Criteriul National

EDUCATIE SI BENEFICII-COMPETITIA INTRE LICEE (Partea a II-a)

aprilie 26
10:09 2015

 

 COMPETITIA INTRE LICEE (Partea a II-a)

  In rubrica anterioara am inceput sa va prezentam si sa aducem in discutie elemente definitorii legate despre o competitie  pe care  Grupul Media Criteriul  o va lansa in curand , in cadrul rubricii  „Educatie  si beneficii „
In aceasta postare voi continua sa ofer mai multe informatii despre ceea ce se va intampla. Pana atunci trebuie sa va mai readuc aminte ca astfel de activitati vor face parte dintr-un  program cu caracter recreativ si educativ la care vor putea sa participe activ toate liceele din Constanta ,Delta Dunarii ,Valea Prahovei si Brasov
Avand in vedere ca scopul acestor competitii este de a motiva elevii sa participe activ la tot ceea ce se intampla sa dinamizeze raport de convietuiri cu alti elevi si prieteni atat din acelasi liceu cat si de la alte instutitile de invatamant atunci voi lansa in acelasi timp mai multe probe in aceeiasi competitie la care sa poata participa cat mai multi elevi. Ca de exemplu in timp ce se va desfasura concursul pentru a alege pe cei care sunt pasionati de limba Romana se va lansa un alt in care se va alege pe cei pasionati de arta fotografica.
Lumina colorata
 Cu aceasta ocazie se vor selecta toti pasionatii si cei talentati ai acelor licee care vor face poza pentru a putea ilustra continuturile ce vor fi publicate de catre cei care vor scrie in limba Romana si nu numai. Ideea aceasta de a se alege grupurile de elevi care vor putea sa scrie in limbile engleza ,franceza ,portugheza ,spaniola  si germana este de a incuraja creativitatea si de a premia excelenta in acest domeniu.
In felul acesta se poate intampla ca un liceu sa nu poata castiga la limba engleza de exemplu dar sa domine autoritar intre-un alt domeniul precum  cel al artei fotografice ,ori in domeniul limbii germane sau al limbii spaniole, al creatiei  vestimentare ,in domeniul hair style-ului ,make up-ului sau fashion.

CUM POT LICEELE  DIN CONSTANTA SA-SI  AJUTE ELEVII SA – SI VALORIFICE TALENTUL? 

In material anterior am inceput  sa prezentam  felul in care Colegiul National de Arte ” Regina Maria” din Constanta va putea sa ajute elevilor sa isi valorifice talentul si pasiunea lor dar si in acelasi timp sa puna in practica o forma utila pentru ridicarea sectorului economic din Constanta  prin tot ceea ce au invatat.
In acest document voi aminti de un alt context in care turistii vor fi intampinati atunci cand vor lua primul contact cu frumoasele taramuri autohtone.
De data aceasta ambianta muzicala va putea sa fie creata decatre grupurile de elevi care vor canta la instrumente de corzi.
In conformitate cu acest proiect dupa ce elevii Colegiului National de arte ” Regina Maria” din Constanta vor realiza astfel de opere de arte se va organiza un eveniment la care vor fi invitati majoritatea reprezentantilor industriei de turism cat si oameni de afaceri ,politicieni . vedete de televiziuni pentru a participa la licitatie lucrarilor realizate de catre talentatii elevi ai Colegiului National de arte „Regina Maria” din Constanta.
Cu aceasta ocazie oamenii de afaceri vor pleca acasa cu operele respective iar elevii vor castiga o parte din banii ce vor fi obtinuti din licitatie .Apoi intr-un alt eveniment ce va fi organizat la distanta de doua saptamani, oameni de afaceri vor dona operele de arte catre diversii reprezentanti diplomatici ai Romaniei ,iar ei le vor folosi ca sa poata promova anumite produse turistice din aceasta zona.
Sursa foto : filedelumina.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro