Criteriul National

Donald Trump -candidat la Casa Albă-a primit o lovitură usturătoare, ce poate fi decisivă în ecuaţia electorală!

decembrie 24
12:35 2015

 

Donald Trump a primit un premiu care nu îi face deloc cinste aspirantului la fotoliul de la Casa Albă. Controversatul candidat a fost „răsplătit” de site-ul PolitiFact cu premiul „Minicuna Anului 2015”, din pricina declarațiilor pe care acesta le-a făcut în decursul anului.

Astfel site ul  donald trumpPolitiFact a studiat 77 de declaraţii ale controversatului magnat imobiliar şi a apreciat că 76% dintre ele sunt total sau parţial neadevărate.

În top , la loc ” de cinste” figurează o afirmaţie din discursul său din luna iunie prilejuit de lansarea candidaturii pentru investitura republicană. În aceasta,Trump sugerează faptul că imigranţii mexicani veniţi în SUA sunt violatori şi criminali încurajaţi de guvernul de la Ciudad de Mexico să treacă graniţa pe teritoriul american.Cum bine vă daţi seama, această afirmaţie a provocat o intensă polemică.

Analiza PolitiFact a arătat şi a demonstrat faptul că nu există nicio dovadă care să ateste o implicare a guvernului mexican în trimiterea unor imigranţi ilegali în SUA, iar aceştia din urmă vin acolo motivaţi în principal de dorinţa de a-şi găsi un loc de muncă.

Astfel, aşa cum scrie ediţia electronică a Agerpres, au existat şi alte minciuni ce i-au mărit şansele de a primi acest premiu.

La asemenea stadiu de excentricitate dusă la extrem mai stă la o declaraţie în care afirmă că după atacurile teroriste de la 11 septembrie a văzut la New Jersey „mii de oameni sărbătorind” prăbuşirea turnurilor gemene, precum şi o alta în care susţine că 81% dintre albii ucişi în SUA sunt victime ale criminalilor de culoare, procentul real fiind de 15%.

Sursa foto : www.cnn.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo