Criteriul National

Ecologiştii (PER) cer Guvernului să implementeze cererile formulate de industria HORECA

Ecologiştii (PER) cer Guvernului să implementeze cererile formulate de industria HORECA
mai 14
20:35 2020

Partidul Ecologist Roman sustine propunerile si cererile formulate de industria HORECA, care are nevoie de suport si prioritate, mai ales in conditiile in care, in acest an, peste 90 % din romani vor alege sa ramana in vacanta in Romania.
Dănuţ POP, presedinte PER: „ Guvernul trebuie să deblocheze acest sector al economiei, pentru a incuraja si stimula deplasarile pentru vacante, cu servicii turistice in conditii de siguranta, conform masurilor de distanţare recomandate. Consideram ca este nevoie de masuri urgente in interesul sustinerii imediate si directe a sectorului HORECA, cel mai grav afectat in aceasta criza generata de pandemia cu Coronavirus. Peste 500.000 de angajati din sectorul HORECA si antreprenorii din domeniile Turism si Transporturi au nevoie de masuri ferme de sustinere economica, dar si de masuri clare pe care sa le poata implementa cat mai usor, in siguranta si protectie, pentru turisti si pentru personalul angajat, astfel incat sa reporneasca circulatia turistica in Romania, asa cum si alte state europene au anuntat si promovat deja.

Relaxarea restricţiilor trebuie să vină la pachet cu standarde de igienă stabilite de profesionistii in turism si de specialiştii medicali. Partidul Ecologist Român propune redeschiderea teraselor, in prima etapa, cu incepere de la 15 mai, si apoi , in a doua etapa, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor si a altor spatii inchise, in ambele etape urmand a se pastra distanta de minimum 2 metri intre mese, un maxim de 8 persoane la aceeasi masa, o capacitate de maxim 50 % ocupata, echipamente specifice de dezinfectie si curatenie, echiparea personalului si reorientarea circuitelor si fluxurilor de acces si interactiune in interior. “

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul