Criteriul National

Doliu la Casa Albă: Fratele președintelui a murit / Trump: ”Robert, te iubesc!” – Esential

Doliu la Casa Albă: Fratele președintelui a murit / Trump: ”Robert, te iubesc!” – Esential
august 16
08:06 2020
Robert Trump, fratele mai mic al președintelui american, a murit în spital, informația fiind confirmată de Casa Albă, relatează BBC News și CNN.”Nu a fost doar fratele meu, a fost cel mai bun prieten pe care l-am avut”, a spus Donald Trump.

„Cu inima îndurerată vă spun că minunatul meu frate, Robert, a murit în liniște noaptea trecută. Nu a fost doar fratele meu, a fost cel mai bun prieten pe care l-am avut. Ne va lipsi mult, dar ne vom reîntâlni. Amintirea lui va continua să fie vie în inima mea, pentru totdeauna. Robert, te iubesc. Odihnește-te în pace”, a spus președintele, citat de CNN.

Donald Trump este așteptat să participe la funeraliile fratelui său mai mic. Totuși, încă nu auf ost date detalii legate de înmormântare.

Potrivit unei surse citate de CNN, declarația privind anunțul morții a fost dictată chiar de către președinte.

„Unchiule Robert, te iubim. Vei fi mereu în rugăciunile și inimile noastre”, a scris și Ivanka Trump, pe twitter.

Președintele și-a sunat la spitalul din New York, în cursul serii de sâmbătă, în condițiile în care moartea acestuia părea iminentă. Potrivit unor surse, nu este clar dacă liderul de la Casa Albă a putu vorbi cdirect u fratele său, înainte ca acesta să moară.

Mai mulți apropiați care au vorbit cu Donald Trump în cursul serii de sâmbătă au relatat că președintele era foarte trist la gândul pierderii fratelui său. Vineri seara, liderul de la Casa Albă a decis în ultima secundă să-l viziteze la spitalul din New York, înainte de a pleca în weekend.

Robert Trump avea 71 de ani și a fost internat vineri seara.

Președintele american Donald Trump a spus, după ce și-a vizitat fratele mai mic într-un spital din New York, că acesta trece printr-o perioadă grea.

Trump a fost văzut purtând mască vineri seara în momentul în care a intrat în Spitalul New York-Presbyterian, unde a stat 45 de minute, relatează BBC News.

Presa americană a relatat că Robert Trump, în vârstă de 71 de ani, este grav bolnav, însă încă nu este clar care este motivul internării sale. El se ocupa de administrarea imperiului imobiliar al președintelui american.

„Sper că va fi ok. Trece printr-o perioadă foarte grea”, le-a spus Trump reporterilor, în drum spre spital. După vizită, liderul de la Casa Albă, care are 74 de ani, a zburat la terenurile sale de golf de lângă Bedminster, New Jersey, unde își va petrece weekend-ul.

El le-a mai spus reporterilor că are un frate ”minunat”. ”Avem o lungă relație minunată. Încă din prima zi. Acum este în spital, dar sperăm că va fi bine, chiar dacă trece printr-o perioadă foarte grea”.

(articol actualizat)

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul