Criteriul National

Dragnea trimite protestatarii la Cotroceni: De acolo se aşteaptă o decizie/ Ce spune liderul PSD despre variata iniţierii procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis

Dragnea trimite protestatarii la Cotroceni: De acolo se aşteaptă o decizie/ Ce spune liderul PSD despre variata iniţierii procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis
februarie 27
12:26 2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, întrebat fiind ce mesaj transmite protestatarilor strânşi duminică seara la Palatul Victoria, că oamenii ar trebui să protesteze la Cotroceni deoarece de acolo este aşteptată o decizie privind revocarea şefei DNA.

„Cred că ar trebui să protesteze la Cotroceni pentru că de acolo se aşteaptă o decizie”, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea, fiind întrebat ce mesaj are pentru oamenii strânşi duminică seara în faţa Guvernului.

Peste o mie de persoane au protestat duminică în Piaţa Victoriei, manifestanţii solicitând demisia ministrului Justiţiei ca urmare a cererii acestuia de revocare a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ministrul Justiţiei a cerut joi revocarea lui Kovesi, urmând ca marţi, secţia de procurori din cadrul CSM să o audieze pe şefa DNA şi să decidă avizul pe care îl va da în legătură cu această solicitare.

Avizul este unul consultativ, urmând ca preşedintele Klaus Iohannis să decidă dacă acceptă sau nu revocarea.

Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins ”categoric”, luni, eventualitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie dacă nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

”Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui. Orice discuţie pe această temă în care este implicat PSD este falsă”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat despre eventualitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi.

El a mai spus că PSD nu poate contesta la CCR o ”decizie sau o indecizie” a preşedintelui Klaus Iohannis.

”Nu trebuie să-mi asum eu şi nici PSD nu-şi asumă asta (decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader de a propune revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi – n.r.) . Este o procedură instituţională foasrte clar definită în lege – ministru, CSM, preşedintele României. Nu are ce să caute PSD aici şi nici nu vrea să se implice”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că argumentele ministrului Justiţiei trebuie să fie analizate de Administraţia Prezidenţială şi de preşedinte, care îşi va exprima un punct de vedere ”mai devreme sau mai târziu”.

De asemenea, Dragnea a spus că nu este specialist în ştiinţe juridice, întrebat dacă preşedintele refuză să o revoce pe Laura Codruţa Kodruţa înseamnă orpirea procedurii de revocare.

”Habar nu am. Nu sunt nici specialist în Constituţie, nici jurist. Sunt dezbateri, unii spune într-un fel, alţii în alt fel”, a mai spus preşedintele PSD.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu