Criteriul National

EDITORIAL/PE MILIȚIANUL ȘEF DESPESCU L-A GĂSIT HĂRNICIA ÎN PLINĂ PANDEMIE

EDITORIAL/PE MILIȚIANUL ȘEF DESPESCU L-A GĂSIT HĂRNICIA ÎN PLINĂ PANDEMIE
aprilie 25
15:26 2020

Despescu a urmat între 1991-1995 cursurile Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza ” București, Facultatea de Poliție, adică în perioada când, încă (chiar și mult după), toți erau încă MILIȚIENI, cu reflexe de tablagii de la țărănoaia.
Deci, nu prea ai ce să -i ceri!
Ziarul „Libertatea” are un articol de excepție despre decizia de Gâgă luată de tovarășul chestor șef de miliție cu patru stele, Despescu Bogdan.
<< Șefii din Poliție sunt verificați la cunoștințele despre ordonanțele militare prin teste grilă, la ordinul lui Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, după cum au relatat, pentru Libertatea, surse din Poliția Brașov.
„Este o activitate care face parte din pregătirea continuă a angajaților și a fost dispusă la nivel de MAI și IGPR”, ne-au confirmat și reprezentanțîi Poliției Române. ”În mai multe inspectorate județene de poliție au fost testați șefii de la comandă (județ, municipiu, secții, servicii) cu privire la legislația COVID-19. Au fost teste grilă, pe foaie A4, 18 întrebări, 0,5 puncte fiecare, o jumătate de oră timp de rezolvare”, au declarat surse din Poliția Brașov pentru Libertatea.
Chemați la testare direct de pe teren
În Brașov, 22 de polițiști care s-au întors de pe teren în jurul prânzului au aflat că vor fi testați. ”Polițiștii au fost chemați la aceeași oră și au dat testul deodată. În interior s-a păstrat ceva distanță, dar accesul în sală și evaluarea s-au făcut la grămadă. Mulți polițiști reclamă acum faptul că însăși instituția a încălcat regulă organizând astfel testarea”, potrivit acelorași surse.

Examenul i-a revoltat pe mulți dintre angajați, mai ales că, de mai bine de o lună, s-au anulat audiențele, iar ședințele se fac în sistem video, pentru a evita răspândirea coronavirusului în rândul angajaților. Mai mult, polițiștii spun că ”testarea la grămadă” vine și în contextul în care, pe 8 aprilie, un polițist din Centrul de arest IPJ Brașov a fost confirmat cu coronavirus.
O reacție a venit și din partea Inspectoratului General al Poliției Române. ”Este o activitate care face parte din pregătirea continuă și a fost dispusă la nivel de MAI și IGPR. Testarea a fost în mai multe județe. Au fost testați coordonatorii pe linie de Ordine Publică și Siguranță. În sensul în care atâta timp cât agențîi din teren au nevoie de sprijinul celor care îi coordonează”, a declarat Ramona Dabija, purtătorul de cuvânt al IGPR pentru Libertatea. Reprezentanții IGPR au mai spus că testarea este esențială în rândul angajaților pentru a gestiona mai bine criză cauzată de coronavirus. ”Cei mai mulți s-au descurcat foarte bine. În urmă testării, ministerul va vedea ce trebuie îmbunătățit”. Legat de respectarea măsurilor de prevenție, reprezentanții IGPR au spus că au fost respectate: ”Polițiștii au purtat măști și mănuși, li s-au luat telefoanele și s-au respectat măsurile de distanțare și protejare a angajaților”.
N.R – Milițieni! De parcă de la telefoane se infectau cu virusul SARS-CoV-2 !!!

Articolul EDITORIAL/PE MILIȚIANUL ȘEF DESPESCU L-A GĂSIT HĂRNICIA ÎN PLINĂ PANDEMIE apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul