Criteriul National

DOVADĂ ISTORICĂ! Aici este şi va fi DACIA!

DOVADĂ ISTORICĂ! Aici este şi va fi DACIA!
februarie 27
11:44 2016

„Era un popor brav acela care a impus tribut superbei împărătese de marmură a lumii: Roma. Era un popor nobil acela a cărui cădere te împle de lacrimi, iar nu de dispret și a fi descendentul unui popor de eroi, plin de noblețe, de amor de patrie și libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost și nu va fi rușine niciodată .” (Mihai Eminescu).

Dacia Libera

  Spaima Romei, Dacia este un exemplu de supraviețuire neînțeles de majoritatea. Un popor demn, curajos, care a dat lumii legile cele drepte. Un popor care a supraviețuit până astăzi, un popor care refuză să treacă în anonimat în ciuda tuturor piedicilor puse de dușmaii acestuia. Ni s-a spus că am fost romanizați, dar după aceasta am dat imperiului roman împărați Daci – Regalian, strănepotul lui Decebal; Aureolus, ciobanul din Carpați; Împăratul Galeriu, “Olteanul” care i-a răzbunat pe Daci; Daia şi Licinius… –  am fost jefuiți de comori ce dușmanii nici nu gândeau că ar exista așa ceva pe lumea asta, chiar în zilele noastre, încă se mai duce o luptă crâncenă pentru ce bogății avem, ni s-au șters toate scrierile și astăzi, mai mult ca niciodată, se adună dovezi că limba noastră este prima născută și unică, ni s-a impus o religie, care la baza ei stă semeț Uran-Munteanul, întemeietorul mărețului imperiu Pelasg, ni s-au dat atâtea denumiri, că cine le mai ține minte (?!), iar dintre toate, Dacia,Dac interzise de vatican pe o perioadă de 1000 de ani se încăpățânează să fie pe buzele multora, care devin cu zi ce trece mai numeroși! DACIA este și astăzi spaima unei lumi decadente, spaima acelor  conducători imorali care vor ca această lume să fie supusă unui sistem distructiv, care doresc ca tradițiile și datinile vechi de la Începutul Soarelui, să fie uitate, omul nou să se poată raporta numai la valori care dezumanizează.
Este bine de știut despre continuitatea noastră din cele mai vechi timpuri, de la începutul Soarelui, pentru a nu ne mai lăsa păcăliți de parșivii istoriei care vor să-și asume meritele străbunilor noștrii Daci.
 În satul Bugiulești (com. Tetoiu , jud. Vâlcea) s-a descoperit un femur uman având o vechime de 1.800.000-2.000.000 de ani, spre deosebire de rămășițele umane descoperite în Spania (900.000-1.600.000 de ani) sau de omul de Neanderthal (150.000-100.000 de ani) sau omul Cro-Magnon (35.000-15.000 de ani).
Cultura de prund (epoca pietrei) are urme de peste 1 milion de ani pe tot teritoriul României (M-ții Apuseni, Depresiunea Sibiului, Valea Dunării, văile Prutului, Oltului, Argeșului, etc.).
La Cotu Miculinti (jud. Botoșani) au fost descoperite cele mai vechi elemente ale civilizației lumii (18.000 de ani): vârful de lance cu două tăișuri, harponul de pescuit , toporul-târnacop de miner, locuirea în bordeie. De asemenea, scrierea traco-dacilor s-a dovedit a fi cea mai veche scriere din lume, ca urmare a descoperirii la Tărtăria de Mureș (jud. Alba) a unor tăblițe de lut (3 la număr) scrise sub forma ideografica și care datate cu C14 atesta că au o vechime de 7.000 de ani, cu 1.000 de ani mai vechi decât tăblițele sumeriene de la Djemet-Noar (fosta Mesopotamie ,azi Irak).
La început, Terra avea un unic continent, cunoscut acum drept Pangeea. Când acesta s-a fragmentat în continentele de azi, Marea Mediterană era alimentată de Dunăre și Nil, două fluvii pe care s-au dezvoltat primele civilizații ale umanității. Dunărea era considerată primul dintre cele patru fluvii ale Paradisului biblic. Munții Carpați și Dunărea au constituit leagănul în care au apărut cei mai vechi oameni de pe Pământ. Raiul atestat în vechiul testament drept Țara lui Havilah, din care au fost alungați primii oameni, Adam și Eva, prea însetați de tainele zeilor…
Această regiune adamică a fost cunoscută în antichitate sub diverse denumiri: RAMANIA ( ȚARA lui RAM-Zeul Soare), PELASGEEA ( ȚARA ZEIȚEI PĂMÂNT – GEEA – GAIA), HYPERBOREEA (regiunile udate de Dunăre și Nil), Țara Soarelui, Țara Nemuritoare, Țara Binecuvântată de Zei, Matca Europei, Geticus Polus, Țara Zeilor, DAKSA însemnând ”cel capabil” – în sanscrită, considerată Centrul Suprem al Lumii, Tracia, DACIA, etc. în care Muntele OMU era considerat ”Osia Lumii”, aceasta fiind susținută și explicată de Nicolae Densușianu în magnifica capodoperă Dacia Preistorică.. Aici au trăit Pelasgii, ”oamenii albi” născuți din pământ negru, din fiul lui Pelasgos!!!
 steag
 În ce privește spiritualitatea strămoșilor noștri, scriitorii lumii antice (Herodot, Platon,  Dio Chrysostomul, Diodor, Iordanes , etc.) puneau pe seama lui Zamolxis și a preoților geto-daci care îi practicau cultul, o serie de cunoștințe, științifice de astronomie (forma sferică a Soarelui și Pământului, mișcarea stelelor de la răsărit, etc.), de filosofie, logică, științe naturale, morală și medicină (medicii Zamolxieni puneau un mare preț pe descântece și pe îngrijirea sufletului; de asemenea Pedanios Dioscorides în ”De materie medica” preluată mai târziu de Pseudo-Apucius – menționează o mulțime de plante scrise sub denumirea lor dacică).
  Religia Zamolxiană ajunsese la un nivel de spiritualitate superior religiilor popoarelor învecinate tocmai prin credința in nemurirea sufletului, Dacii considerând moartea ca pe o binecuvântată reintegrare în cosmos.
Vasile Lovinescu considera că Dacia a fost sediul Centrului Suprem într-o perioadă foarte îndepărtată!!! De asemenea Mackinder observa: ”Sus în Maramureș, există un loc marcat centrul Bătrânului continent”. Oricine conduce Europa de Est conduce Inima Europei și cine conduce Inima Europei conduce Insula Lumii. De asemenea există savanți care consideră turnul Babel a fost construit în Cetatea Carpaților, iar Ardealul este considerat leagănul întregii umanități. HARDEAL însemnând Casa Domnului în limba Dacilor!!! Nu întâmplător la vizita din 1999 Papa Ioan Paul II-lea numea România drept ”Grădina Maicii Domnului”…
Dar toate aceste bogății naturale, culturale și spirituale ale acestor pământuri, împreună cu amplasarea lor geografică la porțile dintre Occident și Orient au avut și consecințe: au atras asupra noastră tăvălugul migrațiilor și al războaielor, ne-au silit să trăim într-o continuă și cruntă luptă pentru existența noastră ca națiune suverană și independentă.
Nineta Crainici aduce dovezi senzaționale cum că strămoșii noștrii practicau ACUPUNCTURA în urmă cu 6000 de ani, deci MULT ÎNAINTEA CHINEZILOR. În plus pe săgeata altarului solar de la Grădiștea se poate citi vârsta Universului – 19,44 miliarde ani. Încă o informație care ne lasă fără grai: pe Dealul Grădiștei a fost găsită o trusă medicală cu bisturiu și pensetă de bronz, la Piatra Roșie un scalpellum tot din bronz, iar la Poiana, sonde medicale și un schelet cu craniul transparent, operația fiind una reușită iar bolnava supraviețuind mult după operație!!!
 Dacia_82_BC
 Dacii cunoșteau și foloseau un calendar solar, considerat cel mai precis din antichitate, eroarea lui fiind de doar 1,78 zile la 34 de ani, adică 1h 15 3 pe an. De aici rezultă că anul dacic cuprindea 365,24197 zile (cel tropic are 365,24198 zile) . O precizie de-a dreptul uimitoare!
Unele din marile enigme ale antichității sunt: cunoașterea fabricării de către Daci a celui mai curat alfa fier, 99,97%, ce nu ruginește de peste 2000 ani, structura necunoscută a betoanelor Dacice ce rezistă până azi, marcarea topografică a unor anumite vârfuri de munți, lupele de fier de peste 40 kg., metoda medicală de tratare a psihicului, cele 130 de statui ale unor nobili Daci capturate de Traian. Acestea demonstrează din nou că Dacii constituiau unul dintre cele mai desăvârșite popoare ale lumii de atunci!!!
De altfel ce se mai poate spune când locuitorii acestor meleaguri au dat Calendarul Lumii de astăzi (prelatul Dionisie Exiguus din Dobrogea) !!!
Tot ei au mai dat ALFABETUL INIȚIAL, LIMBA PRIMORDIALĂ, sanscrita, latina, Troia, Roma și Bizanțul, Ramayana, Iliada și Odiseea, Eneida, Dumnezeul primordial Zalmoxis, simbolul medicinei lui Esculap, pe Alexandru Machedon, pe Aristotel, Spartacus, Constantin cel Mare, Justinian, etc…
 Majoritatea sărbătorilor religioase creștine (Crăciunul, Paștele, Sânzienele, etc.) grefate pe credințele Zamolxiene ale dacilor își păstrează în continuare dublul sens, coexistă cu acestea. Străvechile ritualuri geto-dacice, care încă sunt practicate de către țăranii români : Alamori (rămășiță a cultului Soarelui la începutul primăverii), Armindeni (1 Mai), Caloianul și Paparudele (pt. combaterea secetei are o vechime de mai bine de 5 milenii), Ciuleandra (semnifica trimiterea solului la ceruri și era inceput doar de preotesele soarelui), jocul călușarilor (dans ritual făcut cu sulița semnifica tot sacrificiile umane făcute lui Zamolxis), Dragobetele (ziua iubirii simbolizează logodna animalelor, a fetelor și feciorilor), Drăgaica (străvechi cult solar de Sânziene), Lazărul (se împarte pâine la săraci), Matcalăul (flăcăii se prind frați de cruce iar fetele, surori sau mătcuțe), Varaticul (ceremonie păstorească) , etc.
          Dar cea mai evidentă dovadă a continuității spiritului geto-dac peste milenii, o constituie portul, costumele populare din diferite zone ale țării. Este bine de știut că țăranii mai poartă și azi aceeași îmbrăcăminte ca Dacii de pe Columna lui Traian sau de pe metopele monumentului de la Adamclisi: ițari, cămașă lucrată cu flori, originala căciulă dacică, ii încrețite la gât, valnice, fote, basmale, fuste cu clos toate cusute cu motive decorative respectând din instinct stilul strămoșesc.
 Cu toate acestea, Dacia este vie, ea transmite urmașilor ei, tainele pământului și înțelepciunii, ea apără aceste pământuri prin spiritele marilor conducători, care veghează neîncetat și care se pogoară asupra celor care au sufletul deschis și sunt cu sete de dreptate și adevăr. Aceasta este Dacia! Dacii nu au cum să dispară, atâta timp cât Soarele ne curge prin vene și Timpul bate în inimile Dacilor Liberi!
Preluare integrală după   https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2016/01/18/aici-este-dacia/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo