Criteriul National

Echipamente în laboratorul microbiologic și servicii privind întreţinerea lor

Echipamente în laboratorul microbiologic și servicii privind întreţinerea lor
aprilie 15
09:25 2019

Fiecare tip de laborator presupune dotarea cu o serie de aparaturi și echipamente specifice, iar cel de microbiologie presupune la rândul său anumite astfel de soluții. Exploatarea fiecăruia în parte trebuie să se realizeze corect și responsabil pentru ca precizia rezultatelor să fie optimă, iar funcționarea de durată. Întreținerea acestora va asigura de asemenea o utilizare în condiții optime, de durată.

În întâmpinarea celor care caută soluții privind echipamentele pentru laboratorul microbiologic, respectiv privind întreţinerea lor vine Precisa – site specializat în acest domeniu, ce oferă varietate privind dotarea laboratorelor indiferent de sectorul lor. De altfel, serviciile de întreținere oferite de aceasta vizează toate echipamentele și aparatura pe care o comercializează, atât pentru laboratoarele de microbiologie, cât și pentru celelalte categorii.

Echipamente în laboratorul microbiologic și aspecte privind întreținerea lor

Iată care sunt câteva dintre recomandările experților cu privire la întreținerea unora dintre echipamentele dedicate laboratorului microbiologic, acolo unde aceasta se poate efectua de către beneficiar. De altfel, pentru fiecare dintre cele achiziționate din portofoliul site-ului precisa.ro, se oferă garanție și servicii de întreținere specializate. Există proceduri de mentenanță care trebuie urmate întocmai pentru o utilizare sigură și de durată a acestora.

  • Incubatoarele

Sunt echipamente din categoria celor ce presupun o întreținere constantă, respectiv o curățare periodică. Nu poate fi asumat riscul de a favoriza depunerile de orice fel, motiv pentru care se impune o igienizare pretențioasă a acestora. Este calea de a evita contaminările ce pot constitui un compromis asupra rezultatelor analizelor efectuate. Incubarea în principiu este o operațiune de lungă durată, astfel că un caz de acest fel ar rezulta în muncă și timp pierdut.

Se impune atât curățarea incintei, cât și a carcasei. Specialiștii Precisa recomandă utilizarea unei lavete umezite cu un detergent neagresiv sau cu apă curată. Atrag de asemenea atenția asupra soluțiilor de curățare cu conținut de acid clorhidric sau clor, care au efect coroziv. Este valabil indiferent de echipamentul de laborator utilizat.

Acolo unde incubatorul a fost contaminat cu materiale periculoase de natură biologică sau chimică, se au în vedere proceduri anumite, luând înainte măsurile de protecție personală necesară. Experții îi pot pune pe cei interesați în temă legat de asta. În cazul incubatoarelor cu atmosferă controlată există și alte specificații ce trebuie urmărite în procesul de intretinere echipamente laborator.

  • Centrifuga

La fel este necesară curățare periodică a carcasei și incintei sale. Neapărat trebuie șterse toate urmele de la curățare cu o lavetă uscată, respectiv cu şervețele din hârtie. Soluțiile pe bază de alcool se pot folosi la spălarea rotoarelor și a accesoriilor, operațiune de realizat săptămânal. În cazul elementelor de agățare și a rotoarelor unghiulare, se va realiza ungerea cu grăsimi care nu au conținut de acizi.

Cel puțin o dată în decursul unei luni se va dezasambla și curăţa rotorul. În caz de contaminare, se poate realiza autoclavarea elementelor din aluminiu și a rotoarelor externe. În general acestea sunt cele care sunt predispuse distrugerii din cauza agenților corozivi, urmate de motorul centrifugei.

  • Autoclavele

Curățenia trebuie realizată constant în cazul acestor echipamente de laborator. Pentru că oricând se pot sparge flacoane, deci vor exista scurgeri din acestea, trebuie realizată o curățare temeinică a acestora. De asemenea, anumiți pași trebuie parcurși pentru rezultate optime.

Când problemele se referă la defectarea echipamentelor, Precisa intervine asupra celor comercializate din magazinul personal.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei