Criteriul National

INEDIT!Donald Trump va autoriza publicarea de înregistrări privind uciderea regretatului John F. Kennedy

INEDIT!Donald Trump va autoriza publicarea de înregistrări privind uciderea regretatului John F. Kennedy
octombrie 21
20:09 2017

Pe data de 26 octombrie ar trebui cunoscute şi date publicului 3.100 de documente rare, precum și versiunea completă a zeci de mii de documente care au fost post-redactate.

trump-kennedy

Preşedintele SUA Donald Trump va autoriza publicarea înregistrărilor confidențiale cu privire la asasinarea regretatului John F. Kennedy (JFK) survenită la data de 22 noiembrie 1963 în Dallas.

„Sub rezerva oricăror informații suplimentare, voi permite, în calitate de președinte, deschiderea arhivelor și clasificate ale lui JFK, care au fost blocate pentru o lungă perioadă de timp“, a scris președintele american pe contul său de Twitter, azi 21 octombrie.

3.100 de documente vor fi dezvăluite la 26 octombrie

Aproximativ cinci milioane de documente cu privire la asasinarea lui JFK, în principal captate de către serviciile de informații, de departamentele poliției federale și ale Ministerului Justiției sunt păstrate la sediul arhivelor din Washington National. Marea majoritate,-aproximativ 88%- au fost deja dezvăluite publicului larg, potrivit acestei instituții și doar 11% au fost eliberate, după ce au fost redactate în prealabil .

De aceea, ziua de 26 octombrie va reprezenta una dintre cele mai așteptate de către națiunea americană și nu numai, deoarece, într-un final vor fi publicate 3.100 de documente care nu au fost niciodată cunoscute, precum și versiunea completă a zeci de mii de documente care au fost redactate anterior. Site-ul Politico, citând oficiali guvernamentali, s-a temut vineri că, la cererea CIA, președintele va trece la procedura de a bloca publicarea mai multor documente secrete, în special cele din anii 1990, deoarece ar putea expune agenții și informatorii CIA și FBI ce sunt în continuare activi.

Teorii multiple și nenumărate comploturi

5204265_6_80c6_le-president-john-f-kennedy-et-sa-femme_317abbaa052f966642f4559abc0fb535

Asasinarea lui J.F. Kennedy, survenită la vârstă de 46 de ani, a dus la un fenomen de publicare a nenumărate cărți, articole, filme și documentare în curs de dezvoltare dar a și întreținut fenomenul propagării a mai multor teorii ale conspirației care au implicat ”actori” precum Cuba, Mafia sau alte cercuri legate de agențiile federale responsabile de securitate. De aceea, teoriile conspiraționiste și-au recăpătat o viață nouă, imediat după lansarea filmului regizat de Oliver Stone, despre JFK în anul 1991.

De aceea, nevând loc vreo dezbaterea publică, care s-a lovit sistematic de zidul autoritar al Sistemului de zece ori, o lege a fost semnată în 1992, care impunea publicarea acestor documente menținând în același timp, faptul că o parte din ele să fie închise ermeti, până la termenul limită mult așteptat.

 26 octombrie 2017 poate deveni o zi istorică, deoarece după mai bine de 50 de ani după acest fapte, majoritatea americanilor încă se îndoiesc de versiunea oficială în care Lee Harvey Oswald este singurul asasin al președintelui democrat. În ediția sa de sâmbătă, prestigiosul ziar american Washington Post a afirmat că documentele care urmează să fie publicate ar putea pune într-o nouă lumină tot ce s-a petrecut, cu precădere asupra activităților lui Oswald din Mexico Cityde  la sfârșitul lunii septembrie 1963 și încercările sale de a aborda spioni cubanezi și ruși.

Sursa foto : CECIL STOUGHTON-WH PHOTOGRAPHS / AFP, Financial Post

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo