Criteriul National

DOVADA NEPUTINȚEI – marea razie I.P.J. a descoperit doi boschetari la țară ?!?! ninoninonino

DOVADA NEPUTINȚEI – marea razie I.P.J. a descoperit doi boschetari la țară ?!?! ninoninonino
octombrie 28
11:59 2018

daca isi inchipuie cineva ca razia de ieri noapte la care au participat 100 de politisti este pur intamplatoare, sau a fost organizata asa… ca era in planul IPJ, foarte probabil sa se insele. Sa observam si noi de aici de aproape o coincidenta vizibila si din satelit. Dupa sceneta (video) in care institutia politeneasca a fost ironizata in primavara si care aduna peste 5 mii de vizualizari, aceeasi razie a avut loc la acea vreme (video). Avand in vedere ca in ultima luna institutia MAI a fost apostrofata in articole online (blog, articol) cu vizualuzari care numara peste 30 de mii de vizualizari, iata cum se explica probabil miscarea de imagine a unei institutii imbacsite si aclamate de o comunitate intreaga, dar in tacere, pentru ca cine are curajul sa ridice glasul la o institutie ex-comunista persecutoare? Nu multa lume, asa ca atunci cand se intampla ca balerinele police sa primeasca observatii sustinute de fapte, lucrul aceste ii loveste in orgoliul lor de minte de revolver cu uniforma.

Pentru un oras care s-ar pretinde a fi civilizat, rezultatele raziei de ieri noapte ar trebui sa fie o rutina zilnica (niste amenzi marunte si doi boschetari la volan). In orase civilizate, la astfel de razii SE INTAMPLA URMATOARELE: politie, mascati si jandarmerie dau buzna in mai multe locatii simultan peste infractori periculosi pe care ii gaseste cu droguri, arme, sacosi de bani furati sau proveniti din furtisaguri, marfuri de contrabanda si alte minunatii. La Constanta mafia este probabil cea mai mare in comparatie cu alte orase mari de provincie din tara dar are radacini adanci pe semne in institutii de stat. Dar voi balerine police de C-ta, ati iesit 100 la miscare de buritici noaptea ca sa aplicati niste amenzi marunte si sa prindeti doi betivi la tara. Bravo mai baieti! O danteluta s-ar potrivi de minune cred peste uniforma M.A.I. Cum de nu ati adaugat voi la actiunea asta si o descindere politieneasca politica la un ziarist ceva? aaaa? ati uitat, sau cum???

Sefu la poterashi? Mai fumezi bre trabuc cu bosulica de la mall ul din parc cum faceai matale in vara lu’ 2015 in sala de sedinta de langa biroul primarului? Septarul ala super fita a lu’ matale, viloante, terenuri, sunt din castigul bugetar sau combinatii pe shestache ceva? barosaneala in uniforma de bugetareala bre?

= = = = = = = = = = = = = = = = = = =

UPDATE – 29 oct –  purtatorul de cuvant de la IPJ (care zici ca-i amantul lu’ Miau-miau) anunta recent ca vor fi facute publice rezultatele raziei de vineri-sambatata noapte. Iata ca ele deja incep sa se vada: la C-ta a avut loc recent un accident mortal. Intre C-ta si Valul, altul grav, asta asa… ce se vede in fuga online… cate alte nenorociri or fi bine ascunse… ce sa se inflameze comunitatea, presa, alte institutii de aceasta situatie, de incapacitatea politei sa previna… mucles! asa-i romanul, ciocul mic cand altul o pateste, si cand o pateste el, sa vezi bocete si jale… – accident1, accident 2

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei