Criteriul National

Ecologia și parchetul din bambus

Ecologia și parchetul din bambus
martie 30
21:57 2022

Pardoseala din bambus este o alternativă populară și atractivă în materie de pardoseli din lemn de esență tare datorită costului, durabilității și proprietăților ecologice. Bambusul este o plantă de iarbă perenă care se regenerează mult mai rapid în comparație cu copacii din lemn de esență tare, făcându-l și mai durabil și mai ecologic.

În plus, modelele de parchet din bambus sunt stabile din punct de vedere dimensional ceea ce înseamnă că reacționează la fluctuațiile de temperatura și umiditate deci pot fi folosite cu sisteme de încălzire prin pardoseală peste un strat de baza.

Parchetul din bambus este disponibil într-o varietate de modele, culori și finisaje la un preț rezonabil în comparație cu podelele realizate din lemn de esență tare.  În continuare, vă împărtășim informații aflate de la Decolandia.ro .

 

De este bambusul ecologic? Bambusul nu este lemn

 

Bambusul este originar din China și este, de cele mai multe ori, fabricat în China. Este o plantă de iarbă perenă care ajunge la maturitate în cinci ani. Acest lucru îl face să fie o alternativă ecologică și durabilă în comparație cu arborii care au nevoie de două sau trei decenii pentru a ajunge la maturitate.

 

Rădăcina bambusului se auto- regenereaza și nu este deteriorată în timpul recoltării, ceea ce înseamnă că nu are nevoie de replantare, așa cum se întâmplă cu copacii. Pentru a se asigura că pădurile din bambus nu sunt recoltate în întregime, plantele sunt codificate pe culori în diferite anotimpuri și sunt tăiate numai după cinci ani, o dată ce bambusul a ajuns la maturitate. Acest lucru permite recoltarea de culturi semnificative pentru fiecare an în diferite secțiuni ale pădurii.

 

Există și certificări

 

Pot exista și certificări asupra ecologiei produselor din bambus. Forest Stewardship Council –  este o organizație globală dedicată unei abordări de gestionare responsabilă a pădurilor din lume, vizând în special pădurile, așadar arborii, extinzându-se către bambus. Acestea urmăresc să se asigure că recoltarea bambusului păstrează biodiversitatea naturală și procesele ecologice ale pădurii respectând în același timp planurile de management forestier pe termen lung. Dacă unei companii i s-a acordat certificat FSC înseamnă că acea companie implicată în lanțul de producție al pardoselilor (fermier, producător și vânzător) a primit certificare.

 

Bambusul este o fabrică de oxigen

 

Deși bambusul nu este chiar un copac, ci mai degrabă o plantă, acesta produce oxigen și absoarbe excesul de dioxid de carbon din atmosfera. Potrivit unor cercetări, bambusul produce cu 35% mai mult oxigen decât un copac cu o masă echivalentă. De asemenea, poate absorbi până la 12 tone de dioxid de carbon per hectar pe an. O altă fațetă interesantă și sustenabilă a bambusului are de-a face cu sistemul sau de rădăcina remarcabilă pe care l-am menționat mai devreme. Bambusul recoltat crește în mod natural din propriul sistem de rădăcina ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie plantat din nou. De asemenea, nu se lucrează în exces și nu există posibilitatea de eroziune a solului.

 

Cum știi cât de durabil este parchetul din lemn de bambus?

 

Că și în cazul multor materiale durabile, singurul truc pentru sustenabilitate este că recoltarea să se facă cu moderație. O recolta poate să fie 100% sustenabilă și durabilă pe hârtie dar dacă este supraexploatata, suprautilizata sau manipulată necorespunzător de către industrie atunci poate deveni o problema la fel de mare precum orice alt material nesustenabil.

Determinarea durabilității bambusului înseamnă înțelegerea de unde provine și cum a fost cultivat, recoltat,  transportat și dezvoltat în produse. De aceea este important să acorzi atenție provenienței și originii acestor produse sustenabile. Descrierea unui articol îți poate spune foarte multe despre proveniență să ecologică reală.

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul