Criteriul National

Drepturile suspectului şi ale inculpatului şi importanța angajării unui avocat bun

Drepturile suspectului şi ale inculpatului şi importanța angajării unui avocat bun
ianuarie 23
19:40 2019

În cazul în care vă întrebați care sunt drepturile unui suspect sau inculpat în cadrul unui proces verbal, cabinet avocatură sibiu vă propune să vă familiarizați, în primă fază, cu ceea ce presupune un proces penal. Astfel, este important să înțelegem că un proces penal este un proces de cercetare a probelor şi a circumstanțelor în care s-a produs o anumită faptă, pentru a decide asupra vinovăției şi a modalității de pedepsire a unui infractor. Iar suspectul sau inculpatul reprezintă cea mai importantă parte a unui proces penal, inițiat special pentru tragerea acestora la răspundere.

Un prim demers al procesului penal este acela al urmăririi penale. În această fază, un suspect, poate dobândi calitatea de inculpat, iar unul dintre cele mai importante drepturi de care beneficiază acesta, este dreptul la apărare. Tot acum, importanța angajării unui avocat Sibiu bun se materializează. Un avocat experimentat se va asigura că emoțiile şi starea psihică pe care suspectul o va resimți la cunoașterea situației, nu îl va îndemna să îşi încalce dreptul de a nu da nicio declarație pe parcursul procesului penal. Situație care l-ar putea costa în faza de judecată.

După inițierea acțiunii penale şi stabilirea inculpatului, se verifică legalitatea probelor şi se pregătesc demersurile necesare judecații- a treia fază a procesului penal- în care se va soluționa cauza. Drepturile suspectului sau inculpatului în această fază, includ:  dreptul de a fi asistat de un avocat, dreptul de a apela la un mediator, în cazurile permise de lege, dreptul de a recuza pe magistrați, grefieri, experți, dreptul de a ataca hotărârile judecătorești, dreptul de a recurge la interpret, dreptul la cheltuieli de judecata în cazul câștigării procesului şi alte drepturi prevăzute de lege.

O importanță deosebită a rolului unui avocat sibiu în faza de judecată, constă în posibilitatea consultării acestuia, de către inculpat, chiar pe durata audierii în faţa instanței. Acest lucru aduce beneficii majore pentru cel audiat, deoarece declarația dată de inculpat în faţa organelor judiciare trebuie să reprezinte exclusiv o probă în apărare şi în niciun caz, o modalitate de auto-învinuire. De aceea, prezența unui specialist în dreptul penal este mai mult decât o necesite, devine chiar imperială în apărarea inculpatului şi asigurarea celei mai bune metode de apărare.

Ca suspect sau inculpat într-un proces penal este important să vă asigurați un avocat experimentat în dreptul penal, pentru ca, uneori, anumite drepturi de care beneficiați vă pot fi îngrădite. Un avocat sibiu se va asigura că dreptul inculpatului de a consulta dosarul cazului şi de a administra probe, de a ridica excepții şi de a pune concluzii sau dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluționarea laturii penale şi civile a cauzei, nu îi va fi îngrădit.

Un avocat priceput are multe cazuri la activ şi vă poate asigura protecție deplină în cursul procesului penal, indiferent de etapa procesuală în care se află cauza. Avocat sibiu deține calități psiho-emoţionale remarcabile şi îşi aduce contribuţia prin propria investigare într-un dosar, propune probe şi indică martori, asigurând clientului, șanse reale de succes.

Un avocat bun a demonstrat şi continuă să demonstreze că cel mai bun avocat penalist este cel ce dă totul pentru a câștiga un caz!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei