Criteriul National

Drive-in Cinema, acasă la Regina Elizabeth. Nu vor lipsi popcornul și băuturile răcoritoare – Esential

Drive-in Cinema, acasă la Regina Elizabeth. Nu vor lipsi popcornul și băuturile răcoritoare – Esential
septembrie 07
15:17 2020
Iubitorii de cinema care se află în Marea Britanie în această perioadă vor avea parte în curând de un veritabil tratament regal graţie unor proiecţii de filme în format drive-in ce vor fi organizate la Sandringham Estate, una dintre reşedinţele private ale Reginei Elizabeth a II-a şi ale familiei regale britanice, informează revista Variety.

Începând din 25 septembrie, reşedinţa privată a Reginei Elizabeth a II-a, amenajată pe o suprafaţă de aproximativ 8.000 de hectare, va găzdui proiecţii ale unor filme premiate de diverse asociaţii cinematografice, precum „1917”, „A Star Is Born”, „Bohemian Rhapsody”, dar și clasicul ”Grease”.

„1917”, un film de război regizat de Sam Mendes şi recompensat cu trei premii Oscar, va deschide seria de proiecţii pe 25 septembrie la ora locală 17:00 şi va fi urmat în aceeaşi zi, de la ora 21:00, de filmul „Rocketman”, o peliculă biografică dedicată cântăreţului Elton John, în care rolul principal este jucat de Taron Egerton.

În următoarele două zile vor fi proiectate câte trei lungmetraje. Astfel, filmul animat „Toy Story”, produs de studioul Pixar, va deschide evenimentul din 26 septembrie, începând de la ora 13:00, şi va fi urmat de musicalul „The Greatest Showman”, cu Hugh Jackman, de la ora 15:00, şi de „Bohemian Rhapsody”, drama biografică dedicată trupei Queen şi solistului acesteia, Freddie Mercury, de la ora 21:00.

Ultima zi a evenimentului, 27 septembrie, va menţine în program tematica muzicală, prin filme clasice şi titluri noi. Filmul de animaţie „Moana”, produs de studioul Disney, va fi difuzat de la ora 13:00, o peliculă clasică a anilor 1970 – musicalul „Grease” – va beneficia de o proiecţie la ora 17:00, iar „A Star Is Born”, un film cu Bradley Cooper şi Lady Gaga, premiat cu Oscar, va închide această serie de proiecţii şi va fi difuzat de la ora 21:00.

Biletele au preţuri care încep de la 32,5 lire sterline, iar vizitatorii vor putea să plătească o taxă suplimentară de 7,5 lire sterline, care le oferă dreptul să amplaseze lângă vehiculele lor câte o masă, scaune şi coşuleţe cu popcorn.

Fiecare vehicul va fi parcat în spaţii special rezervate, distanţate între ele, iar spectatorii vor putea să audă dialogurile şi coloanele sonore folosind un transmiţător care trebuie amplasat în interiorul vehiculelor, potrivit sursei citate de Agerpres.

Vor fi disponibile şi micile concesii de care se bucură spectatorii în cinematografele tradiţionale, precum popcorn, băuturi răcoritoare şi cocktailuri, iar vânzători ambulanţi care comercializează diverse preparate alimentare vor circula printre vehicule în timpul proiecţiilor.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul