Criteriul National

DOLIU IN LUMEA ARTISTILOR! Actorul de origine egipteană Omar Sharif a trecut la cele vesnice !

iulie 10
22:55 2015

 

 O personalitate ne-a parasit! Omar Sharif, celebru pentru roluri din filme precum „Lawrence al Arabiei” şi „Doctor Zhivago”, a murit la vârsta de 83 de ani, în urma unui infarct.

Omar_Sharif_-_Zhivago_-_1965

Omar Sharif a jucat în filme devenite clasice ale cinematografiei anilor ’60: „Lawrence al Arabiei”, pentru care a obţinut o nominalizare la Oscar în 1964, şi „Doctor Jivago”.

A fost recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor în 2004, pentru „Domnul Ibrahim şi florile Coranului”.

Purtătorul de cuvânt al artistului, Steve Kenis, a anunţat că actorul a murit  într-un spital din Cairo.

Omar Sharif, pe numele sau real Michel Shalhoub, s-a nascut pe 10 aprilie 1932, in Alexandria, Egipt. La 4 ani s-a mutat in Cairo, impreuna cu familia. In 1954 a debutat pe marele ecran intr-o productie egipteana Siraa Fil-Waadi (The Blazing Sun). Tot atunci si-a schimbat si numele in Omar Sharif. Trei ani mai tarziu s-a casatorit cu partnera sa din The Blazing Sun, Faten Hamama, si s-a convertit la iudaism. In 1957, s-a nascut fiul sau Tarek, care a avut o apartie in Doctor Zhivago, in varianta din copilarie a lui Zhivago.

 

In 1962 se lansa „Lawrence of Arabia”, care l-a propulsat pe scena marilor staruri de la Hollywood si i-a adus nominalizare la Oscar pentru rol secundar si un Glob de Aur. Rolul serifului Ali avea sa-l faca celebru in intreaga lume, iar la trei ani distanta Omar Sharif avea sa joace intr-un alt film de succes, „Doctor Jivago”, acolo unde a interpretat chiar rolul protagonistului, Iuri Andreevici Jivago. Un alt rol cunoscut al lui Omar Sharif este cel al lui Nick Arnstein in musicalul „Funny Girl” (1968), unde a aparut alaturi de Barbra Streisand.In 2003, Sharif a fost premiat la Festivalul de Film de la Venetia pentru rolul din Monsieur Ibrahim (2003) si a primit un Leu de Aur pentru intreaga cariera

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Vesnica sa-i fie pomenirea numelui sau, in neam si-n neam!

 

Redactia ziarului Criteriul National

 

Sursa foto : https://en.wikipedia.org/wiki/Omar_Sharif

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul