Criteriul National

După o mini-vacanță de 4 zile, directorii inchisorilor din România iși continuă relaxarea cu incă doua zile de „misiune” la Hotelul Ramada Plaza din București, sub pretextul disiminării unor informații privind sănătatea și securitatea in muncă

După o mini-vacanță de 4 zile, directorii inchisorilor din România iși continuă relaxarea cu incă doua zile de „misiune” la Hotelul Ramada Plaza din București, sub pretextul disiminării unor informații privind sănătatea și securitatea in muncă
aprilie 28
13:59 2022

Acțiunea, sau mai bine zis „binefacerea”, a fost inițiată de un ong de drept privat , aceasta suportând toate cheltuielile de hrănire și cazare a directorilor de penitenciare și reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor ( 12 reprezentanți ai A.N.P., in frunte cu toată conducerea, 44 de directori de penitenciare, și doar 10 responsabil de sănătate și securitate in muncă), insă , pentru șoferi, cheltuielile sunt suportate de la bugetul de Stat .

Paradoxal, sau nu, invitații ( directorii de penitenciare și reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor , nu știm dacă si ai Ministerului Justiției) beneficiază in această mini-vacanță de toate drepturile salariale și decontarea transportului, activitatea fiind prevăzută ca misiune, la inițiativa ong-ului, iar lista invitaților indică mai mult un festin decât o activitate in numele instituției, angajații care răspund efectiv de sănătate și securitate in muncă fiind intr-un număr infirm.

Toate se leagă și priește, mai ales că mielul se digeră mai greu in combinație cu drobul și ouăle rosii, așa că meniul musai trebuie să includă pește, brânzeturi , nu știm dacă și afumături, având in vedere că fumul ( din arderea necontrolată a gunoaielor) a provocat ceva indigestii la nivel de penitenciare si A.N.P, dar care , sub frăția inelelor, a fost anihilat prin ceva documente falsificate și pseudo-verificări.

Așadar, momentul este propice interacțiunilor , mai ales că urmează reluarea concursurilor de directori ( concurs organizat cu mare descântec și cu ceva maziliri ai incomozilor), acordarea majorărilor salariale de 50% pentru lucrări de excepții și misiuni speciale ( la acesta incadrându-se toti participanții ,pentru că această intâlnire chiar este o misiune specială) și ceva imputerniciri pe funcții de directori, alții decât cei hărăziți in Săptămâna Luminată.

Intre timp, printre antreuri , fripturi și ceva ” răcoritoare ” , viața in pușcăriile patriei decurge in mod „normal ” ( intr-un penitenciar din sudul țării se inregistrează un nou deces al unei persoane private de libertate, altul , in alte penitenciare, din Nord și Vestul tării , deținuții se urcă in copacii din curtea inchisorii, altul dă foc camerei de deținere, altul se automutilează cu lama in jurul gâtului, un altul iți coase gura cu sârmă ca formă de protest, alții se bat violent pentru influență, insă victimele declară că au cazut din pat in timp ce dormeau, sau au alunecat in baie, curti de plimbare, sau in alte locuri, de teama deținuților care controlează inchisorile, in alte penitenciare se face trafic de droguri prin metoda foițelor, alții produc distrugeri in patrimoniul penitenciarelor, dar totul este minunat dacă ai directori relaxați.

In tot acest peisaj conducerile unităților și Administrației Naționale a Penitencialor iși continuă mini-vacanța sponsorizată de un ong, dezbătând despre sănătate și securitate in muncă.

Care sănătate și securitate in muncă ar trebui să includă și măsuri ca in inchisorile patriei angajații și deținuții să nu mai fie mușcați de câinii maidanezi.

Nutrim convingerea că această misiune va imbogăti cunoștințele decidenților și de săptămâna viitoare angajații din sistemul penitenciar se vor bucura de decizii ințelepte care să le garanteze sănătate și securitatea la locul de muncă, precizeaza FPP. (Cerasela N.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul