Criteriul National

Donald Trump -candidat la Casa Albă-a primit o lovitură usturătoare, ce poate fi decisivă în ecuaţia electorală!

decembrie 24
12:35 2015

 

Donald Trump a primit un premiu care nu îi face deloc cinste aspirantului la fotoliul de la Casa Albă. Controversatul candidat a fost „răsplătit” de site-ul PolitiFact cu premiul „Minicuna Anului 2015”, din pricina declarațiilor pe care acesta le-a făcut în decursul anului.

Astfel site ul  donald trumpPolitiFact a studiat 77 de declaraţii ale controversatului magnat imobiliar şi a apreciat că 76% dintre ele sunt total sau parţial neadevărate.

În top , la loc ” de cinste” figurează o afirmaţie din discursul său din luna iunie prilejuit de lansarea candidaturii pentru investitura republicană. În aceasta,Trump sugerează faptul că imigranţii mexicani veniţi în SUA sunt violatori şi criminali încurajaţi de guvernul de la Ciudad de Mexico să treacă graniţa pe teritoriul american.Cum bine vă daţi seama, această afirmaţie a provocat o intensă polemică.

Analiza PolitiFact a arătat şi a demonstrat faptul că nu există nicio dovadă care să ateste o implicare a guvernului mexican în trimiterea unor imigranţi ilegali în SUA, iar aceştia din urmă vin acolo motivaţi în principal de dorinţa de a-şi găsi un loc de muncă.

Astfel, aşa cum scrie ediţia electronică a Agerpres, au existat şi alte minciuni ce i-au mărit şansele de a primi acest premiu.

La asemenea stadiu de excentricitate dusă la extrem mai stă la o declaraţie în care afirmă că după atacurile teroriste de la 11 septembrie a văzut la New Jersey „mii de oameni sărbătorind” prăbuşirea turnurilor gemene, precum şi o alta în care susţine că 81% dintre albii ucişi în SUA sunt victime ale criminalilor de culoare, procentul real fiind de 15%.

Sursa foto : www.cnn.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro