Criteriul National

Donald Trump şi „arta” de a se înstrăina electoratului republican

Donald Trump şi „arta” de a se înstrăina electoratului republican
iunie 06
18:57 2016

Donald Trump candidatul republican pentru Casa Albă acuzat în mod regulat de rasism și xenofobie, şi-a atras o nouă serie de critici venite chiar din partea Partidului Republican.

donald-trump

Unele dintre cele mai recente proiecții verbale deosebit de incisive de ale sale au forțat într-adevăr Partidul Republican să se distanțeze de remarcile ce vizează mai nou persoana lui Gonzalo Curiel judecător districtual, care predă la San Diego. Acesta este judecat în legătură cu acuzațiile de fraudă împotriva Universităţii Trump.

Acest lucru ce datează din luna martie certifică faptul că domnul Trump merge după magistrat. Vineri, într-un interviu acordat Wall Street Journal, miliardarul s-a angajat într-o nouă tiradă împotriva judecătorului Curiel. Domnul Trump a sugerat ca originile judecătorului mexican (fiul imigranților mexicani, fiind născut în 1953, în East Chicago, Indiana), ar fi influențat negativ ancheta împotriva Universității Trump.Reamintesc faptul ştiut că, tocmai candidatul republican a desfășurat o campanie la începutul anilor 2010 în partidul său pentru construirea unui zid la granița mexicană pentru a opri imigrația ilegală.

Pe postul de televiziune CNN, Donald Trump a detaliat o parte dintre plângerile sale:

„El este mândru de moștenirea sa. Este un mexican. Noi construim în prezent un zid între spaţiul de aici și Mexic. Consecința este aceea că face judecăți nedrepte, judecăți pe care noi nici măcar nu pot să le cred. Acest caz ar fi fost încheiat cu ani în urmă. „

Magistratul a fost numit la San Diego, în 2006, de către guvernatorul republican Arnold Schwarzenegger. În 2011, președintele Obama l-a promovat judecătorul federal al Statelor Unite, promovarea fiind confirmată de către Senat. El a continuat înțelegerea Tijuña (de asemenea, cunoscut sub numele organizației Arellano Felix), unul dintre ucigași a fost însărcinat să-l asasineze.
În California, în cazul în care numărul rezidenților hispanici este mai numeros decât cel al anglo-saxonilor protestanţi (WASP), și chiar dacă acestea nu sunt mobilizaţi de alegeri, așa cum este indicat de Institutul de Politici Publice din California, declarațiile candidatului anti-mexicane a declanșat demonstrații masive, uneori, împânzite cu violență.

Sursa foto : www.nationalreview.com

Prof.Dr. Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo