Criteriul National

E OFICIAL CONFIRMAT! Rusia i-a lăsat pe ucrainieni în beznă prin intermediul unui atac informatic

E OFICIAL CONFIRMAT! Rusia i-a lăsat pe ucrainieni în beznă prin intermediul unui atac informatic
februarie 14
12:38 2016

Dacă trăiți cu impresia conform căreia suntem avansați și trăim în epoca vitezei și a „puterii internetului” sau mai rău prin acțiuni sabotoare realizate tot prin mediul online poţi doar fura bani şi închide site-uri, Rusia arată că există o putere mult mai mare.În luna decembrie a anului 2015, o pană de curent fără precedent a afectat Ucraina. După cum au relatat ziariștii de la Agenția Reuters, nu mai puţin de 80.000 de clienţi ai celor de la Pricarpatiaoblenergo au fost privaţi de curent electric.

bec-spart

 Conform societății ESET France, hackerii au folosit un program denumit „BlackEnergy” pentru a implanta un virus denumit „KillDisk”, special produs pentru sabotarea sistemelor industriale, care a fost implantat printr-o operațiune de phishing cu ajutorul unui document Excel infectat. Această companie a monitorizat luni la rând virusul și astfel a reușit să detecteze atacul împotriva rețelei ucrainene de electricitate.

 

La scurt timp după incident, purtătorul de cuvânt al armatei a declarat că centrul de control al serverului de unde provin atacurile e în Rusia, dar până acum nu se știa sigur. Vineri, Ministerul Energiei din Ucraina a anunțat oficial că pana de curent a fost produsă de ruși și s-a descoperit că hackerii au purtat și conversații telefonice pe teritoriul rusiei, potrivit Agerpres.

Anunțul Kievului survine după ce directorul comunității serviciilor de informatii din SUA (DNI), James Clapper, a afirmat săptămâna aceasta în fața Congresului de la Washington că atacurile cibernetice, inclusiv cele care vizează interesele americane în Ucraina, reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa securității naționale a SUA.

Ucraina

Compania de securitate informatică Trend Micro a anunțat că virusul folosit în acel atac a infectat și sistemele informatice ale altor societăți ucrainene, printre care se numără o companie de transport feroviar și una din sectorul minier. Vinovații ar putea fi membrii unei grupări din Rusia, denumită Sandworm, dacă este să dăm crezare declarațiilor șefului iSight Partners, companie specializată în securitate cibernetică.

Sandworm ar fi atacat și infrastructura din Statele Unite în trecut, însă nicio pană de curent nu a fost cauzată. Cu toate acestea, unii susțin că rușii pur și simplu nu și-au dorit să provoace un asemenea lucru în acel moment.

Sursa știre :http://playtech.ro/

Sursa foto : protv.md,radioconstanta.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo