Criteriul National

,,ECOLOGIȘTII” plantează, ,,PATRIOȚII” defrișează – TURMA cea vestită repede a mai apus…

noiembrie 16
13:00 2015

final

Sâmbătă 14 noiembrie 2015 a avut loc acțiunea ecologică ,,Plantăm fapte bune” în apropierea localității Peștera unde sute de „voluntari” au plantat o perdea forestieră pe o lungime de 3 km la limita drumului național între localitățile Peștera și Medgidia dupa cum declara unul dintre promotorii evenimentului,  Cosmin Bîrzan pentru pagina Constanta News (sursa foto) de la care aflăm și alte informații deosebit de interesante- la eveniment au participat numerosi voluntari constănțeni: jandarmi, militari americani și studenți străini de la Universitatea Ovidius.

tablou

Liana Buzea  este fondatoarea proiectului ,,Plantăm Fapte bune” la Constanța, dar la acest eveniment cu acelasi nume si in cadrul aceleiasi campanii in urma cu un an isi facea simtita prezenta foarte discret în salopeta portocaliu-țipător și domnul Victor Maxim care exemplifica harnic ca un specialist complicatele etape de plantare a unui copăcel.    stire Litoral TV

Dar acești tinerii constănțeni și-au dovedit deja crezul ecologist și lipsa de implicare în mediul politic (în parteneriatele la acțiunile Primăriei PSD-iste care a autorizat cu succes betonarea parțială a parcului și alte blocuri crescute ca ciupercile între cele existente) chemând pe cei mici de la Cercatașii Marini împreunaă cu conducerea Mall-ului să adune gunoaiele din Parcul Tăbăcăriei, încercând poate să ajute economia capitalistă, în speță firma Pomacost care primește 6 milioane de euroi din banii noștrii de la harnicul primar Făgădău ca să îngrijească și parcul. –  ciopârțeala bugetului Constanței 

Asemene mărețe idei doar din relatările domnului Mihăiţă mai pot fi inspirate – un turn Effes poate fi o bună idee pentru dânșii.

defrisari-romania

Tinerii ,,ecologiști” desigur că se bazează pe sârguinciozitatea austriecilor care cu mult $ucces au primit contracte de defrișare din mediul politic în care activiștii nu doresc să se implice pentru că ei trebuie să moblizeze societatea română volunatară reprezentată de jandarmerie, militari americani și studenți străini în acțiuni de voluntariat.

Dar sfârșitul acțiunii este unul într-adevăr unul apoteotic-ilustrativ al determinării tinerilor constănțeni în acțiunile de voluntariat. Au demonstrat ca cinematograful 4D cu zguduielile și jeturile de vapori ale mall-ului cu care dânșii au intense colaborări nu au putut spăla conștiința convingerii lor că sprijinul pentru semeni este adânc înrădăcinat în propria natura așa că la întrebarea jurnaliștilor: ,,Câți copaci fructiferi ați plantat în curțile nevoiașilor din satele dobrogene?” ei au răspuns prompt: ,,ENȘHPE MII” asa cum toți ziariștii atenți au fost la anunțul în cauză pe grupul ,,Activiștii constănțeni, nu doar internauți” unde un numeros grup de voluntari și-au anunțat prezenșa la o asemenea acțiune – o persoană, așa că turma repede a mai apus.

Stimați cititori, după acest eveniment aveti probabil și mai multe motive de optimism și veți aprecia mai mult poate condițiile de sport ale Constanței pe lângă autobuzele ecologiste RATC care ,,scuipă” cărbuni pe țeava de eșapament sau în parcul pe jumătate betonat. Zâmbiți vă rog, nu de alta dar mâine poate fi mai rău.

voluntarii constănţeni: jandarmii şi soldaţii americani :)

2015-11-14-13.58.01

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo