Criteriul National

EDUCAŢIA SEXUALĂ – UN SUBIECT TABU PAMFLET

EDUCAŢIA SEXUALĂ – UN SUBIECT  TABU PAMFLET
iunie 05
22:09 2020

received_2607570572905187

EDUCAŢIA SEXUALĂ – UN SUBIECT TABU
PAMFLET

Educaţia sexuală, pardon, sanitară (ce pudici suntem!) în şcoală rămâne în cele din urmă la latitudinea părinţilor şi a tutorilor copiilor. Aceştia vor decide dacă e necesară.
Dar ce facem, oameni buni? Ne întoarcem în Evul mediu? Doar se ştie că tocmai de la părinţi pleacă lipsa acestei educaţii în rândul copiilor, al tinerilor, subiectul fiind considerat unul TABU în majoritatea familiilor din România.
Adică, s-a pus problema introducerii acestei discipline de studiu în şcoli tocmai pentru că părinţii sunt aceia care nu înţeleg că trebuie să le spună copiilor ce înseamnă fenomenul, iar acum o dăm la-ntors?
Şi apoi, dacă se perpetuează fenomenul sarcinilor în rândul minorelor şi transmiterea bolilor venerice, n-are importanţă. Părinţii şi tutorii au fost cei care au decis până la urmă. Nu mai punem la socoteală pedofilia, zoofilia, homosexualitatea, lesbianimul, cărora copiii şi tinerii le cad uşor în capcană, tocamai pentru că nu ştiu ce consecinţe pot avea. Dar când au modele de succes paraşutele de la televizor cu silicoane şi botox, la ce să ne aşteptăm?! Înfiorător!
Nu ştiu ce să zic, dar cred că această decizie nu trebuia să se ia în parlamentul de fosile PSD şi PNL, ci să se fi făcut un referendum. Dar cum referendum-ul costă, nu-i aşa, nu s-a recurs la acest mijloc, ci au respins, pur şi simplu, cu majoritate de voturi proiectul de lege, tocmai pentru că venea din partea USR.
Interese meschine, partinice, desigur, i-au determinat să voteze astfel. Cum să voteze proiectul de lege propus de USR, partid care nu se află în graţiile niciunuia dintre partidele aflate la butoane?! Să fim serioşi! Au probleme mult mai grave cu care să-şi bată capul aleşii noştri.
Seceta din acest an, schimbările climatice, grindina ce a distrus culturile în proporţie de 90%… Astea sunt probleme, nu educaţia sexuală a lui Mucea. Doar nu v-a trecut prin minte că au votat aşa din alte considerente?! Pur şi simplu, proiectul venea din partea USR. Punct. Dar să fim înţeleşi! Ei au fost de bună-credinţă, având în vedere împrejurările date: pandemie de gripă, economie în cădere liberă, nemulţumiri ale pensionarilor, ce ameninţă cu proteste în toată ţara dacă nu se respectă legea şi nu li se măresc pensiile cu 40% etc.
Eu cred, însă, că problema este mult mai subtilă. Educaţia sexuală presupune angajarea unui personal adecvat, calificat: medic, asistentă. Aşadar, o cheltuială în plus din partea statului, pe când educaţia sanitară se poate face mai departe, ca şi până acum, de către diriginte: tăiat unghii, spălat păr, îngrijire corporală, eventual, meditaţie la matematică sau limba română, că doar bate examenul la uşă, nu?! Şi câte nu se pot face în ora de dirigenţie, mult mai utile decât educaţia sexuală şi fără costuri suplimentare?!
Şi am ajuns, desigur, la fondul problemei: BANUL. Banul şi iar banul. De ce să arunci cu bani pentru educaţia sexuală când nu ai nici pentru salarii decente, pensii etc.? Iar apoi, însuşi premierul a avertizat de nenumărate ori parlamentul, majoritar PSD, să nu mai promulge legi care generează cheltuieli.
Aşadar, iată care este nobila preocupare a guvernanţilor noştri: ţinerea în beznă a neamului pentru a face ECONOMIE, că despre asta e vorba, în fond. Doar nu v-aţi făcut iluzii că sunt chiar preocupaţi de soarta copiilor noştri sau de viitorul lor?!
Dixit!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul