Criteriul National

EDUCATIE SI BENEFICII-COMPETITIA INTRE LICEE (Partea a II-a)

aprilie 26
10:09 2015

 

 COMPETITIA INTRE LICEE (Partea a II-a)

  In rubrica anterioara am inceput sa va prezentam si sa aducem in discutie elemente definitorii legate despre o competitie  pe care  Grupul Media Criteriul  o va lansa in curand , in cadrul rubricii  „Educatie  si beneficii „
In aceasta postare voi continua sa ofer mai multe informatii despre ceea ce se va intampla. Pana atunci trebuie sa va mai readuc aminte ca astfel de activitati vor face parte dintr-un  program cu caracter recreativ si educativ la care vor putea sa participe activ toate liceele din Constanta ,Delta Dunarii ,Valea Prahovei si Brasov
Avand in vedere ca scopul acestor competitii este de a motiva elevii sa participe activ la tot ceea ce se intampla sa dinamizeze raport de convietuiri cu alti elevi si prieteni atat din acelasi liceu cat si de la alte instutitile de invatamant atunci voi lansa in acelasi timp mai multe probe in aceeiasi competitie la care sa poata participa cat mai multi elevi. Ca de exemplu in timp ce se va desfasura concursul pentru a alege pe cei care sunt pasionati de limba Romana se va lansa un alt in care se va alege pe cei pasionati de arta fotografica.
Lumina colorata
 Cu aceasta ocazie se vor selecta toti pasionatii si cei talentati ai acelor licee care vor face poza pentru a putea ilustra continuturile ce vor fi publicate de catre cei care vor scrie in limba Romana si nu numai. Ideea aceasta de a se alege grupurile de elevi care vor putea sa scrie in limbile engleza ,franceza ,portugheza ,spaniola  si germana este de a incuraja creativitatea si de a premia excelenta in acest domeniu.
In felul acesta se poate intampla ca un liceu sa nu poata castiga la limba engleza de exemplu dar sa domine autoritar intre-un alt domeniul precum  cel al artei fotografice ,ori in domeniul limbii germane sau al limbii spaniole, al creatiei  vestimentare ,in domeniul hair style-ului ,make up-ului sau fashion.

CUM POT LICEELE  DIN CONSTANTA SA-SI  AJUTE ELEVII SA – SI VALORIFICE TALENTUL? 

In material anterior am inceput  sa prezentam  felul in care Colegiul National de Arte ” Regina Maria” din Constanta va putea sa ajute elevilor sa isi valorifice talentul si pasiunea lor dar si in acelasi timp sa puna in practica o forma utila pentru ridicarea sectorului economic din Constanta  prin tot ceea ce au invatat.
In acest document voi aminti de un alt context in care turistii vor fi intampinati atunci cand vor lua primul contact cu frumoasele taramuri autohtone.
De data aceasta ambianta muzicala va putea sa fie creata decatre grupurile de elevi care vor canta la instrumente de corzi.
In conformitate cu acest proiect dupa ce elevii Colegiului National de arte ” Regina Maria” din Constanta vor realiza astfel de opere de arte se va organiza un eveniment la care vor fi invitati majoritatea reprezentantilor industriei de turism cat si oameni de afaceri ,politicieni . vedete de televiziuni pentru a participa la licitatie lucrarilor realizate de catre talentatii elevi ai Colegiului National de arte „Regina Maria” din Constanta.
Cu aceasta ocazie oamenii de afaceri vor pleca acasa cu operele respective iar elevii vor castiga o parte din banii ce vor fi obtinuti din licitatie .Apoi intr-un alt eveniment ce va fi organizat la distanta de doua saptamani, oameni de afaceri vor dona operele de arte catre diversii reprezentanti diplomatici ai Romaniei ,iar ei le vor folosi ca sa poata promova anumite produse turistice din aceasta zona.
Sursa foto : filedelumina.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo