Criteriul National

Dragnea propune CONGRES extraordinar al PSD în martie: Voi cere şi un vot de reconfirmare/ Membrii CExN al PSD, luaţi prin surprindere | VIDEO

Dragnea propune CONGRES extraordinar al PSD în martie: Voi cere şi un vot de reconfirmare/ Membrii CExN al PSD, luaţi prin surprindere | VIDEO
februarie 15
10:51 2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv PSD, că va propune convocarea unui congres extraordinar în martie, dorind redefinirea şi relansarea programului de guvernare. Dragnea a precizat că va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte PSD.

Voi propune în CEx convocarea unui Congres extraordinar. Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri în societarea românească care este plină de turbulenţe, dezbateri în domeniul justiţiei, fiscalităţii, educaţiei şi PSD trebuie să aibă o poziţie bine definită. Vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiuni nedemocratice şi ilegitime. Vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare din istoria României”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă în cadrul congresului va cere un vot de reconfirmare ca preşedinte al partidului, Dragnea a răspuns: „Categoric da”.

„Azi definim o comisie de organizare a congresului, dacă e cazul, şi o comisie pentru modificarea statutului. Principalul motiv pentru care vreau să fac acest Congres este că este cadrul cel mai bun ca şi cei care au făcut şi transmis scrisori să vină să le dezvolte”, a completat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea: În CExN vor fi propuneri privind încetarea activităţii unor secretari de stat

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, miercuri, înaintea CExN al PSD, că în cadrul şedinţei se vor face propuneri privind încetarea activităţii unor secretari de stat, în urma evaluării prezentate în acest for.

Azi vom avea o evaluare a activităţii secretarilor de stat şi propuneri pentru ca activitatea unora dintre ei să înceteze”, a spus Dragnea, înaintea şedinţei.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a precizat că deciziile în privinţa secretarilor de stat vor fi luate în urma prezentării analizei în CExN.

„O să vedem care este analiza, ce aduce nou această analiză. Luăm o decizie şi după o să vă comunic. Tocmai acum vrem această analiză să vedem dacă sunt disfuncţionalităţi, care sunt, care sunt motivele şi vom comunica mai multe după şedinţă”, a spus Dăncilă.

Am venit cu promisiunea să respect programul de guvernare şi voi fi atentă la implementarea fiecărui punct din programul de guvernare. Cred că trebuie să-l ducem mai departe, fiecare ministru să-şi urmărească obiectivele pe care le are în programul de guvernare, pentru că suntem o echipă şi trebuie ca pe fiecare minister în parte să avem îndeplinite punctele”, a adăugat Dăncilă.

Membrii CExN al PSD, surprinşi de propunerea pentru organizarea unui congres extraordinar

Liderii social-democraţi au fost luaţi prin surprindere, miercuri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, de propunerea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, privind organizarea unui congres extraordinar în luna martie, unii dintre ei exprimându-se împotriva acesteia.

”Congres <la termen> cred că mă întrebaţi, nu?”, a fost prima reacţie a vicepreşedintelui PSD Doina Pană.

Când jurnaliştii i-au spus că Liviu Dragnea a făcut acest anunţ, Pană a afirmat că este ”prima oară” când aude de această propunere.

Întrebată dacă este nevoie de organizarea unui congres extraordinar, ea a spus: ”Având în vedere că urmează un an electoral, e posibil. Nu ştiu. Nu m-am gândit, dar sigur vom discuta la CExN”.

Liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, a fost un alt lider surprins de întrebarea jurnaliştilor.

”O să vedem care este motivaţia. Am aflat şi eu – acum vin de la Parlament în maşină. O să vedem care este motivaţia şi dacă… s-ar putea să fie nevoie pentru să spunem revigorarea documentelor programatice ale partidului. N-are legătură neaparat cu guvernul sau… Nu ştiu care este motivaţia… Trebuie să ne spună motivaţia”, a declarat Valeca.

Fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a exprimat împotriva organizării congresului extraordinar: ”Nu este nevoie. Partidul este unit, avem un preşedinte ales… Pentru ce ne trebuie congres?”.

O poziţie similară a avut şi liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu: ”A fost congres!”.

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, a afirmat că nu a auzit propunerea lui Liviu Dragnea.

”N-am auzit să fie vreo nevoie atât de presantă în momentul acesta, dar, dacă ştiţi ceva, să-mi spuneţi şi mie”, a spus Buzatu.

După ce a fost informat de anunţul liderului social-democraţilor, Dumitru Buzatu a afirmat că propunerea va fi analizată în cadrul CExN.

”Atunci va propune lucrul acesta şi vom discuta. Evident dacă va propune lucrul acesta ne va da şi motivaţia necesară. Nu e propunerea mea şi nu aş vrea să iau pe seama mea această propunere. Depinde ce se doreşte. Dacă dorim să accelerăm (n.r. programul de guvernare), au fost nişte momente foarte complicate care au dus la unele întârzieri şi din punctul acesta de vedere”, a reacţionat Buzatu.

De asemenea, el a precizat că nu s-a pus problema unui vot de încredere.

În schimb, Rovana Plumb a susţinut necesitatea organizării unui congres extraordinar.

”România are nevoie de un proiect major şi eu susţin propunerea pe care a făcut-o dl preşedinte Liviu Dragnea şi sper să avem un congres care să aibă un rezultat al construcţiei pentru România”, a spus Rovana Plumb.

Ea a afirmat că printre punctele de pe ordinea de zi a congresului nu se va afla alegerea preşedintelui executiv şi a vicepreşedinţilor.

”În niciun caz. Partidul are deja conducere, inclusiv preşedintele partidului care e ales de toţi membrii PSD”, a mai punctat Plumb.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro