Criteriul National

Ecologiștii lansează Pactul Național pentru Ecologie

Ecologiștii lansează Pactul Național pentru Ecologie
iunie 06
20:35 2020

În cadrul Ședinței Biroului Executiv National, Partidul Ecologist a lansat Pactul National pentru Ecologie.

 

Un Pact Național pentru Ecologie reprezintă o oportunitate de a răspunde în mod pozitiv aspirațiilor pentru o viață mai buna și, în același timp, necesită o abordare colectivă care să implice autoritățile publice de la toate nivelurile de guvernanță (inclusiv orașe și comune), reprezentanții sectorului privat și ai organizațiilor neguvernamentale, reprezentanții mediului academic și cetățenii. Participarea activă a cetățenilor și încrederea acestora sunt de o importanță capitală pentru ca politicile să funcționeze și să fie acceptate.

Criza corona-virusului a scos în evidență vulnerabilitățile societății, arătându-ne cât de importantă este restabilirea echilibrului între activitatea umană și mediul înconjurător.

În centrul preocupărilor Partidului Ecologist Român, care se circumscriu respectului pentru natură, se găsește necesitatea elaborării unei noi strategii pentru protejarea sănătății și bunăstării poporului și pentru creșterea competitivității economice a României.

Pactul National pentru Ecologie trebuie să pună oamenii pe primul plan, urmărind să protejeze sănătatea și bunăstarea populației in contextul protejării, conservării și consolidării capitalului natural al României.

???? Pactul Național pentru Ecologie va trasa o nouă strategie de creștere durabilă, menită să stimuleze economia, să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor și să asigure protejarea naturii luând în considerare:
1. (a) eficiența și rentabilitatea economică;
2. (b) competitivitatea economiei;
3. (c) cele mai bune tehnologii disponibile;
4. (d) eficiența energetică;
5. (e) necesitățile și oportunitățile în materie de investiții;

Partidul Ecologist Român invită toți cetățenii și toate părțile interesate să participe la realizarea unui Pact Național pentru Ecologie, să se angajeze într-o dezbatere amplă, care să conducă la identificarea celor mai bune soluții pentru îmbunătățirea calității vieții atât pentru generațiile de azi, cât și pentru cele de mâine, și să pună bazele unui mediu economic modern, într-o economie competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor. Instituțiile de învățământ, universitățile și Academia Română, sunt cele mai în măsură să faciliteze dialogul cu întreaga comunitate și cu mediul de afaceri, pentru stimularea schimbării mentalității societății, absolut necesară pentru o dezvoltare sustenabilă și ecologică.

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședintele al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop, președinte al PER

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul