Criteriul National

EDITORIAL/De ce ne plac măgarii ( I )/Iha! Iha! Măgarii la prima vedere

EDITORIAL/De ce ne plac măgarii ( I )/Iha! Iha! Măgarii la prima vedere
aprilie 05
11:34 2020

Pentru că au o frumuseţe caracteristică numai lor (mă rog, chestie de gust).

Pentru că par blânzi.
Pentru că sunt cu mult mai inteligenţi decât ni se par. Nu şi oamenii-măgari.


Pentru că mânjii de măgar au o gingăşie şi drăgălăşenie irezistibilă (de ex. măgăruşul Alin, fiul lui Toni Pinţoiu).
Pentru că abuzurile DNA la adresa lor ne provoacă în egală măsură indignare şi compasiune ca şi cele împotriva oamenilor cu adevărat nevinovaţi.
Pentru că epitetul peiorativ „măgarule” este des utilizat, acest modest văr incăpăţânat al cailor şi zebrelor fiind invocat, de regulă, pentru politicienii mai mici ori mai mari.
Pentru că banalul, la prima vedere, om politic, ulterior dovedit a avea un comportament măgăresc, dar şi o imaginaţie nebănuit de complexă şi interesantă în afaceri ilegale şi alte potlogării de partid şi de stat.
Unii ezoterişti, precum Rene Guenon, semanlează, totuşi, că măgarul s-ar opune boului. Posibil să fie așa în lumea animalelor, dar în societatea românească unii sunt măgari, boi sau porci/scroafe.
Şi pentru mai multe alte aspecte (pe care le veţi descoperi în episoadele următoare), măgarul este interesant!
De exemplu, pentru că instinctele sale sexuale sunt cam la fel ca la … om! Sau invers, nu contează!
Revenind la topic, să vă capacităm atenția și cu ideile principale din textele viitoare, care sunt acum doar simple aspecte interesante menţionate în treacăt, ideile importante urmând a fi dezvoltate apoi pe larg. Sunt punctări absolut necesare pentru conturarea rezultatelor investigației noastre jurnalistice.
Îi atenționăm pe „binevoitorii” de ocazie, care apar aproape întotdeauna după ce se publică un astfel de material, că am efectuat o documentare exhaustivă și deținem toate dovezile faptelor descrise. Cu alte cuvinte: aveți încredere în noi, că nu va vom dezamăgi !
Astfel, vă vom delecta (într-o ordine relativ aleatorie) cu:
– una bucată soț încornorat, care s-a prins la timp de preacurvia nevestei și a văzut cu proprii ochi ce panaramă e, folosind niscai tehnică mai modernă tip IPhone (cam scumpă, dar a meritat!);
– o pensiune din Campina cu denumire ce are rezonanță habsburgică, cuibușor de nebunii și o alta amplasată în stațiunea Cheia (cum dracu’ se face că toți și-o „trag” pe la Cheia, încă de pe vremea lui Paltanea și Nini Popescu ?!);
– o traseistă politic, fostă deputat si/sau actual deputat, viceprimar, președintă de filială județeană a unei formațiuni politice, director economic la o societate comercială din subordinea Consiliului Județean Prahova, care, sigur, va intra în rahat ca în fabula „Vaca, rahatul, vrabia și pisica” a cărei morală este: nu oricine te bagă în rahat iți e dușman și nu oricine te scoate iți este prieten;
În atenția lui Mircea Roșca, acum la Pro România: Băi coaie, să trăiești!, dar ce ai văzut tu la asta, de ți-ai închipuit că poate fi „arma secretă” a PNL, în decedatul, între timp, PDL?!
– un „bagabont”, tot politic, traseist și el, fost deputat, vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, apoi (se putea altfel?!!) director general al aceleiași societăți comerciale din subordinea Consiliului Județean Prahova (cu un salariu baban, de zeci de mii de euro/an), ultimii doi foști amanți și actualmente, încă, magicieni economico-financiari la nivel județean ai programelor naţionale „Fructe în şcoli” și „Laptele și Cornul”.
Să va spunem și fabula: La un moment dat, o vrabie a poposit într-un mănunchi de iarbă ca să culeagă o grăunță. Ghinionul a făcut ca acel mănunchi de iarbă să fie chiar în spatele unei vaci care, chiar în acel moment, dăduse drumul excrementelor ce căzuseră pe sărmana pasăre. Prezența inoportună la locul nepotrivit, era acum într-o situație foarte delicată. Singură nu mai avea cum să iasă din rahat, iar vaca plecase de acolo fără să fi remarcat ce făcuse. A noastră păsărica avea nevoie neapărat și rapid de ajutor, altfel riscând să se sufoce. Întâmplarea a făcut să treacă pe acolo o pisică. Vrabia, zărind pisica, o strigă și îi ceru ajutorul, promitandu-i că o va răsplăti dacă o salvează. Pisica, zis și făcut, nu a așteptat să fie rugată a două oară. A SCOS VRABIA DIN RAHATUL ÎN CARE ERA PÂNĂ LA GÂT, A CURAŢAT-O ȘI APOI A MÂNCAT-O.
In concluzie la acest promo/editorial, va fi vorba de un măgar – doctor la pătrat (doctor în științe agricole – Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și doctor în apărare și securitate națională al fostei sinecuri, azi desființată, Universitatea Națională de Apărare, Facultatea de Securitate Națională și Apărare, București) și o măgăriță (mai modesta, doar cu un masterat in Managementul Sectorului Public), ambii penali cât cuprinde.
De ce? Pentru că au făcut și încă mai comit măgării!

Articolul EDITORIAL/De ce ne plac măgarii ( I )/Iha! Iha! Măgarii la prima vedere apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul