Criteriul National

Ecologiștii vor autostrăzi construite de firme românești, iar autostrada Ploiești- Brașov e vizată!

Ecologiștii vor autostrăzi construite de firme românești, iar autostrada Ploiești- Brașov e vizată!
aprilie 09
15:18 2020

Partidul Ecologist cere ministrului Transporturilor să demareze de urgenţă construirea autostrăzilor cu firme româneşti

După atâtea împrumuturi făcute de către guverne până acum, demnitarii Statului român nu au fost în stare să rezolve problema autostrăzilor din România, indiferent de culoarea politică. S-au „încurcat” în masterplanuri, studii de fezabilitate şi licitaţii de tot felul iar justitia pare sa aibă alte prioritati si nu cheltuirea banului public in domeniul transporturilor. Pentru ca Ministerul Tranporturilor a fost mereu in atentia Partidului Ecologist Roman, astazi, facem apel si catre ministrul Lucian Bode, sa demonstreze românilor ca nu este un purtator de pix ca si precedentii ministri care s-au perindat la MT. Avand in vedere criza economica ce va urma dupa pandemia COVID-19 dar şi actuala stare de urgenţă, se impune ca actualul guvern sa aiba ca prioritate relansarea economică a ţării, iar in domeniul transporturilor, ministrul Lucian Bode ar trebui ca:

???? La rectificarea bugetara, MT să ceara bani pentru construirea autostrazii Ploiesti -Brasov, mai ales că a fost declarată in CSAT de interes naţional, nu exista argument sa nu se poată construi într-un an. Din cat de mult s-a imprumutat Guvernul PNL in aceasta perioada, 2- 2,5 miliarde, necesari construirii autostrazii, sunt o sumă nesemnificativă.

????Sa mărească ritmul la executarea lucrarii Pitești- Sibiu
????Sa închidă mai repede tronsoanele dintre Lugoj și Deva, Sebes-Turda, care nu sunt finalizate
???? Sa angreneze in lucrarile de constructie a autostrazilor firme exclusiv româneşti, cu încredinţare directa ( în contextul starii de urgenta nu există niciun impediment)
????Ţinând cont că termenul de execuţie la autostrazi este între 18-24 luni pentru 100km, constructorii care nu au respectat termenele sau au efectuat lucrări necalitative sa nu mai aibă dreptul de a participa la licitatiile ce implica lucrari ale Statului român. Nu este normal ca un constructor să stea 6 ani sa facă 10 km!

S-a construit foarte puţin, prost şi scump. Cam aşa se rezumă istoria infrastructurii din ultimii ani, în România. Solicitarile PER sunt minore dar ESENTIALE pentru viitorul României. Avem nevoie de patrioţi, nu de şpăgari, mercenari şi vânzatori de ţară!

 

Sursa foto: Bianca Vasile,vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul