Criteriul National

Donald Trump: Secretarul interimar pentru Securitate Internă a demisionat – International

Donald Trump: Secretarul interimar pentru Securitate Internă a demisionat – International
octombrie 12
06:57 2019

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat vineri demisia lui Kevin McAleenan, secretarul interimar pentru Securitate Internă, care a precizat că va comunica săptămâna viitoare numele înlocuitorului, informează Mediafax citând postul CNN.

McAleenan ocupa această funcție din luna aprilie, după ce Kirstjen Nielsen a demisionat în urma unor divergențe cu liderul de la Casa Albă.

„Kevin McAleenan a făcut o treabă fantastică în calitate de secretar interimar pentru Securitate Internă. Am conlucrat bine, trecerile pe la frontieră fiind mult în scădere. Acum, după mulți ani în guvern, Kevin doreşte să petreacă mai mult timp cu familia şi să îndrepte spre sectorul privat. Felicitări Kevin, pentru o treabă bine făcută!”, a afirmat Trump într-un mesaj pe Twitter.

Președintele american a adăugat că va anunța săptămâna viitoare numele noului secretar interimar pentru Securitate Internă, precizând că are în vedere „mulți candidați minunați”.

La rândul său, McAleenan, care anterior a ocupat funcția de comisar al Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei (CBP), i-a mulțumit președintelui pentru oportunitatea de a lucra alături de bărbații și femeile din Departamentul pentru Securitate Internă.

Potrivit unor surse apropiate lui McAleenan, oficialul plănuia să demisioneze de câteva săptămâni, iar decizia sa nu are nicio legătură cu anchetarea lui Trump

O sursă familiară cu modul de gândire al lui McAleenan a declarat pentru CNN că oficialul a considerat că a realizat tot ce se putea în această funcție având în vedere climatul politic actual. În timpul mandatului său, numărul imigranților ilegali reținuți sau opriți la frontiere a scăzut cu 65% în perioada mai-septembrie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei