Criteriul National

Dreptacii – sfioşi ca nişte fete mari la căminul cultural

Dreptacii – sfioşi ca nişte fete mari la căminul cultural
mai 31
19:44 2016

imag articolvb

 

”Aoleeeeoooo măicutăăăăă….jaleeee mareee breeee….. potop şi fulgere în alegeri de ni s-a electrocutat dantela de la jartiere maicuţăăăă că liberale bugetare am fost, hai să ne alegeţi să devenim şi noi mai libertineee breee, să ne trăim si noi viaţa ca spicul pe ogor şi cârnaţi la rotisor” cităm din comunicatul de presă al libertinelor din competiţia de dans de la căminul cultural. Hora fetelor mari libertine şi a motăneilor gingaşi vopsiţi în roşu depăşeşte imaginaţia multor scenografi de succes. Dacă motăneii s-au trezit neinvitaţi pe canapeaua primăriei din comună şi visează  cai verzi pe pereţi,  fetele mari libertine, nu doar că aşteaptă sfioase ca niste gladiole să le invite cineva la dans, dar trebuie să te mai şi milogeşti de ele. Se apropie momentul horei în satul nostru şi câţiva ciocoflenderi au sărit la dans, deşi ei tot geampara ştiu să danseze pe cantece de jale, dar ce să vezi, sfioasele în costum galben tradiţional, să le pici cu ceară și nu vor să ridice poponelul de pe scaunele căminului cultural. Menestreii își fac datoria şi invită petrecăreţii la dans, fetili de aur: nu și nu, ele fete mari vor să se tragă în selfie cu Rareşi şi Bogdani dar o rimă graţioasă tot le veni exact ca nişte bolovani:

De treci şanturi şi tranşee, de departe mă apropii

Singurică şi posacă, nu vorbesc nici măcar cu popii.

Eu vreu zâna zânelor să „selfi”, în palatul de cristal,

Dar-ar chiori să m-aleaga şi pe mine din fundal,

Că şi eu codiţe, singurică împletesc,

Voi furnici mărunte la palat mă răsplătesc.

Dar voi plămădii colaci, pentru oastea de gingaşi dreptaci.

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo