Criteriul National

Echipamente frigorifice speciale, pentru afaceri promițătoare

Echipamente frigorifice speciale, pentru  afaceri promițătoare
februarie 27
17:23 2019

Agenții economici interesați pot găsi acum la furnizori camere frigorifice foarte performante, diferite în raport de caracteristicile tehnice specifice fiecărui model, mai ales în privința intervalelor de temperatură în cuprinsul cărora se pot face reglajele, dar și ca dimensiuni și metoda concretă în care se efectuează instalarea.

Ce este o cameră frigorifică?

Camera frigorifica nu este altceva decât un spațiu închis cu ajutorul unor pereți despărțitori izolați termic, cu un grad mare de etanșeitate. În interiorul acesteia, datorită modului în care a fost proiectat echipamentul de frig respectiv se poate menține o temperatură constantă care se stabilește conform unor valori clare, cuprinse în anumite tabele întocmite de către specialiștii din domeniul alimentar, farmaceutic ș.a.m.d.

În funcție de temperaturile setate și menținute atât cât este nevoie, camerele frigorifice se împart în:

- camerele frigorifice cu temperaturi pozitive;

- camere de congelare uzuale;

- camere de congelare profundă;

- camere frigorifice cu atmosferă controlată etc.

Camerele de răcire sunt utilizate de regulă într-un mod ciclic, alternându-se etapele în care anumite tipuri de produse sunt stocate și scoase din respectivele echipamente. Procesul de tratare termică la temperaturi joase sau foarte joase a bunurilor durează în marea majoritate a cazurilor de la câteva ore până la câteva zile.

Congelarea rapidă, metoda cea mai frecvent folosită în practică

Când ne referim la păstrarea și depozitarea la temperaturi foarte scăzute, congelarea rapidă reprezintă cea mai întâlnită metodă în practică la agenții economici din industria alimentară, dar și din alte sectoare de activitate.

Este firesc să fie așa, deoarece în acest mod se păstrează de multe ori nealterate principalele proprietăți organoleptice benefice ale materiilor prime originale sau chiar ale unor tipuri de alimente procesate, inclusiv valoarea nutritivă .

Congelarea rapidă a alimentelor se realizează actualmente în unitățile ce comercializează produse alimentare perisabile, dar și în unitățile de alimentație publică, prin utilizarea unor echipamente de congelare de înaltă tehnicitate.

Alege echipamente frigorifice optime pentru afacerea ta

Din fericire, cei interesați în dotarea cu astfel de camere de frig și/sau dulapuri de răcire, lăzi frigorifice, în raport de cantitatea de mărfuri ce trebuie stocate și conservate pe termen limitat, chiar au de unde alege.

Aerul rece produs cu diferite echipamente și agenți frigorifici (de dorit cât mai puțin poluatori pentru mediul înconjurător!) îngheață produsele în mod uzual la între -18 și -25 grade Celsius, dar în funcție de performanțele tehnice ale dotării în cauză și de cerințele specifice ale bunurilor ce sunt supuse acestui proces de congelare se poate merge și la temperaturi negative mai mari, de -30, -40 sau chiar -50 de grade Celsius.

În trecut se utilizau echipamente de congelare cu tehnologii învechite, mari consumatoare de curent electric, cu toate că respectivul procedeu de răcire rapidă nu era chiar așa de prompt precum îi spune denumirea, precum poate ne-am putea imagina. Din acest motiv, în funcție și de cantitatea totală a produselor perisabile, atingerea temperaturii negative dorite (de multe ori nici ea chiar foarte exactă) se petrecea chiar și după vreo câteva ore.

Acum însă, cu ajutorul know-how-ului modern înglobat în diversele tipuri de camere de frig negative, lucrurile se desfășoară mult mai în viteză, iar temperatura negativă setată este respectată de echipamentul de congelare respectiv cu strictețe, pe toată durata dorită de utilizator, fără sinusoide periculoase pentru produsele depozitate.

În practică, alimentele care se congelează și nu sunt stocate vrac, se ambalează fie anterior, fie ulterior congelării propriu-zise (mai ales când vorbim de produse de catering). Se procedează în acest mod deoarece astfel este păstrată mai bine integritatea produselor în cauză.

Trebuie menționat că s-au elaborat în timp anumite standarde de frig specifice domeniului alimentației publice. Ele reglementează cu multă precizie felul și temperaturile la care se depozitează și se transportă aceste  produse perisabile pentru a li se păstra calitatea și a nu se pune în pericol sănătatea consumatorilor. În cazul nerespectării acestora, pot interveni sancțiuni usturătoare pentru agenții economici indisciplinați.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei