Criteriul National

DOLIU IN LUMEA ARTISTILOR! Actorul de origine egipteană Omar Sharif a trecut la cele vesnice !

iulie 10
22:55 2015

 

 O personalitate ne-a parasit! Omar Sharif, celebru pentru roluri din filme precum „Lawrence al Arabiei” şi „Doctor Zhivago”, a murit la vârsta de 83 de ani, în urma unui infarct.

Omar_Sharif_-_Zhivago_-_1965

Omar Sharif a jucat în filme devenite clasice ale cinematografiei anilor ’60: „Lawrence al Arabiei”, pentru care a obţinut o nominalizare la Oscar în 1964, şi „Doctor Jivago”.

A fost recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor în 2004, pentru „Domnul Ibrahim şi florile Coranului”.

Purtătorul de cuvânt al artistului, Steve Kenis, a anunţat că actorul a murit  într-un spital din Cairo.

Omar Sharif, pe numele sau real Michel Shalhoub, s-a nascut pe 10 aprilie 1932, in Alexandria, Egipt. La 4 ani s-a mutat in Cairo, impreuna cu familia. In 1954 a debutat pe marele ecran intr-o productie egipteana Siraa Fil-Waadi (The Blazing Sun). Tot atunci si-a schimbat si numele in Omar Sharif. Trei ani mai tarziu s-a casatorit cu partnera sa din The Blazing Sun, Faten Hamama, si s-a convertit la iudaism. In 1957, s-a nascut fiul sau Tarek, care a avut o apartie in Doctor Zhivago, in varianta din copilarie a lui Zhivago.

 

In 1962 se lansa „Lawrence of Arabia”, care l-a propulsat pe scena marilor staruri de la Hollywood si i-a adus nominalizare la Oscar pentru rol secundar si un Glob de Aur. Rolul serifului Ali avea sa-l faca celebru in intreaga lume, iar la trei ani distanta Omar Sharif avea sa joace intr-un alt film de succes, „Doctor Jivago”, acolo unde a interpretat chiar rolul protagonistului, Iuri Andreevici Jivago. Un alt rol cunoscut al lui Omar Sharif este cel al lui Nick Arnstein in musicalul „Funny Girl” (1968), unde a aparut alaturi de Barbra Streisand.In 2003, Sharif a fost premiat la Festivalul de Film de la Venetia pentru rolul din Monsieur Ibrahim (2003) si a primit un Leu de Aur pentru intreaga cariera

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Vesnica sa-i fie pomenirea numelui sau, in neam si-n neam!

 

Redactia ziarului Criteriul National

 

Sursa foto : https://en.wikipedia.org/wiki/Omar_Sharif

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro