Criteriul National

Echipamente cabinete stomatologice

Echipamente cabinete stomatologice
decembrie 20
13:49 2019

Principalul obiectiv al fiecarei clinici sau institutii medicale este sanatatea pacientilor. Tratamentul pacientilor depinde de multi factori medicali, printre care si aparatura medicala. Gama de accesorii medicale si materiale dentare trebuie sa fie de inalta calitate, conceputa pentru a indeplini o multime de functii utile, menite sa elimine diverse afectiuni.

Aparatura medicala perfecta si echipamentele de inalta clasa, contribuie la munca de inalta calitate a medicilor stomatologi, la diagnosticarea cu succes a bolilor si la obtinerea unor rezultate stabile de tratament. Instrumentele medicale pentru diverse clinici, sunt produse de producatori de renume mondial, responsabil pentru calitatea inalta a produselor de medicina dentara.

Echipamente de inalta calitate pentru medicina dentara

In trecut, un cabinet stomatologic putea speria nu doar un copil, ci si un adult. Instrumentele imperfecte si tehnologia invechita, erau motive pentru a ignora serviciile stomatologului. Astazi, pentru medicina dentara au fost create echipamente pentru  cabinete stomatologice, de inalta calitate, care raspund tuturor cerintelor stiintei si respecta standardele moderne de calitate.

Industria care produce instrumente dentare de inalta calitate, permite stomatologului sa efectueze o serie de operatii diferite pentru a diagnostica si restaura dintii deteriorati, fara a provoca durere pacientului. Aparatura medicala folosita de medicii stomatologi, este diversa si extrem de functionala, incepand cu materiale clasice de umplere si terminand cu cele mai avansate si moderne accesorii medicale, folosind o tehnologie inalta.

Fiecare tip de instrument are propriul scop

Spre exemplu, exista un instrument pentru examinarea cavitatii bucale. Acest instrument dentar este un maner cu o oglinda rotunda insurubata in capatul manerului, indoita intr-un anumit unghi. Oglinda poate fi plata sau sferica, concava sau convexa. Versiunea concava a oglinzii este conceputa astfel, pentru a mari imaginea. Un alt instrument este sonda dentara care determina durerea dintelui si stabileste traiectoria gurii canalului radicular. Sonda este utilizata pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra cavitatilor cariate si a canalului dentar. Au, daca mergem spre partea de laborator, foarte importante sunt seturile de consumabile pentru sablare in tehnica dentara.

In plus, in stomatologie se folosesc echipamente stomatologice pentru cabinet, cum ar fi: unituri personalizate, piese si accesorii,  sisteme sterilizare, echipamente endodontice, sisteme radiologie, aparate chirurgicale, camere intraorale, echipamente de profilaxie, compresoare si aspiratoare, turbine, piese contraunghi, piese drepte, seturi piese de mana, lampi foto, lampi albire. Prezenta unui instrument medical de calitate este cheia muncii de succes a medicilor.

Cum sa alegi un instrument de calitate si ce sa cauti

Fiecare dentist poate alege instrumentele potrivite pentru activitatea sa. Pana in prezent, au fost dezvoltate o mare varietate de instrumente din aliaje dure. Atunci cand alegi aparatura medicala, este necesar sa tii seama de tipul materialelor abrazive, de proprietatile chimice si fizice, de avantajele si dezavantajele acestora. Cele mai comune aliaje ale dispozitivelor metalice sunt titanul si otelul inoxidabil.

Nu este de neglijat aspectul tipului de tehnologie. Spre exemplu, cand este necesar sa se aleaga o spatula electrica stomatologica, si cand este de preferat una clasica?

 

Otelul cu adaugarea de crom, nichel sau molibden prezinta cea mai mare rezistenta la coroziune. De asemenea, este foarte important ca dispozitivele sa nu alunece din maini si, in general, sa nu provoace niciun inconvenient medicului. De aceea, este mai bine sa cumperi instrumente de la producatori de incredere. Nu te lasa sedus de pretul scazut al unui producator necunoscut. Adesea, un pret scazut indica un produs de calitate slaba sau un fals. Instrumentele selectate corect, sunt cheia unui rezultat reusit al interventiei dentare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul