cu atât rezultatul oferit de aplicație va fi mai de încredere. În orice caz, în final, utilizatorul se va trezi în fața unui top 3 de candidați, fiecăruia fiindu-i asociat un procent de compatibilitate cu ideile formulate.

Utilizatorul poate avea oricând acces și la programul rezumat al tuturor candidaților.

Mai bună decât Tinder

„Aplicația este neutră, adică este independentă de orice formațiune politică”, susțin cei doi studenți. Pentru a fi cât mai obiectivă, aceștia au preluat măsurile propuse direct din programul candidaților.

În cazul celor care nu și-au publicat deocamdată programul, ei au luat pozițiile politicienilor asupra diferitelor subiecte din articole de presă sau declarații ale lor.

Cei doi tineri afirmă că obiectivul lor este să trezească interesul tinerilor pentru alegerile prezidențiale.

„Știm că generația noastră uneori nu are interes pentru aceste probleme”, explică ei pentru BFM.

„Am vrut să creăm un instrument care li se adreseze altfel decât prin discursuri politice”.

Și pariul pare destul de reușit întrucât aplicația, oferită gratuit, a fost descărcată de 500.000 de ori într-o săptămână, mai mult decât adevăratul Tinder!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul