Criteriul National

Dreptacii – sfioşi ca nişte fete mari la căminul cultural

Dreptacii – sfioşi ca nişte fete mari la căminul cultural
mai 31
19:44 2016

imag articolvb

 

”Aoleeeeoooo măicutăăăăă….jaleeee mareee breeee….. potop şi fulgere în alegeri de ni s-a electrocutat dantela de la jartiere maicuţăăăă că liberale bugetare am fost, hai să ne alegeţi să devenim şi noi mai libertineee breee, să ne trăim si noi viaţa ca spicul pe ogor şi cârnaţi la rotisor” cităm din comunicatul de presă al libertinelor din competiţia de dans de la căminul cultural. Hora fetelor mari libertine şi a motăneilor gingaşi vopsiţi în roşu depăşeşte imaginaţia multor scenografi de succes. Dacă motăneii s-au trezit neinvitaţi pe canapeaua primăriei din comună şi visează  cai verzi pe pereţi,  fetele mari libertine, nu doar că aşteaptă sfioase ca niste gladiole să le invite cineva la dans, dar trebuie să te mai şi milogeşti de ele. Se apropie momentul horei în satul nostru şi câţiva ciocoflenderi au sărit la dans, deşi ei tot geampara ştiu să danseze pe cantece de jale, dar ce să vezi, sfioasele în costum galben tradiţional, să le pici cu ceară și nu vor să ridice poponelul de pe scaunele căminului cultural. Menestreii își fac datoria şi invită petrecăreţii la dans, fetili de aur: nu și nu, ele fete mari vor să se tragă în selfie cu Rareşi şi Bogdani dar o rimă graţioasă tot le veni exact ca nişte bolovani:

De treci şanturi şi tranşee, de departe mă apropii

Singurică şi posacă, nu vorbesc nici măcar cu popii.

Eu vreu zâna zânelor să „selfi”, în palatul de cristal,

Dar-ar chiori să m-aleaga şi pe mine din fundal,

Că şi eu codiţe, singurică împletesc,

Voi furnici mărunte la palat mă răsplătesc.

Dar voi plămădii colaci, pentru oastea de gingaşi dreptaci.

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo