Criteriul National

Ecologiștii vin în apărarea lucrătorilor din diaspora-«Sclavia românilor trebuie să înceteze»

Ecologiștii vin în apărarea lucrătorilor din diaspora-«Sclavia românilor trebuie să înceteze»
august 25
23:02 2020

În actualul context de criză economică și socială, de creștere a gradului de sărăcire a populației, de degradare a sistemului de sănătate și educație, de distrugere și înstrăinare a patrimoniului natural și cultural național, de iresponsabilitate și corupție a unei mari părți a clasei politice și de lipsa a unei strategii viabile de dezvoltare pe termen lung, Partidul Ecologist Român prezintă cetățenilor României o ofertă de politică alternativă.

Partidul Ecologist Român promovează o politică pentru oameni și viață, o politică de transformare și modernizare a societății românești, bazată pe principiul protejării și îmbogățirii resurselor vitale ale țării : omul, resursele naturale, cultura și tradițiile naționale.

Iar acum, ecologiștii în apărarea lucrătorilor din diaspora.

Cum suporți să îl vezi pe fratele tău chinuit la muncă? România este furnizoare de forță de muncă ieftină în Occident. Forță de muncă ieftină în condiții apropiate de sclavie. Fenomenul și-a arătat dimensiunea în timpul pandemiei. Când toată Europa era în carantină, singurele care se mișcau erau convoaiele de sezonieri români la sparanghel sau trenurile cu îngrijitoarele românce pentru bătrânii austrieci.

Am văzut cultivatori italieni și englezi care au închiriat avioane special pentru lucrători din România. Fără români, sparanghelul nemțesc se strică pe câmpuri, fără români, căpșunile spaniole și englezești putrezesc, iar cele mai mari abatoare din Europa devin nerentabile. Iar acești lucrători care ar trebui tratați ca salvatori în Occident sunt chinuiți și umiliți de patroni și de lanțul intermediarilor fără scrupule.

Mulți români din străinătate sunt exploatați până la limita suportabilității fizice, fără măsuri de siguranță, fără zile libere, pentru salarii de mizerie. Avalanșa de dezvăluiri despre condițiile crunte de muncă și viață ale sezonierilor români ar fi trebuit să declanșeze un răspuns pe măsură al autorităților române. Nu s-a întâmplat nimic. Această situație trebuie să înceteze. Sclavia românilor din străinătate trebuie să înceteze.

Pentru contact și înscriere: www.per.ro/diaspora

Pe italieni îi apără italienii, pe francezi îi apără francezii, pe englezi – englezii. Pe românii din aceste țări CINE îi apără? Nimeni. Există parlamentari aleși de Diaspora, de trei mandate, care au mimat că se interesează de problemele grave ale celor constrânși să emigreze, dar nu au facut NIMIC! Singurii care au avut de câștigat sunt acești parlamentari plătiți bine din banii contribuabilului român.

De-a lungul timpului au fost nenumărate denunțuri de situații crunte în care trăiesc compatrioții noștri. Au fost promisiuni de implicare din partea unor partide, instituții, chiar președinți… promisiuni uitate rapid când s-au văzut aleși și cu sacii în căruță. Partidele vor doar voturile din diaspora, dar când apar cazuri de români chinuți la limita sclaviei, de românce abuzate prin Sicilia, ridică din umeri. Să ne amintim de miile de românce exploatate la muncă și violate în Sicilia… Nimeni nu a făcut nimic.

Ministerul de Externe se ascunde după tot felul de norme care le-ar interzice să deschidă gura într-o țară străină. Ar încălca legislația straine sau cutumele locale. Dar nu este România țara unde ambasadorii străini dau indicații și strigă de fiecare dată când interesele economice le sunt amenințate? De ce ambasadorii și consulii României din țările unde românii sunt exploatați TAC? Să ia exemplu de la ambasadorii străini din România.

N-o să vedem prea curând așa ceva. Ne-am asumat rolul de slugi, de sclavi în Europa, și aceasta trebuie să înceteze. Așa ceva în 2020 nu ar trebui să mai existe. Sclavia românilor din străinătate trebuie să înceteze!

A venit timpul unei schimbări. Cuțitul a ajuns la os. Atunci când nimeni nu îi apără pe acești români, Partidul Ecologist se ridică în apărarea lor. Pentru că Partidul Ecologist Român nu este doar despre ecologie, ci despre oameni în primul rând, despre români.

Principiul nostru este „Mai întâi românii”!

Noi cerem condiții de muncă pentru români egale cu cele pentru cetățenii țărilor gazdă. Noi cerem denunțarea situațiilor de exploatare a românilor în străinătate. Noi cerem autorităților române să se implice și să îi apere pe concetățenii noștri chinuiți în Occident și să creeze condiții reale, nu declarative, pentru ÎNTOARCEREA LOR ACASĂ.

Pentru contact și înscriere: www.per.ro/diaspora

Eu îi chem pe românii din străinătate alături de noi, pentru a-și aduce contribuția. Îi chem alături de noi pe toți cei care au experiență în acest domeniu, care activează în asociații, care militează pentru drepturile românilor din străinătate.

În acest sens, revin cu mesajul de implicare a diasporei în politica românească, şi îmi exprim dorința de a avea pe listele Partidului Ecologist Român (PER) membri din diaspora românească.

Partidul Ecologist face românilor din diaspora care vor să se implice, o ofertă de nerefuzat: la alegerile locale în localitățile lor de origine, locuri pe listele de candidați, iar pentru alegerile parlamentare, pe listele PER, un număr de 6 poziții eligibile, aferente a 6 regiuni românești.

Noi nu vă cerem votul, noi vă invităm să vă alăturați nouă, celor care am decis să facem acest pas și care încercăm să aducem schimbarea atât de necesară în acest moment în țara noastră.

Cred în valoarea celor care au plecat și acum vor să se întoarcă. Cred în ceea ce pot face pentru țara noastră cu toate cunoștințele acumulate cât au fost departe de casă.

Acum a venit timpul, ca împreună, prin prezenţa noastră în administrația locală (consilii locale) şi în legislativul național (Parlament) să facem România iarăși ACASĂ.

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

Platforma media independentă Criteriul Național  dimpreună cu colectivul redacțional al Ziarului Național.ro salută și susțin punctul de vedere al al domnului Daniel Constantin Moraru-prim-vicepreședinte al Partidului Ecologist Român

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul