Criteriul National

,,ECOLOGIȘTII” plantează, ,,PATRIOȚII” defrișează – TURMA cea vestită repede a mai apus…

noiembrie 16
13:00 2015

final

Sâmbătă 14 noiembrie 2015 a avut loc acțiunea ecologică ,,Plantăm fapte bune” în apropierea localității Peștera unde sute de „voluntari” au plantat o perdea forestieră pe o lungime de 3 km la limita drumului național între localitățile Peștera și Medgidia dupa cum declara unul dintre promotorii evenimentului,  Cosmin Bîrzan pentru pagina Constanta News (sursa foto) de la care aflăm și alte informații deosebit de interesante- la eveniment au participat numerosi voluntari constănțeni: jandarmi, militari americani și studenți străini de la Universitatea Ovidius.

tablou

Liana Buzea  este fondatoarea proiectului ,,Plantăm Fapte bune” la Constanța, dar la acest eveniment cu acelasi nume si in cadrul aceleiasi campanii in urma cu un an isi facea simtita prezenta foarte discret în salopeta portocaliu-țipător și domnul Victor Maxim care exemplifica harnic ca un specialist complicatele etape de plantare a unui copăcel.    stire Litoral TV

Dar acești tinerii constănțeni și-au dovedit deja crezul ecologist și lipsa de implicare în mediul politic (în parteneriatele la acțiunile Primăriei PSD-iste care a autorizat cu succes betonarea parțială a parcului și alte blocuri crescute ca ciupercile între cele existente) chemând pe cei mici de la Cercatașii Marini împreunaă cu conducerea Mall-ului să adune gunoaiele din Parcul Tăbăcăriei, încercând poate să ajute economia capitalistă, în speță firma Pomacost care primește 6 milioane de euroi din banii noștrii de la harnicul primar Făgădău ca să îngrijească și parcul. –  ciopârțeala bugetului Constanței 

Asemene mărețe idei doar din relatările domnului Mihăiţă mai pot fi inspirate – un turn Effes poate fi o bună idee pentru dânșii.

defrisari-romania

Tinerii ,,ecologiști” desigur că se bazează pe sârguinciozitatea austriecilor care cu mult $ucces au primit contracte de defrișare din mediul politic în care activiștii nu doresc să se implice pentru că ei trebuie să moblizeze societatea română volunatară reprezentată de jandarmerie, militari americani și studenți străini în acțiuni de voluntariat.

Dar sfârșitul acțiunii este unul într-adevăr unul apoteotic-ilustrativ al determinării tinerilor constănțeni în acțiunile de voluntariat. Au demonstrat ca cinematograful 4D cu zguduielile și jeturile de vapori ale mall-ului cu care dânșii au intense colaborări nu au putut spăla conștiința convingerii lor că sprijinul pentru semeni este adânc înrădăcinat în propria natura așa că la întrebarea jurnaliștilor: ,,Câți copaci fructiferi ați plantat în curțile nevoiașilor din satele dobrogene?” ei au răspuns prompt: ,,ENȘHPE MII” asa cum toți ziariștii atenți au fost la anunțul în cauză pe grupul ,,Activiștii constănțeni, nu doar internauți” unde un numeros grup de voluntari și-au anunțat prezenșa la o asemenea acțiune – o persoană, așa că turma repede a mai apus.

Stimați cititori, după acest eveniment aveti probabil și mai multe motive de optimism și veți aprecia mai mult poate condițiile de sport ale Constanței pe lângă autobuzele ecologiste RATC care ,,scuipă” cărbuni pe țeava de eșapament sau în parcul pe jumătate betonat. Zâmbiți vă rog, nu de alta dar mâine poate fi mai rău.

voluntarii constănţeni: jandarmii şi soldaţii americani :)

2015-11-14-13.58.01

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro